preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek

Login
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 10. 2011.

Ukupno: 313060
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
vijesti
7. Virtualni dani darovitih - proglašenje pobjednika
Irena Bando / datum: 25. 3. 2022. 13:45

Na 7. Virtualnim danima darovitih koji su se održavali povodm Dana darovitih (21.ožujka) sudjelovalo je oko 250 učenika i 20 učitelja. Ove je godine bilo prijavljeno 11 digitalnih radova, a odabir tri najbolja proveo se među učenicima i učiteljima anketnim glasanjem.

Najbolje ocijenjen rad je Pokaži što znaš, koji sadrži niz učeničkih videa, gdje su učenici pokazali svoj talent ili nekakvu kreativnu vještinu. Aktivnost je organizirala školska pedagoginja Ana Vukojević te napravila prezentaciju njihovih uradaka u web alatu Genially.

                                             

Drugi najbolje ocjenjeni digitalni uradak je Što je ljubav u kojem su učenici produženog boravka 1.a i 1.c razreda s učiteljicom Jelenom Novaković izradili za Valentinovo video uradak o ljubavi. U videu učenici govore što je ljubav, kako se osjećamo kada smo zaljubljeni te kako bi svijet izgledao da nema ljubavi. Video je nastao u programu Video Maker.

.                                        

 

Treće najuspješnije ocjenjeni uradak je Digitalna knjiga o Franji Krežmi koja je nastala kao dio školskog projekta Knjiga, a osmislili su ju i istražili učenici 5.a razreda: Nina Jukić, Buga Vukić, Lorna Cvek, Magdalena Trdin, Lucija Bubalo i Pia Petra Pivić uz mentorstvo profesorice glazbene kulture Vjere Kurtović. Knjiga sadrži tekstualne, slušne audiovizualne materijale, kviz u digitalnom alatu, intervju sa sugrađanima o Franji Krežmi, a napravljena je u alatu BookCreator.

                                  

 

Učenici su se također natjecali u Kvizu znanja o prezentacijama,a najviše su bodova imali:

1. Dora Ujvari Čeh

2. Lara Bosak

3. Petar Stojković

 

Svi učenici koji su sudjelovali u realizaciji aktivnosti najbolje ocjenjenih prezentacija, kao i najbolja tri učenika u kvizu znanja bit će nagrađeni odlaskom u kino.

Čestitamo pobjednicima!

Više o 7. Virtualnim danima darovitih

 

 


[OPŠIRNIJE]Maskirani maskenbal
Klaudija Hogl / datum: 11. 3. 2022. 11:09

Maskom na masku i protiv maske

Maskenbal u našoj školi održan je prvi dan mjeseca ožujka. Zbog epidemiološke situacije, umjesto u školskom predvorju, održavao se u razredima.

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje godišnjice rođenja Jagode Truhelke
Irena Bando / datum: 5. 2. 2022. 10:04

Projekt Pogodi o Jagodiprovodio se od 17. prosinca 2021.obilježavajući godišnjicu smrti Jagode Truhelke i trajao je do 5. veljače 2022. kada se obilježava njezina godišnjica rođenja.

E-knjiga Pogodi o Jagodi! sadržava nekoliko pitalica o Jagodi Truhelki koje su izradili učenici 6. razreda pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika Magdalenom Hasija i školskom knjižničarkom Irenom Bando.


[OPŠIRNIJE]Božićne radionice u knjižnici
Irena Bando / datum: 29. 12. 2021. 14:17

Kroz prosinac 2021. u školskoj knjižnici su se provodile razne kreativne radionice inspirirane Božićem. 4.b je izrađivao glagoljičke božićne ukrase, 4.a su izrađivali ornamentalne pahuljice, 4.c borove od papira a 5.a, 5.b i 6.c božićne vilenjake.


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade peciva u 4.a
Anamarija Buzgo / datum: 16. 10. 2021. 20:02

Povodom Dana kruha i plodova zemlje 4.a razred s učiteljicom Nadom Radotić održao je radionicu izrade peciva.

  

  

 

  

 

 


[OPŠIRNIJE]Seminari u inozemstvu unutar projekta KA1
Irena Bando / datum: 10. 9. 2021. 10:04

U sklopu međunarodnog projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT djelatnice naše škole pohađale su u Barceloni od  23. do 28. 8. 2021 dva seminara:

Irena Bando, školska knjižničarka sudjelovala je na semianru Teach with a Twist! Motivate your students with Creative Teaching Strategies. Seminar se temeljio na istraživačkom učenju te naglasio važnost integriranja kreativnog mišljenja i rješavanja problema u proces učenja, usmjerenost na učenike s ciljem poticanja učeničkog angažmana i motivacije za učenje i značaj efikasne integracije kreativnih digitalnih alata u učenju i poučavanju.

 Na seminaru There Is an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning sudjelovala je Anamarija Buzgo, učiteljica Informatike. Na seminaru su eksperimentirali s različitim aplikacijama za kreiranje sadržaja, alatima za učenje i za praćenje napretka učenja te za suradnju i komunikaciju. Također su se upoznali s raznim dostupnim materijalima koji mogu pomoći u poučavanju o opasnostima na internetu.

 

  


[OPŠIRNIJE]Javno predstavljanje međunarodnog projekta Erasmus+/KA1
Irena Bando / datum: 5. 9. 2021. 00:14

Javno predstavljanje međunarodnog projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT  održalo se 1. rujna 2021. u OŠ Jagode Truhelke. Projekt je financiran iz fonda Europske unije unutar programa Erasmus+/KA1, a traje već dvije godine. U projekt je uključeno 15 djelatnika škole, a 5 djelatnika odlazi na stručnu edukaciju u inozemstvo: pedagoginja škole Ana Vukojević, učiteljica Engleskog jezika Vedrana Čerina, učitelj Povijesti Vedran Čerina, učiteljica Informatike Anamarija Buzgo i Školska knjižničarka i voditeljica projekta Irena Bando. Cilj projekta je pronalaženje kreativnih metoda korištenja IKT, koje bi se na efikasan način integrirale u školske kurikulume te provele u praksi osuvremenjujući odgojno-obrazovni proces u školi


[OPŠIRNIJE]Mramoriranje u produženom boravku 1.c
Irena Bando / datum: 16. 6. 2021. 09:53

Učenici produženog boravka 1.c i učiteljica Jelena Novaković sudjelovali su na kreativnoj radionici koju je vodila knjižničarka Irena Bando. Na radionici su učenici naučili tehniku mramoriranja, a radovi su inspirirani skladbom Bumbarov let Nikolaja Rimskog Korsakova. 
Na radionici su najprije razgovarali o proljeću te opisali kako priroda izgleda u proljeće. Nakon toga, dobili su zadatak da slušajući glazbu istovremeno zamišljaju da je svatko od njih bumbar koji leti šarenom livadom u proljeće. Nakon poslušane skladbe s učenicima se razgovaralo o tome koje su sve boje vidjeli i kakve su sve zvukove čuli te su svoje impresije trebali prenijeti na papir.
Cilj ove radionice bio je uvesti djecu u integrirano učenje gdje se nastavna područja isprepleću i nadopunjuju. Također, nastojalo se utjecati na osjetilni razvoj učenika koristeći efektne tehnike koje su jednostavne, a rezultiraju vrlo kvalitetnim likovnim izričajem. Stoga se koristila tehnika mramoriranja koja je spontana tehnika slikanja temeljena na nemiješanju uljanih mramornih boja s vodom. Kapi mramorne boje nanose se na površinu vode, štapićem se naprave dodatni željeni efekti te se površinska slika na vodi prekrije kartonom na kojem tada ostaje otisak. 
Učenici su uživali u ovoj tehnici i bili oduševljeni, kako oni tako maleni, mogu izraditi originalne umjetničke slike.

 

Jelena Novaković 
Irena Bando


[OPŠIRNIJE]Izložba učeničkih radova o zlatovezu na državnoj manifestaciji "Knjižna boka" u NSK u Zagrebu
Irena Bando / datum: 14. 6. 2021. 11:21
Izložba učeničkih radova o zlatovezu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Izložba Zlatovez, proizišla iz kreativnih radionica u školskoj knjižnici OŠ Jagode Truhelke, postavljena je na državnoj manifestaciji Knjižna booka koja se održala 10. lipnja 2021. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Knjižna booka je svečanost knjige i čitanja, kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige i Andersenov rođendan pa se tom prigodom izlažu tematske izložbe, radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. 
Radovi koje je naša škola izlagala predstavljali su učeničke likovne radove o slavonskoj ornamentici realiziranih na edukativno-kreativnim radionicama u školskoj knjižnici. Izložba je obuhvaćala radove napravljene konturnim crtanjem koji su se oslanjali na prethodna učenička istraživanja o zlatovezu. 
Osim naše izložbe, bilo je i nekoliko drugih izložbi škola iz cijele Hrvatske koje su naglašavale kreativan rad školskih knjižničara.
Na svečanosti se održala i dodjela nagrada tri nacionalna natječaja (Kanižajada Limačijada, Ljekovita lektira) kao i natječaja za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno! kojeg vodi naša knjižničarka.
Radionicu o zlatovezu te prezentiranje radova na izložbi vodila je i organizirala školska knjižničarka Irena Bando. 


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje na Festivalu znanosti
Irena Bando / datum: 12. 5. 2021. 17:55

U sklopu Festivala znanosti, 11. svibnja 2021., učenici 4.a sudjelovali su na radionici Kreativno mišljenje, pisanje i likovno izražavanje kroz „Blackout poetry“.
Radionica se održala na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku, a vodila ju je naša knjižničarka Irena Bando.


[OPŠIRNIJE]Čestitka za Majčin dan učenika produženog boravka I.c razreda
Irena Bando / datum: 14. 5. 2021. 09:00

Povodom Majčinog dana koji se ove godine obilježavao 9. svibnja 2021. godine učenici produženog boravka 1.c razreda i učiteljica Jelena Novaković snimili su  video uradak u kojemu učenici opisuju svoje majke, govore im na čemu su im zahvalni te im čestitaju Majčin dan. 

Video je napravila učiteljica Jelena Novaković u aplikaciji Video Maker.


[OPŠIRNIJE]Dan škole uz glazbene izvedbe mladih entuzijasta
Irena Bando / datum: 7. 5. 2021. 12:42

Manja skupina darovitih učenika 5.a i 6.b razreda s učiteljicom Glazbene kulture Vjerom Kurtović  7. svibnja 2021. na neobičan je način obilježila ovogodišnji Dan škole. Naime, zbog situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa te nemogućnosti masovnog okupljanja u školi, učenici su pripremili nekoliko glazbenih izvedbi te u svom spontanom nastupu iznenadili sve ostale učenike i djelatnike škole koji su slučajno nailazili.

Glazbene izvedbe bile su organizirane na različitim mjestima u školi i oko škole pa se na istočnom ulazu u školu mogla čuti izvedba autorske pjesmu učenika (i autora) Ivana Čepe "Ona", uz gitarističku pratnju samog autora. U  toj su izvedbi sudjelovali su i njegovi prijatelji iz 5.a razreda; Petra Karaica, Laura Barać, Gabriel Ovničević, Jakov Žuljević, Vilim Hunjak, Nikola Šešum, Karlo Rupnik i Katja Poljak te time obogatili izvedbu.

U vanjskom prostoru, ispred glavnog ulaza u školu predstavio se i učenik Jakov Žuljević na tamburi, dok je u školskom hodniku Jakov Maričak svirao na gitari.Na katu školskog hodnika učenica 6. razreda Lora Erkapić izvela je nekoliko kraćih glazbenih ulomaka na prijenosnoj klavijaturi.

Svi su nastupi bili snimljeni i predstavljeni drugim učenicima pomoću  Viber grupa i Google učionica. Svojim virtualnim nastupom učenici su, unatoč teškim epidemiološkim uvjetima, pokazali kreativnost, odgovornost i strpljivost u radu te promovirali mlade glazbenike naše škole s ciljem naglašavanja važnosti glazbe u svakom trenutku našeg života. Virtualnim nastupima željelo se svim učiteljima, roditeljima, djelatnicima i učenicima škole pružiti (svima dostupnu) virtualnu priredbu te im unatoč teškim uvjetima rada, na jedan sasvim neobičan način uljepšati zajednički Dan škole.

 
 

[OPŠIRNIJE]"Prirodnjaci" 3.a sadnjom cvijeća obilježili Dan škole
Anamarija Buzgo / datum: 6. 5. 2021. 09:31

"Prirodnjaci" 3.a razreda povodom Dana škole sadnjom su cvijeća uredili jedan kutak školskog prostora.
Pogledajte i kako je to izgledalo.

 


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje u nacionalnom programu Noć knjige s radionicom Blackout poezija
Irena Bando / datum: 30. 4. 2021. 09:54

Učenici 4.a s učiteljicom Lianom Mur, 23. travnja 2021., u suradnji sa školskom knjižnicom obilježili su manifestaciju Noć knjige. Radionicu je organizirala školska knjižničarka Irena Bando organizirajući literarno-likovnu radionicu Blackout poezija, koja je i službeno uvrštena u program nacionalnog obilježavanja Noći knjige.

Radionica se odvijala na otvorenom, u prirodnom okruženju, gdje su učenici imali zadatak da na starim otpisanim stranicama knjiga pronađu riječi koje su činile neku njihovu novu originalnu misao.

Nakon toga, svaki je učenik svoju stranicu s osmišljenom poezijom ilustrirao.

Noć knjige obilježava se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja).

 


[OPŠIRNIJE]Noć knjige u 3.a
Anamarija Buzgo / datum: 26. 4. 2021. 11:00

U petak 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige te u sklopu Godine čitanja održala se deseta Noć knjige.

Ovoj se manifestaciji rado odazvao i 3.a razred s učiteljicom Nadom Radotić, ali i članovima svojih obitelji. Stvorivši ugodnu atmosferu u svome domu, svaki je učenik izabrao knjigu za čitanje i proveo ugodnu večer čitajući. NAravno, sve su zabilježili fotografijama koje su podijelili u razrednoj grupi s prijateljima iz razreda i učiteljicom.

Na ovaj su se način podsjetili da je čitanje važno i korisno, ali da može biti i vrlo zabavno.

Kako je to izgledalo, pogledajte u privitku.


[OPŠIRNIJE]Najinterpretativniji i najbrži čitači
Višnja Cvek / datum: 23. 4. 2021. 10:56

Virtualno natjecanje u brzom i interpretativnom čitanju za učenike od 5. do 8. razreda održano je 22. travanja 2021. između 12:00 i 14:00 sati. 


[OPŠIRNIJE]Nakon provedene humanitarne akcije za područje razrušeno potresom
Anamarija Buzgo / datum: 11. 4. 2021. 23:16

U prosincu 2020. g. proveli smo humanitarnu akciju za područje koje je pogodio razorni potres. Učenici od 1. do 8. razreda, u suradnji sa svojim roditeljima/skrbnicima/starateljima te sa svojim razrednicima, pripremili su više od 200 poklon-paketa sa školskim priborom, bilježnicama, školskim torbama... U mnogim su paketićima bila pisma naših učenika, pisma s prijateljskim i ohrabrujućim porukama.

Nekoliko je učenika 8. c razr. odjela volonterski odradilo pakovanje paketa i utovar u kombi, a uslugu prijevoza volonterski je obavio otac naše učenice iz 3. b, gospodin Tomislav Ružić.

Ravnateljica Osnovne škole Jabukovac zahvalila se našem ravnatelju i svima nama na našoj pažljivosti, a dobili smo i povratnu informaciju koliko su naši paketići obradovali njihove učenike. Od naših smo učiteljica saznali da su pojedini učenici OŠ Jabukovac i naši učenici već uspostavili kontakt. Bez obzira na udaljenost, možda je to početak nekih novih prijateljstava.

Doista ima nešto u izreci „Lijepo je činiti dobro.“

Hvala svima!

Tekst napisala:

Anita Milaković,
šk. pedagoginja

U našoj foto-galeriji možete pogledati fotografije.

Osijek, 25. ožujka 2021.


[OPŠIRNIJE]Prevencija ovisnosti u vrijeme covida
Anamarija Buzgo / datum: 10. 4. 2021. 19:49

Već godinu dana radimo i živimo poštujući epidemiološke mjere. Nije lako ni nama odraslima, ni ljudima s kojima surađujemo, a pogotovo našoj djeci, našim učenicima.

Usprkos svemu, osim nastave, mnogo se toga događa u našoj školi. U suradnji s  Građanskom prevencijom „Osječka škola“ sudjelovali smo u njihovom projektu „Promotor zdravlja 2020.“ Učenici 6. a razrednog odjela, uz podršku svoje razrednice Katarine Ćorković Matančić, aktivno su sudjelovali u radionici „Prevencija ovisnosti“ koju je 30. listopada 2020. g., umjesto vanjskih suradnika, održala školska pedagoginja. Učenici su nakon radionice napravili plakate s vrlo zanimljivim i poučnim porukama. Njihove smo radove proslijedili u udrugu te je naša škola dobila zahvalu za sudjelovanje, a učenici 6. a dobili su posebno priznanje.

Prošli smo tjedan, na njihovom satu RO, pripremili malu izložbu fotografija njihovih uradaka, a pano u svojoj učionici ukrasili su i Priznanjem udruge Građanska inicijativa „Osječka škola“.

Tekst napisala:

Anita Milaković,
školska pedagoginja
 

Sve  možete vidjeti u našoj foto-galeriji.

Osijek, 25. ožujka 2021.                                         


[OPŠIRNIJE]Rezultati Kviza znanja Virtualnih dana darovitih
Irena Bando / datum: 29. 3. 2021. 11:55

Učenici koji su najbolje riješili Kviz znanja Virtualnih dana darovitih 2021. koji se održao mrežno u OŠ Jagode Truhelke su sljedeći:

 

  • u kategoriji 1. i 2. razreda: Kiara Debeljak
  • u kategoriji 3. i 4. razreda: Buga Vukić
  • u kategoriji 5. i 6. razreda: Lucija Trek
  • u kategoriji 7. i 8. razreda: Luka Žeravica

Čestitamo pobjednicima!


[OPŠIRNIJE]Virtualni dani darovitih - pobjednici
Irena Bando / datum: 23. 3. 2021. 17:26

Prvonagrađeni rad na Virtualnim danima darovitih 2021. je digitalni rad Kako je slon pronašao sreću. Video uradak prezentira ilustrirane radove učenika 2.a razreda u likovnoj tehnici grataž koji u tehnici stop animacije postupno grade sliku.

Osim toga, likovni rad je realiziran i u stvarnom obliku te će predstavljati stalni izložbeni postav škole.

Projekt je osmislila i vodila knjižničarka Irena Bando, animaciju je izradila učiteljica informatike Anamarija Buzgo, a likovnu radionicu vodila je učiteljica Gordana Herhenreder.

 

2. mjesto osvojila je interaktivna slikovnica Heidi, učenika 4.a razreda (učiteljica Liana Mur i  učiteljica informatike Anamarija Buzgo), a 3. mjesto video uradak Svitak, učenika 4. razreda (učiteljica vjeronauka Vlatka Prgić i učiteljica informatike Marina Vakula).

Nagrađeni radovi:

Čestitamo pobjednicima!

 


[OPŠIRNIJE]3.b čestita Dan očeva
Anamarija Buzgo / datum: 19. 3. 2021. 11:10

Učenici 3.b i učiteljica Dobrila Maričić su tatama svog razreda na ovaj način čestitali Dan očeva.
VIDEO


[OPŠIRNIJE]Mein Monster
Višnja Cvek / datum: 6. 3. 2021. 21:52

Kad je riječ o nastavi njemačkog jezika učenici 5.abc razreda se ne boje ni čudovišta ispod kreveta niti onih iz ormara


[OPŠIRNIJE]Završetak humanitarne akcije
Ana Vukojević / datum: 25. 3. 2022. 17:34

Poštovani,

svima zahvaljujemo na velikom odazivu i sudjelovanju u školskoj humanitarnoj akciji u kojoj je prikupljen veliki broj artikala i potrepština za ljude izbjegle iz Ukrajine. Mali dio doniran je osječkom Samostanu sestara vasilijanki u kojem je smješteno 15 ukrajinskih izbjeglica, dok je najveći dio dostavljen Crvenom križu. Učenici naše škole i njihovi roditelji/staratelji još su jednom pokazali veliko srce i nesebičnu pomoć za ljude izbjegle iz ratom pogođenih područja, kojima je to najviše potrebno!

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje godišnjice rođenja Jagode Truhelke (5. veljače)- e knjiga "Pogodi o Jagodi!"
Irena Bando / datum: 5. 2. 2022. 09:41

Pogodi o Jagodi! projekt je školske knjižnice u suradnji s učiteljicom hrvatskog jezika, učiteljicom informatike i učiteljima razredne nastave.
Provodio se od 17. prosinca 2021.obilježavajući godišnjicu smrti Jagode Truhelke i trajao je do 5. veljače 2022. kada se obilježava njezina godišnjica rođenja.

Projekt se nadovezuje na prošlogodišnji projekt Inspirirani Jagodom Truhelkom u kojem je prikupljeno mnoštvo materijala o Jagodi Truhelki, a koje su učenici u ovogodišnjem projektu iskoristili za stvaranje zabavnih igrica korištenjem web alata.

 

 


[OPŠIRNIJE]Digitalna božićna priredba
Ana Vukojević / datum: 23. 12. 2021. 14:57

S velikim veseljem pozivamo vas da pogledate našu digitalnu božićnu priredbu koju su pripremili učenici i učitelji/voditelji. Izostanak tradicionalne božićne priredbe nije spriječio učenike da budu marljivi, veselo raspoloženi, kreativni i vrijedni kroz različite prigodne aktivnosti u ovo blagdansko vrijeme. Što su sve pripremili, pogledajte u videu na linku dolje. Pozdravljamo i goste iznenađenja koji su pristali biti malim dijelom naše priredbe. Tko su i što nam poručuju, otkrijte na kraju videa!

Sretan Božić i nova godina!

pedagoginja Ana Vukojević

https://drive.google.com/file/d/1FBQnd9SANpTJcN5nHaph9qzugMEGoV6n/view?usp=sharing


[OPŠIRNIJE]Svečani prijem za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike iz županije u protekloj školskoj godini
Ana Vukojević / datum: 20. 12. 2021. 14:15

Naša učiteljica hrvatskog jezika, Vjekoslava Hrastović, našla se na popisu MZO-a najuspješnijih djelatnika u protekloj školskoj godini. Tim povodom, predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, čestitali su njoj i svim nagrađenim djelatnicima, njih 57, iz naše županije, na svečanom prijemu, u subotu 18. prosinca, u osječkom HNK-u gdje je održan i božićni koncert svih glazbenih škola županije. Čestitamo učiteljici Vjekoslavi!

 

 


[OPŠIRNIJE]TEHNICOOLUM
Đurđica Janković / datum: 15. 12. 2021. 16:42

Na osječkom Pampasu je u petak 10.12.2021., otvoren 3. sajam tehničke kulture TEHNICOOLUM na kojemu su djeci ponuđene raznorazne radionice na temu modelarstva, maketarstva, robotike, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova, 3D printanja, dronova, konstruktorstva i mnoge druge. Tridesetak učenika naše škole je uz pratnju učitelja iz povijesti, učiteljice iz produženog boravka te psihologinje posjetilo sajam dok je učenica 8.b razreda, Mihaela R., vodila radionicu zrakoplovnog modelarstva. Kako su se proveli i što su izradili možete pogledati ovdje te u fotogaleriji.

 


[OPŠIRNIJE]Boravkaši čestitali gradu rođendan pisanjem akrostiha
Ana Vukojević / datum: 7. 12. 2021. 13:47

Učenici drugih razreda u produženom su boravku prošli tjedan naučili da je akrostih* jedna zanimljiva vrsta poezije u kojoj se naslov pjesme krije u početnim slovima stihova. Tako su voljenom gradu povodom rođendana odlučili pokloniti pjesmu. U nastavku pogledajte nekoliko uspješnih učeničkih radova.

*AKROSTIH (grč.), pjesma u kojoj početna slova, slogovi ili riječi, čitani odozgo dolje, daju neku riječ. To je najčešće riječ koja označava temu pjesme, autora ili osobu kojoj je pjesma namijenjena (izvori: enciklopedija.lzmk.hr i hr.wikipedia.org). 

Anita Hrehorović, učiteljica produženog boravka

 

 


[OPŠIRNIJE]Nagrađena učenica naše škole na 28. Lampionadi
Ana Vukojević / datum: 2. 12. 2021. 10:11

Učenica 6. c razreda, Nika Grbeša, osvojila je 2. mjesto na 28. Lampionadi u otvorenoj kategoriji. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 6.b i 6.c razreda
Ana Vukojević / datum: 25. 11. 2021. 08:28

U srijedu 24.11.2021. učenici 6.b i 6.c razreda bili su na terenskoj nastavi u edukacijsko-posjetiteljskom centru Podravlje "Naturavita" s nastavnicima Geografije, Šimom Baranićem, Prirode, Vesnom Ovničević te razrednicom 6.c, Vjerom Kurtović.

Autobusom su krenuli  ispred škole i nakon kratke vožnje stigli su u edukativni centar koji se nalazi pored naselja Podravlje. Odmah po dolasku učenici su poslušali kratko predavanje prilagođeno njihovom uzrastu o minskoeksplozivnim sredstvima i opasnostima od njih, koje je održao  g. Dubravko Krušarovski iz  MUP-a Ravnateljstva CZ. Nakon poučnog i vrlo korisnog predavanja, djeca su se kratko odmorila uz okrijepu sendvičima i sokovima, a nakon toga  je gospodin Dalibor Tonc pričom o šumi, šumarstvu, Natura 2000 područjima, šumskim požarima, životinjama u šumi, zainteresirao djecu te ih poveo u šetnju kroz šumu uz Dravu. Djeca su naučila i čula puno zanimljivosti iz prirode, naučila su razliku između crne i bijele topole, kojih životinja i biljaka ima na našem području, kako prepoznati pojedino drveće, što je imela, kakve se vrste tla kod nas nalaze, ali i kako odrediti strane svijeta i prepoznati ih u prirodi. Učenici su zainteresirano slušali i povezivali nove informacije s već ranije naučenim iz Prirode i Geografije te su postavljali brojna pitanja voditelju i svojim nastavnicima. Na terenskoj nastavi učenici su razvijali svijest o brizi i zaštiti okoliša te su proučavali i otkrivali zakonitosti međuodnosa živog svijeta. Boravak na svježem zraku i kasnojesenskom suncu posebno je veselio naše učenike. Po povratku u centar, učenici su posadili dvije sadnice hrasta lužnjaka, jednu 6.c i jednu 6.b razred, uz dogovor da će doći ponovno vidjeti kada hrast naraste. Za uspomenu na ovaj lijepo provedeni dan, učenici su dobili poklone posebno pripremljene za njih i fotografirali se ispred edukativnog centra. Oko 14:00 sati učenici su se vratili u školu.

Slike s ove poučne i zanimljive terenske nastave pogledajte u fotogaleriji.

 


[OPŠIRNIJE]Nagrada za najljepšu seriju radova natječaja Straničnik
Irena Bando / datum: 12. 11. 2021. 14:42
Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2021. u organizaciji Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” iz Šibenika na likovnom natječaju za učenike osnovnih škola učenici 6.c OŠ Jagode Truhelke pod mentorstvom školske knjižničarke Irene Bando nagrađeni su za najbolju seriju radova natječaja Straničnik.
 

[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 6.a razreda
Ana Vukojević / datum: 11. 11. 2021. 15:38

        U četvrtak  11.11.2021. učenici 6.a razreda sudjelovali su na terenskoj nastavi u edukacijsko-posjetiteljskom centru Podravlje "Naturavita" s profesoricom prirode Sanjom Merdić te profesoricom engleskog i njemačkog jezika Iris Zorić, njihovom razrednicom.

Autobusom su krenuli  ispred škole i nakon kratke vožnje stigli su u edukativni centar koji se nalazi pored naselja Podravlje. Učenici su prvo poslušali kratko predavanje prilagođeno njihovom uzrastu o minskoeksplozivnim sredstvima i opasnostima od njih, koje je održao  g. Dubravko Krušarovski iz  MUP-a Ravnateljstva CZ., a nakon toga  je gospodin Dalibor Tonc pričom o šumi, šumarstvu, Natura 2000 područjima, šumskim požarima, životinjama u šumi, zainteresirao djecu te ih poveo u šetnju kroz šumu uz Dravu.

Djeca su za vrijeme šetnje šumom čula puno zanimljivosti vezanih za pojave u prirodi te su aktivno sudjelovali u predavanju.

 Za uspomenu na ovaj lijepo provedeni dan, učenici su dobili poklone posebno pripremljene za njih i fotografirali se ispred edukativnog centra. Oko 14:00 sati učenici su se vratili u školu.

Učenici su bili vrlo zainteresirani te su dobili zadatak izraditi postere u aplikaciji Canva koji je vezan za sve što su taj dan naučili. Na taj način su povezali nastavu prirode i informatike, a njihove digitalne postere te fotografije s terenske nastave možete pogledati dolje i u fotogaleriji.

 

Tekst napisale: Sanja Merdić i Iris Zorić.

 

https://www.canva.com/design/DAEvnq8118I/1TNHTJJLaQ8Bs1l4DHSVHQ/view?utm_content=DAEvnq8118I&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink


[OPŠIRNIJE]Učenici 7. a sudjelovali u obilježavanju "Dana bijelog štapa"
Ana Vukojević / datum: 25. 10. 2021. 15:30

Učenici 7. a razreda zajedno sa svojom razrednicom Katarinom Ćorković Matančić sudjelovali su u 12. po redu akciji „Prošetajmo zajedno“. Akciju svake godine, 15. listopada, tradicionalno organizira Športska udruga slijepih „Svjetlost“, povodom Međunarodnog dana slijepih, „Dana bijelog štapa“. Naši učenici tako su doprinijeli procesu senzibiliziranja  i educiranja sugrađana, zatim skretanju pozornosti na važnost i značaj obilježavanja Međunarodnog dana slijepih osoba te na svakodnevne probleme s kojima se osobe s tom vrstom invaliditeta susreću.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Ana Vukojević / datum: 22. 10. 2021. 09:31

U petak, 15. listopada, obilježili smo u školi Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su donijeli razna peciva, kolače, kruh i proizvode od brašna koje su pekli sa svojim roditeljima i ukućanima. Posjetio nas je i svećenik župne crkve Preslavnog imena Marijina koji se molitvom obratio učenicima te blagoslovio bogatu trpezu u holu škole. Učenici su nakon svećenikovih riječi zajedno blagovali kruh i peciva u razredu.


[OPŠIRNIJE]SVEČANA PODJELA CERTIFIKATA SUDIONICIMA MEĐUNARODNOG PROJEKTA E-MEET MY CLASS
Ana Vukojević / datum: 30. 6. 2021. 11:22

Danas smo u našoj školi završili jednogodišnji međunarodni projekt pod nazivom E- meet my class ( Nice to e-meet you) .

Profesorice engleskog i njemačkog jezika  Iris Zorić i Katarina Ćorković Matančić,  obje profesorice engleskog i njemačkog jezika, organizirale su svečanu podjelu certifikata učenicima.

Čak 105 naših učenika od 5. - 8.razreda je sudjelovalo u projektu. 

Cilj projekta bio je kroz  dobro organizirane sate engleskog jezika s učiteljima engleskog jezika iz različitih  zemalja svijeta vježbati usmenu komunikaciju s vršnjacima o raznoraznim temama i usput upoznavati druge kulture i običaje.

Susreli smo se s Indijom, Turskom, Indonezijom, Meksikom, Brazilom, Poljskom, Slovackom, Egiptom, Izraelom itd.

Ovaj projekt donio nam je puno kvalitetnih suradnji, proširivanje znanja i upoznavanje s različitim ljudima koji su nam na kraju postali prijatelji . Svakako nastavljamo i sljedećih godina, a plan nam je uključiti i druge učitelje naše škole koji predaju druge predmete, a dobro se služe engleskim jezikom.

Tekst napisale:

Katarina Ćorković Matančić i Iris Zorić

 

 


[OPŠIRNIJE]ZAPAŽENI USPJESI NAŠE UČENICE
Franjo Vukelić / datum: 12. 5. 2021. 09:40
Nagrađeni rad

 

Učenica Eva Berošević, 8. C, osvojila je 2. mjesto na međunarodnom natjecanju povodom Dana Europe 9. svibnja - Let's celebrate Europe day! – na Zoom konferenciji dodjele nagrada, na kojoj je bila zajedno sa svojom mentoricom Katarinom Ćorković Matančić, učiteljicom engleskog i njemačkog jezika.

Tema je bila Proslavimo Dan Europe zajedno! – čestitaj Europi rođendan na originalan i kreativan način – u obliku videa, fotografije, pjesme, crteža, slike ili postera, kategorija – djeca od 10 do 14 godina. Eva je napravila crtež.

Sudjelovalo je 14 država - tri kontinenta, pristiglo je preko 130 radova. Komisija je izabrala samo tri rada među kojima je i Evin.

Eva je hrabro održala i odličan govor na engleskom jeziku (poduži!) u kojem je, između ostalog, spomenula našu školu i naš grad.

Ove školske godine Eva je osvojila i 2. mjesto na Županijskom natjecanju u poznavanju engleskog jezika.

Bravo, Eva! Čestitamo na odličnim rezultatima!

U prilogu pogledajte Evin nagrađeni rad.

Katarina Ćorković Matančić


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje u nacionalnom programu Noć knjige na radionici Blackout poezija
Irena Bando / datum: 30. 4. 2021. 08:59

Učenici 4.a, 23. travnja 2021. obilježili su Noći knjige u suradnji sa školskom knjižnicom sudjelujući na radionici Blackout poezija.

Radionica se odvijala na otvorenom, u prirodnom okruženju gdje su učenici imali zadatak da na starim stranicama knjiga pronalaze riječi koje su činile neku novu originalnu misao. Nakon toga, svako je svoju stranicu s osmišljenom poezijom ilustrirao.

Brošura o aktivnosti 


[OPŠIRNIJE]E-pozivnica i e-knjiga projekta "Inspirirani Jagodom Truhelkom"
Irena Bando / datum: 5. 2. 2021. 14:36
Naslovnica e-knjige

E-knjiga projekta "Inspirirani Jagodom Truhelkom"

E-pozivnica za izložbu


[OPŠIRNIJE]Projekt "Inspirirani Jagodom Truhelkom"
Irena Bando / datum: 5. 2. 2021. 14:17

Projekt Inspirirani Jagodom Truhelkom provodio se u našoj školi povodom obljetnice rođenja poznate spisateljice po kojoj naša škola nosi ime. Tim povodom organizirane su brojne aktivnosti koje su predstavljene u e-knjizi.

Također je u školi postavljena izložba.

 

https://read.bookcreator.com/1dfDhk0TkVq2eHhurvNSwcEbMCsqbkMwfK_1v9FZ9ME/v3HFquwnRamyih2PPIpLQw

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje rođendana Jagode Truhelke
Franjo Vukelić / datum: 5. 2. 2021. 09:20

Danas je rođendan Jagode Truhelke. U posljednih nekoliko dana većina naših učenika sudjelovala je u obilježavanju njenog rođendana različitim prigodnim aktivnostima. Pregled i opis aktivnosti nalazi se u tekstu, a popratne fotografije u galeriji.

Obilježavanje godišnjice rođenja Jagode Truhelke

 

Povodom obilježavanja godišnjice rođenja Jagode Truhelke - 5. veljače,  (Osijek, 5. 2. 1864.) spisateljice po kojoj je naša škola dobila ime, učenici i nastavnici su osmislili niz aktivnosti.

Projekt „Inspirirani Jagodom Truhelkom“

U projektu je sudjelovalo 5 odjeljenja razredne nastave -  osam učiteljica i oko stotinu učenika trećih i četvrtih razreda.

Učenici 3.a s učiteljicom Nadom Radotić proučavali su djetinjstvo Jagode Truhelke, poznate hrvatske književnice. Slušajući priče o Jagodinom odrastanju učenici su izradili kolaž Labudove ulice (danas Crkvene) u kojoj je Jagoda živjela te naglasili pojedine detalje koji su bili karakteristični za njeno djetinjstvo. Opise tih slika učenici su uobličili pomoću QR koda te na taj način osuvremenili prikaz kolaža.

 „U Labudovoj ulici ima jedna mala, žuta kućica, zgodna kao škatuljica. Na njoj su dva prozorca, sjajna i bistra kao dva dječja oka. Ima i jedna vrata, no koliko su prozori veseli i blistavi, toliko su vrata mrka i ozbiljna.“ Jagoda Truhelka

Intervju sa stanovnicima Donjeg grada o tome tko je bila Jagoda Truhelka proveli su učenici 3.b s učiteljicom Dobrilom Maričić. Nakon provedene ankete bili su zadovoljni jer je dosta ispitanih ljudi znalo zbog čega škola nosi njeno ime, a bilo je i onih koji su mislili da je Jagoda bila partizanka, Židovka, ravnateljica škole ili čak da je ona izmislila školu. Učiteljica Marina Vakula od odgovora ispitanika i učeničkih radova napravila je zanimljiv videouradak koji je objavljen u digitalnoj brošuri.

Učenici 3. c s učiteljicom Martinom Hergović istraživali su o Jagodi na internetu te su doznali da je bila učiteljica, pedagoginja i književnica za djecu i mladež. Na temelju proučavanja najpoznatije spisateljičine knjige Zlatni danci, učenici su metodom zamišljanja oslikavali naslovnu stranicu knjige te u glini oblikovali njezinu bistu. Također su o tome snimili i radijsku emisiju, a jedan je učenik izradio TikTok video zapis o provedenim kreativnim radionicama. 

Učenici 4.a s učiteljicom Lianom Mur istraživali su Jagodino djetinjstvo, likove, povijest, izgled i imena ulica Donjega grada te način života onoga vremena koje opisuje u svojoj zbirci pripovijedaka Zlatni danci. Tako su intervjuirali likove iz priča te izradili obiteljsko stablo obitelji Truhelka. Učiteljica Višnja Cvek snimila je njihovu dramatizaciju priče Nakraj svijeta koju je potom uredila za digitalnu brošuru. U svojim istraživanjima usporedili su ondašnje i današnje nazive ulica te otkrili podrijetlo imena donjogradskih ulica. Kako bi osuvremenili pristup i motivirali za temu i druge učenike pojedini su učenici izradili interaktivne društvene igrice (slagalice, „vješala“, kviz) te na taj način cjelokupnom projektu dali kreativan i zabavni karakter.

Učenici 4.c i njihova učiteljica Branka Vukovski proučavali su život i djelo Jagode Truhelke pretraživajući literaturu i internet te izradili edukativan pano. Osim toga, čitali su i dramatizirali priče te slikali portrete obitelji Truhelka- Jagode, Ćire, Dragoša, Anice.

Po završetku svih aktivnosti učiteljica informatike Anamarija Buzgo i školska knjižničarka Irena Bando napravile su interaktivnu brošuru te je postavile na mrežnu stranicu škole te zajedno s učiteljicom informatike Marinom Vakula pomagale učenicima u korištenju brojnih web alata i računalnih programa u realizaciji prezentacija i aplikacija.

Školska je knjižničarka također postavila tematsku izložbu o Jagodi Truhelki u kojoj je opisan Jagodin književni i društveno-koristan rad te duboka predanost pedagoškoj profesiji.

Cjelokupni projekt se provodio oko mjesec dana, a vodila ga je i koordinirala školska knjižničarka Irena Bando.

 

Truhelkini likovi u današnjem svijetu - izložba lutaka

Ova izložba lutaka je rezultat projekta vezanog uz čitanje i oživljavanje Truhelkinih djela u kojemu su sudjelovali učenici petoga i šestog razreda u veljači 2020. godine. Projekt su osmislile i realizirale učiteljice hrvatskoga jezika Klaudija Hogl, Vjekoslava Hrastović i Vlatka Bosutić-Cvijić u suradnji s majkom učenica naše škole, gospođom Majom Štimac, specijalizanticom dramaterapije.

Grupa učenika čitala je ulomke iz djela Jagode Truhelke Zlatni danci te priču Josipa Cvenića Gospa iz Labudove ulice. Izabrali su lik s kojim su se najviše povezali tijekom čitanja te su prema vanjskom opisu lika iz djela i uočenim karakternim osobinama izradili svoju lutku. Kako izraditi lutku, naučila ih je gospođa Štimac. Druga grupa učenika iščitavala je izabrane Truhelkine tekstove, pronalazila rečenice koje su im se svidjele i prepisivala ih tintom, otprilike onako kako se pisalo u Truhelkino vrijeme.

Budući da je pravilo da napravljena lutka mora progovoriti, učenici su se podijelili u skupine i osmislili lutkarsku improvizaciju na temu Truhelkini likovi u današnjem svijetu koju su odigrali pred ostalim učenicima.

Nakon krojenja, šivanja, lijepljenja, pisanja, glume i puno smijeha održan je okrugli stol u kojemu su učenici u razgovoru s voditeljicama iznijeli svoje dojmove o radionicama te ovakvom pristupu književnome tekstu.

My school – video uradak

Prošle školske godine nastavnica Iris Zorić je učenicima osmih razreda zadala projekt na engleskom jeziku "Make your own video"- video slobodne tematike.

Učenica Ana K. je odabrala temu "My school- Primary  School Jagoda Truhelka" u kojem se osvrnula na život i djela Jagode Truhelke te na predivno ozračje naše škole.

 

 

Tekst sastavila Voditeljica KUD-a

Katarina Ćorković Matančić

U Osijeku, 5. veljače 2021.


[OPŠIRNIJE]Prosinac u vrijeme korone
Višnja Cvek / datum: 30. 12. 2020. 18:09

Mnogo je značajnih datuma u mjesecu prosincu


[OPŠIRNIJE]Oooo...Orašar
Višnja Cvek / datum: 16. 12. 2020. 15:32

Orašar ove godine dolazi k vama...

 

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje datuma u mjesecu studenome
Višnja Cvek / datum: 25. 11. 2020. 16:27

U mjesecu studenome obilježili smo nekoliko značajnih datuma.

Zbog pandemije, malo drugačije nego proteklih godina.


[OPŠIRNIJE]Družba Pere Kvržice u 4.a
Višnja Cvek / datum: 6. 11. 2020. 19:35

Istraživači, putopisci, pripovjedači, izbornici, povezivači, pitalice, pismopisci, tumači likova i filmofili - to je naš 4.a


[OPŠIRNIJE]Lana Hrastović na državnom natjecanju iz Robotike
Višnja Cvek / datum: 5. 11. 2020. 09:14

62. državno natjecanje Mladih tehničara održano 20. listopada 2020.


[OPŠIRNIJE]Vjekoslava Hrastović i Irena Bando – naše najučiteljice
Franjo Vukelić / datum: 23. 10. 2020. 12:32

 

U školu stigla važna priznanja

Vjekoslava Hrastović i Irena Bando – naše najučiteljice

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja nagradilo je 504 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u Republici Hrvatskoj, a među njima i našu učiteljicu hrvatskoga jezika Vjekoslavu Hrastović te školsku knjižničarku Irenu Bando.

Nagrade su im dodijeljene za izvrsnost u radu u školi i izvan nje prema kriterijima izvrsnosti koji su navedeni u natječaju raspisanom u svibnju ove godine.

Povodom dodijeljenih im nagrada učiteljica Hrastović ističe da je najponosnija na udžbeničke materijale za aktivnu, istraživačku, problemsku i stvaralačku nastavu po kojima rade učenici naše škole, ali i učenici diljem Hrvatske. Također navodi da je ponosna na materijale koji pomažu kolegama u svakodnevnom radu s učenicima potičući njihovu darovitost jer je zadovoljan i aktivan učenik spreman na nove izazove, uspjeh i svakoga učitelja.

Knjižničarka Bando, kao najvažnije aktivnosti zbog kojih je dobila priznanje, istaknula je višegodišnji rad na međunarodnima projektima koje je koordinirala uključivši u njih brojne učitelje. Ističe da sudjelovanje u međunarodnim projektima učiteljima donosi nova iskustva i nove spoznaje koje mogu implementrati u nastavu te ju tako unaprijediti. Nadalje ističe i rad s darovitim učenicima u školi, ali i u Centru izvrsnosti te navodi da je ponosna i što je kao autorica i voditeljica nacionalnog projekta Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici upoznala učitelje i učenike kako napraviti kreativne prezentacije korištenjem web alata.

           

 

                                                                                                          VBC


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan bijelog štapa
Višnja Cvek / datum: 15. 10. 2020. 14:10

Međunarodni  Dan bijelog štapa obilježava se u svijetu s ciljem podizanja svijesti građana o  potrebama slijepih i slabovidnih osoba

 

 


[OPŠIRNIJE]Kristina Pavošević predstavljala OŠ Jagode Truhelke na državnom LIDRAN-u
Franjo Vukelić / datum: 12. 10. 2020. 15:05

Lijepa vijest!

Naša učenica Kristina Pavošević 30. rujna 2020. sudjelovala je na državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. 

Opširnije o njenom kreativnom stvaralaštvu i državnoj smotri pročitajte na donjoj poveznici.

Čestitke Kristini i mentrorici Vjekoslavi Hrastović!


[OPŠIRNIJE]Prije odlaska u virtualni svijet
Klaudija Hogl / datum: 3. 4. 2020. 10:08

Tijekom veljače i početkom ožujka 2020. družila sam se s učenicima od 1. do 4. razreda, u dogovoru s njihovim učiteljicama.


[OPŠIRNIJE]62. Natjecanje mladih tehničara
Višnja Cvek / datum: 8. 3. 2020. 12:30

Naša škola bila je domaćin 62. Natjecanja mladih tehničara - županijska razina


[OPŠIRNIJE]Pokladno veselje
Klaudija Hogl / datum: 4. 3. 2020. 14:10

LUDO MASKENBALSKO RASPOLOŽENJE

I ove smo godine, već tradicionalno, održali maskenbal. 

 


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj Plastelinko - 2.a
Višnja Cvek / datum: 1. 3. 2020. 16:41

Sudjelovanje na likovnom natječaju Plastelinko


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica u 2.a
Višnja Cvek / datum: 27. 2. 2020. 16:36

Obilježavanje Dana ružičastih majica


[OPŠIRNIJE]Reumatični kišobran 2.a razreda
Višnja Cvek / datum: 27. 2. 2020. 16:31

Igrokaz 2.a razreda


[OPŠIRNIJE]Večer s Jagodom
Klaudija Hogl / datum: 21. 2. 2020. 09:26

U DUHU PROŠLIH VREMENA

Večer s Jagodom  održana je u  petak  7. 2. 2020. u 20 sati.


[OPŠIRNIJE]Naša se škola zove OŠ Jagode Truhelke
Klaudija Hogl / datum: 18. 2. 2020. 15:46

Prošli tjedan, 5. veljače, na različite smo načine obilježili rođendan Jagode Truhelke.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA2 - Transforming Fablabs into STEAM Labs
Višnja Cvek / datum: 7. 2. 2020. 15:29

Posjet naših djelatnika partnerskoj školi u Belgiji, Bruxelles, u sklopu Erasmus+ projekta


[OPŠIRNIJE]Digitalni alati u nastavi
Višnja Cvek / datum: 13. 1. 2020. 19:17

Učiteljica fizike, tehničke kulture i informatike, Višnja Cvek, održala predavanje na učiteljskom vijeću 10.01.2020. o korištenju digitalnih alata u nastavi - Loomen.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica
Klaudija Hogl / datum: 8. 1. 2020. 11:19

PLATNENE TORBE SU “IN”

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv plastičnih vrećica 19. 12. 2019. u školi je održana izložba učeničkih radova učenika 4. a, b i c razreda.

 


[OPŠIRNIJE]Večer matematike 2019.
Klaudija Hogl / datum: 8. 1. 2020. 09:28

ZABAVNA STRANA MATEMATIKE

U našoj školi 12. 12. 2019. održana je Večer matematike za učenike od 2. do 8. razreda koja se u sastavu projekta Hrvatskog matematičkog društva održava već nekoliko godina.


[OPŠIRNIJE]Promotor zdravlja 2019.
Klaudija Hogl / datum: 8. 1. 2020. 09:09

ZAJEDNO PROTIV OVISNOSTI

Učenici 5.b razreda naše škole 28. listopada 2019. sudjelovali su u projektu Promotor zdravlja 2019. koji je provela Udruga Građanska prevencija „Osječka škola“. U sklopu Projekta provedene su edukativno-kreativne radionice s ciljem prevencije svih oblika ovisnosti kod djece i mladih.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan volontera - 5. prosinca 2019.
Klaudija Hogl / datum: 7. 1. 2020. 17:50

HUMANOST OPET NA DJELU

 

Nikad nije kasno da postanemo dobri.“

                                                           N. R. Anker, norveška književnica


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan invalida - 3. prosinca 2019.
Klaudija Hogl / datum: 7. 1. 2020. 17:36

UGODNA DJEČJA EMPATIJA

Našem su se pozivu i ove školske godine odazvali predstavnici Udruge UPIT. Održali su 13. prosinca izuzetno poučnu prezentaciju Rizično ponašanje kao uzrok nastanka invaliditeta.

 

 


[OPŠIRNIJE]Advent kreativnosti u osječkom Kampusu
Klaudija Hogl / datum: 18. 12. 2019. 15:09

POUČNO I VESELO BOŽIĆNO OZRAČJE

Učenice 6. i 8. razreda (skupine Ekolozi i Biolozi), s nastavnicom Vesnom Ovničević, sudjelovale su 18. 12. 2019. na manifestaciji Advent kreativnosti na osječkom Kampusu koja se ove godine prvi put održava u Osijeku.


[OPŠIRNIJE]Čajanka za bake u 6.b
Klaudija Hogl / datum: 17. 12. 2019. 10:05

U DRUŠTVU DRAGIH OSOBA

Vjerojatno sinoć (11. 12. 2019.) ni jedna učionica nije bila obasjana tolikom ljubavlju, dobrotom, nježnošću kao učionica 6. b u OŠ Jagode Truhelke.


[OPŠIRNIJE]Svečana priredba povodom dolaska Erasmus+ gostiju
Klaudija Hogl / datum: 13. 11. 2019. 09:28

SRDAČNA I TOPLA DOBRODOŠLICA

Povodom dolaska sudionika EU projekta K2 u našu školu 7. 10. 2019. održana je priredba Dobrodošli koju su s učenicima 1., 2., 3., 4., 6. i 8. razreda naše škole organizirali članovi tima za provedbu KA2 Erasmus+ projekta

 


[OPŠIRNIJE]Šestaši u Kopačkom ritu
Klaudija Hogl / datum: 13. 11. 2019. 09:14

POUČNA I ZABAVNA IZVANUČIONIČKA NASTAVA

Svi šesti razredi 23. 10. 2019. uputili su se prema Kopačkom ritu. Na ulazu dočekala ih je voditeljica koja je na zanimljiv način ispričala priču o tom poznatom parku prirode.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u našoj školi
Klaudija Hogl / datum: 8. 11. 2019. 12:57

MIRISNO I BLAGOSLOVLJENO

Blagoslov kruha u našoj školi održan je 17. 10. 2019. (četvrtak) u 13:00 sati.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje učenika 2.a u Čitateljskom izazovu u lijepom čitanju naglas
Klaudija Hogl / datum: 30. 10. 2019. 08:31

Povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (listopad) i Mjeseca hrvatske knjige (15.10. - 15.11.), 22. listopada 2019. naša škola sudjelovala je u Čitateljskom izazovu u lijepom čitanju naglas, koji je organizirao Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnica Osijek.


[OPŠIRNIJE]RSS


vijesti
7. Virtualni dani darovitih - proglašenje pobjednika
Irena Bando / datum: 25. 3. 2022. 13:45

Na 7. Virtualnim danima darovitih koji su se održavali povodm Dana darovitih (21.ožujka) sudjelovalo je oko 250 učenika i 20 učitelja. Ove je godine bilo prijavljeno 11 digitalnih radova, a odabir tri najbolja proveo se među učenicima i učiteljima anketnim glasanjem.

Najbolje ocijenjen rad je Pokaži što znaš, koji sadrži niz učeničkih videa, gdje su učenici pokazali svoj talent ili nekakvu kreativnu vještinu. Aktivnost je organizirala školska pedagoginja Ana Vukojević te napravila prezentaciju njihovih uradaka u web alatu Genially.

                                             

Drugi najbolje ocjenjeni digitalni uradak je Što je ljubav u kojem su učenici produženog boravka 1.a i 1.c razreda s učiteljicom Jelenom Novaković izradili za Valentinovo video uradak o ljubavi. U videu učenici govore što je ljubav, kako se osjećamo kada smo zaljubljeni te kako bi svijet izgledao da nema ljubavi. Video je nastao u programu Video Maker.

.                                        

 

Treće najuspješnije ocjenjeni uradak je Digitalna knjiga o Franji Krežmi koja je nastala kao dio školskog projekta Knjiga, a osmislili su ju i istražili učenici 5.a razreda: Nina Jukić, Buga Vukić, Lorna Cvek, Magdalena Trdin, Lucija Bubalo i Pia Petra Pivić uz mentorstvo profesorice glazbene kulture Vjere Kurtović. Knjiga sadrži tekstualne, slušne audiovizualne materijale, kviz u digitalnom alatu, intervju sa sugrađanima o Franji Krežmi, a napravljena je u alatu BookCreator.

                                  

 

Učenici su se također natjecali u Kvizu znanja o prezentacijama,a najviše su bodova imali:

1. Dora Ujvari Čeh

2. Lara Bosak

3. Petar Stojković

 

Svi učenici koji su sudjelovali u realizaciji aktivnosti najbolje ocjenjenih prezentacija, kao i najbolja tri učenika u kvizu znanja bit će nagrađeni odlaskom u kino.

Čestitamo pobjednicima!

Više o 7. Virtualnim danima darovitih

 

 


[OPŠIRNIJE]Maskirani maskenbal
Klaudija Hogl / datum: 11. 3. 2022. 11:09

Maskom na masku i protiv maske

Maskenbal u našoj školi održan je prvi dan mjeseca ožujka. Zbog epidemiološke situacije, umjesto u školskom predvorju, održavao se u razredima.

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje godišnjice rođenja Jagode Truhelke
Irena Bando / datum: 5. 2. 2022. 10:04

Projekt Pogodi o Jagodiprovodio se od 17. prosinca 2021.obilježavajući godišnjicu smrti Jagode Truhelke i trajao je do 5. veljače 2022. kada se obilježava njezina godišnjica rođenja.

E-knjiga Pogodi o Jagodi! sadržava nekoliko pitalica o Jagodi Truhelki koje su izradili učenici 6. razreda pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika Magdalenom Hasija i školskom knjižničarkom Irenom Bando.


[OPŠIRNIJE]Božićne radionice u knjižnici
Irena Bando / datum: 29. 12. 2021. 14:17

Kroz prosinac 2021. u školskoj knjižnici su se provodile razne kreativne radionice inspirirane Božićem. 4.b je izrađivao glagoljičke božićne ukrase, 4.a su izrađivali ornamentalne pahuljice, 4.c borove od papira a 5.a, 5.b i 6.c božićne vilenjake.


[OPŠIRNIJE]Radionica izrade peciva u 4.a
Anamarija Buzgo / datum: 16. 10. 2021. 20:02

Povodom Dana kruha i plodova zemlje 4.a razred s učiteljicom Nadom Radotić održao je radionicu izrade peciva.

  

  

 

  

 

 


[OPŠIRNIJE]Seminari u inozemstvu unutar projekta KA1
Irena Bando / datum: 10. 9. 2021. 10:04

U sklopu međunarodnog projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT djelatnice naše škole pohađale su u Barceloni od  23. do 28. 8. 2021 dva seminara:

Irena Bando, školska knjižničarka sudjelovala je na semianru Teach with a Twist! Motivate your students with Creative Teaching Strategies. Seminar se temeljio na istraživačkom učenju te naglasio važnost integriranja kreativnog mišljenja i rješavanja problema u proces učenja, usmjerenost na učenike s ciljem poticanja učeničkog angažmana i motivacije za učenje i značaj efikasne integracije kreativnih digitalnih alata u učenju i poučavanju.

 Na seminaru There Is an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning sudjelovala je Anamarija Buzgo, učiteljica Informatike. Na seminaru su eksperimentirali s različitim aplikacijama za kreiranje sadržaja, alatima za učenje i za praćenje napretka učenja te za suradnju i komunikaciju. Također su se upoznali s raznim dostupnim materijalima koji mogu pomoći u poučavanju o opasnostima na internetu.

 

  


[OPŠIRNIJE]Javno predstavljanje međunarodnog projekta Erasmus+/KA1
Irena Bando / datum: 5. 9. 2021. 00:14

Javno predstavljanje međunarodnog projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT  održalo se 1. rujna 2021. u OŠ Jagode Truhelke. Projekt je financiran iz fonda Europske unije unutar programa Erasmus+/KA1, a traje već dvije godine. U projekt je uključeno 15 djelatnika škole, a 5 djelatnika odlazi na stručnu edukaciju u inozemstvo: pedagoginja škole Ana Vukojević, učiteljica Engleskog jezika Vedrana Čerina, učitelj Povijesti Vedran Čerina, učiteljica Informatike Anamarija Buzgo i Školska knjižničarka i voditeljica projekta Irena Bando. Cilj projekta je pronalaženje kreativnih metoda korištenja IKT, koje bi se na efikasan način integrirale u školske kurikulume te provele u praksi osuvremenjujući odgojno-obrazovni proces u školi


[OPŠIRNIJE]Mramoriranje u produženom boravku 1.c
Irena Bando / datum: 16. 6. 2021. 09:53

Učenici produženog boravka 1.c i učiteljica Jelena Novaković sudjelovali su na kreativnoj radionici koju je vodila knjižničarka Irena Bando. Na radionici su učenici naučili tehniku mramoriranja, a radovi su inspirirani skladbom Bumbarov let Nikolaja Rimskog Korsakova. 
Na radionici su najprije razgovarali o proljeću te opisali kako priroda izgleda u proljeće. Nakon toga, dobili su zadatak da slušajući glazbu istovremeno zamišljaju da je svatko od njih bumbar koji leti šarenom livadom u proljeće. Nakon poslušane skladbe s učenicima se razgovaralo o tome koje su sve boje vidjeli i kakve su sve zvukove čuli te su svoje impresije trebali prenijeti na papir.
Cilj ove radionice bio je uvesti djecu u integrirano učenje gdje se nastavna područja isprepleću i nadopunjuju. Također, nastojalo se utjecati na osjetilni razvoj učenika koristeći efektne tehnike koje su jednostavne, a rezultiraju vrlo kvalitetnim likovnim izričajem. Stoga se koristila tehnika mramoriranja koja je spontana tehnika slikanja temeljena na nemiješanju uljanih mramornih boja s vodom. Kapi mramorne boje nanose se na površinu vode, štapićem se naprave dodatni željeni efekti te se površinska slika na vodi prekrije kartonom na kojem tada ostaje otisak. 
Učenici su uživali u ovoj tehnici i bili oduševljeni, kako oni tako maleni, mogu izraditi originalne umjetničke slike.

 

Jelena Novaković 
Irena Bando


[OPŠIRNIJE]Izložba učeničkih radova o zlatovezu na državnoj manifestaciji "Knjižna boka" u NSK u Zagrebu
Irena Bando / datum: 14. 6. 2021. 11:21
Izložba učeničkih radova o zlatovezu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Izložba Zlatovez, proizišla iz kreativnih radionica u školskoj knjižnici OŠ Jagode Truhelke, postavljena je na državnoj manifestaciji Knjižna booka koja se održala 10. lipnja 2021. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Knjižna booka je svečanost knjige i čitanja, kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige i Andersenov rođendan pa se tom prigodom izlažu tematske izložbe, radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. 
Radovi koje je naša škola izlagala predstavljali su učeničke likovne radove o slavonskoj ornamentici realiziranih na edukativno-kreativnim radionicama u školskoj knjižnici. Izložba je obuhvaćala radove napravljene konturnim crtanjem koji su se oslanjali na prethodna učenička istraživanja o zlatovezu. 
Osim naše izložbe, bilo je i nekoliko drugih izložbi škola iz cijele Hrvatske koje su naglašavale kreativan rad školskih knjižničara.
Na svečanosti se održala i dodjela nagrada tri nacionalna natječaja (Kanižajada Limačijada, Ljekovita lektira) kao i natječaja za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno! kojeg vodi naša knjižničarka.
Radionicu o zlatovezu te prezentiranje radova na izložbi vodila je i organizirala školska knjižničarka Irena Bando. 


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje na Festivalu znanosti
Irena Bando / datum: 12. 5. 2021. 17:55

U sklopu Festivala znanosti, 11. svibnja 2021., učenici 4.a sudjelovali su na radionici Kreativno mišljenje, pisanje i likovno izražavanje kroz „Blackout poetry“.
Radionica se održala na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku, a vodila ju je naša knjižničarka Irena Bando.


[OPŠIRNIJE]Čestitka za Majčin dan učenika produženog boravka I.c razreda
Irena Bando / datum: 14. 5. 2021. 09:00

Povodom Majčinog dana koji se ove godine obilježavao 9. svibnja 2021. godine učenici produženog boravka 1.c razreda i učiteljica Jelena Novaković snimili su  video uradak u kojemu učenici opisuju svoje majke, govore im na čemu su im zahvalni te im čestitaju Majčin dan. 

Video je napravila učiteljica Jelena Novaković u aplikaciji Video Maker.


[OPŠIRNIJE]Dan škole uz glazbene izvedbe mladih entuzijasta
Irena Bando / datum: 7. 5. 2021. 12:42

Manja skupina darovitih učenika 5.a i 6.b razreda s učiteljicom Glazbene kulture Vjerom Kurtović  7. svibnja 2021. na neobičan je način obilježila ovogodišnji Dan škole. Naime, zbog situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa te nemogućnosti masovnog okupljanja u školi, učenici su pripremili nekoliko glazbenih izvedbi te u svom spontanom nastupu iznenadili sve ostale učenike i djelatnike škole koji su slučajno nailazili.

Glazbene izvedbe bile su organizirane na različitim mjestima u školi i oko škole pa se na istočnom ulazu u školu mogla čuti izvedba autorske pjesmu učenika (i autora) Ivana Čepe "Ona", uz gitarističku pratnju samog autora. U  toj su izvedbi sudjelovali su i njegovi prijatelji iz 5.a razreda; Petra Karaica, Laura Barać, Gabriel Ovničević, Jakov Žuljević, Vilim Hunjak, Nikola Šešum, Karlo Rupnik i Katja Poljak te time obogatili izvedbu.

U vanjskom prostoru, ispred glavnog ulaza u školu predstavio se i učenik Jakov Žuljević na tamburi, dok je u školskom hodniku Jakov Maričak svirao na gitari.Na katu školskog hodnika učenica 6. razreda Lora Erkapić izvela je nekoliko kraćih glazbenih ulomaka na prijenosnoj klavijaturi.

Svi su nastupi bili snimljeni i predstavljeni drugim učenicima pomoću  Viber grupa i Google učionica. Svojim virtualnim nastupom učenici su, unatoč teškim epidemiološkim uvjetima, pokazali kreativnost, odgovornost i strpljivost u radu te promovirali mlade glazbenike naše škole s ciljem naglašavanja važnosti glazbe u svakom trenutku našeg života. Virtualnim nastupima željelo se svim učiteljima, roditeljima, djelatnicima i učenicima škole pružiti (svima dostupnu) virtualnu priredbu te im unatoč teškim uvjetima rada, na jedan sasvim neobičan način uljepšati zajednički Dan škole.

 
 

[OPŠIRNIJE]"Prirodnjaci" 3.a sadnjom cvijeća obilježili Dan škole
Anamarija Buzgo / datum: 6. 5. 2021. 09:31

"Prirodnjaci" 3.a razreda povodom Dana škole sadnjom su cvijeća uredili jedan kutak školskog prostora.
Pogledajte i kako je to izgledalo.

 


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje u nacionalnom programu Noć knjige s radionicom Blackout poezija
Irena Bando / datum: 30. 4. 2021. 09:54

Učenici 4.a s učiteljicom Lianom Mur, 23. travnja 2021., u suradnji sa školskom knjižnicom obilježili su manifestaciju Noć knjige. Radionicu je organizirala školska knjižničarka Irena Bando organizirajući literarno-likovnu radionicu Blackout poezija, koja je i službeno uvrštena u program nacionalnog obilježavanja Noći knjige.

Radionica se odvijala na otvorenom, u prirodnom okruženju, gdje su učenici imali zadatak da na starim otpisanim stranicama knjiga pronađu riječi koje su činile neku njihovu novu originalnu misao.

Nakon toga, svaki je učenik svoju stranicu s osmišljenom poezijom ilustrirao.

Noć knjige obilježava se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja).

 


[OPŠIRNIJE]Noć knjige u 3.a
Anamarija Buzgo / datum: 26. 4. 2021. 11:00

U petak 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige te u sklopu Godine čitanja održala se deseta Noć knjige.

Ovoj se manifestaciji rado odazvao i 3.a razred s učiteljicom Nadom Radotić, ali i članovima svojih obitelji. Stvorivši ugodnu atmosferu u svome domu, svaki je učenik izabrao knjigu za čitanje i proveo ugodnu večer čitajući. NAravno, sve su zabilježili fotografijama koje su podijelili u razrednoj grupi s prijateljima iz razreda i učiteljicom.

Na ovaj su se način podsjetili da je čitanje važno i korisno, ali da može biti i vrlo zabavno.

Kako je to izgledalo, pogledajte u privitku.


[OPŠIRNIJE]Najinterpretativniji i najbrži čitači
Višnja Cvek / datum: 23. 4. 2021. 10:56

Virtualno natjecanje u brzom i interpretativnom čitanju za učenike od 5. do 8. razreda održano je 22. travanja 2021. između 12:00 i 14:00 sati. 


[OPŠIRNIJE]Nakon provedene humanitarne akcije za područje razrušeno potresom
Anamarija Buzgo / datum: 11. 4. 2021. 23:16

U prosincu 2020. g. proveli smo humanitarnu akciju za područje koje je pogodio razorni potres. Učenici od 1. do 8. razreda, u suradnji sa svojim roditeljima/skrbnicima/starateljima te sa svojim razrednicima, pripremili su više od 200 poklon-paketa sa školskim priborom, bilježnicama, školskim torbama... U mnogim su paketićima bila pisma naših učenika, pisma s prijateljskim i ohrabrujućim porukama.

Nekoliko je učenika 8. c razr. odjela volonterski odradilo pakovanje paketa i utovar u kombi, a uslugu prijevoza volonterski je obavio otac naše učenice iz 3. b, gospodin Tomislav Ružić.

Ravnateljica Osnovne škole Jabukovac zahvalila se našem ravnatelju i svima nama na našoj pažljivosti, a dobili smo i povratnu informaciju koliko su naši paketići obradovali njihove učenike. Od naših smo učiteljica saznali da su pojedini učenici OŠ Jabukovac i naši učenici već uspostavili kontakt. Bez obzira na udaljenost, možda je to početak nekih novih prijateljstava.

Doista ima nešto u izreci „Lijepo je činiti dobro.“

Hvala svima!

Tekst napisala:

Anita Milaković,
šk. pedagoginja

U našoj foto-galeriji možete pogledati fotografije.

Osijek, 25. ožujka 2021.


[OPŠIRNIJE]Prevencija ovisnosti u vrijeme covida
Anamarija Buzgo / datum: 10. 4. 2021. 19:49

Već godinu dana radimo i živimo poštujući epidemiološke mjere. Nije lako ni nama odraslima, ni ljudima s kojima surađujemo, a pogotovo našoj djeci, našim učenicima.

Usprkos svemu, osim nastave, mnogo se toga događa u našoj školi. U suradnji s  Građanskom prevencijom „Osječka škola“ sudjelovali smo u njihovom projektu „Promotor zdravlja 2020.“ Učenici 6. a razrednog odjela, uz podršku svoje razrednice Katarine Ćorković Matančić, aktivno su sudjelovali u radionici „Prevencija ovisnosti“ koju je 30. listopada 2020. g., umjesto vanjskih suradnika, održala školska pedagoginja. Učenici su nakon radionice napravili plakate s vrlo zanimljivim i poučnim porukama. Njihove smo radove proslijedili u udrugu te je naša škola dobila zahvalu za sudjelovanje, a učenici 6. a dobili su posebno priznanje.

Prošli smo tjedan, na njihovom satu RO, pripremili malu izložbu fotografija njihovih uradaka, a pano u svojoj učionici ukrasili su i Priznanjem udruge Građanska inicijativa „Osječka škola“.

Tekst napisala:

Anita Milaković,
školska pedagoginja
 

Sve  možete vidjeti u našoj foto-galeriji.

Osijek, 25. ožujka 2021.                                         


[OPŠIRNIJE]Rezultati Kviza znanja Virtualnih dana darovitih
Irena Bando / datum: 29. 3. 2021. 11:55

Učenici koji su najbolje riješili Kviz znanja Virtualnih dana darovitih 2021. koji se održao mrežno u OŠ Jagode Truhelke su sljedeći:

 

  • u kategoriji 1. i 2. razreda: Kiara Debeljak
  • u kategoriji 3. i 4. razreda: Buga Vukić
  • u kategoriji 5. i 6. razreda: Lucija Trek
  • u kategoriji 7. i 8. razreda: Luka Žeravica

Čestitamo pobjednicima!


[OPŠIRNIJE]Virtualni dani darovitih - pobjednici
Irena Bando / datum: 23. 3. 2021. 17:26

Prvonagrađeni rad na Virtualnim danima darovitih 2021. je digitalni rad Kako je slon pronašao sreću. Video uradak prezentira ilustrirane radove učenika 2.a razreda u likovnoj tehnici grataž koji u tehnici stop animacije postupno grade sliku.

Osim toga, likovni rad je realiziran i u stvarnom obliku te će predstavljati stalni izložbeni postav škole.

Projekt je osmislila i vodila knjižničarka Irena Bando, animaciju je izradila učiteljica informatike Anamarija Buzgo, a likovnu radionicu vodila je učiteljica Gordana Herhenreder.

 

2. mjesto osvojila je interaktivna slikovnica Heidi, učenika 4.a razreda (učiteljica Liana Mur i  učiteljica informatike Anamarija Buzgo), a 3. mjesto video uradak Svitak, učenika 4. razreda (učiteljica vjeronauka Vlatka Prgić i učiteljica informatike Marina Vakula).

Nagrađeni radovi:

Čestitamo pobjednicima!

 


[OPŠIRNIJE]3.b čestita Dan očeva
Anamarija Buzgo / datum: 19. 3. 2021. 11:10

Učenici 3.b i učiteljica Dobrila Maričić su tatama svog razreda na ovaj način čestitali Dan očeva.
VIDEO


[OPŠIRNIJE]Mein Monster
Višnja Cvek / datum: 6. 3. 2021. 21:52

Kad je riječ o nastavi njemačkog jezika učenici 5.abc razreda se ne boje ni čudovišta ispod kreveta niti onih iz ormara


[OPŠIRNIJE]Završetak humanitarne akcije
Ana Vukojević / datum: 25. 3. 2022. 17:34

Poštovani,

svima zahvaljujemo na velikom odazivu i sudjelovanju u školskoj humanitarnoj akciji u kojoj je prikupljen veliki broj artikala i potrepština za ljude izbjegle iz Ukrajine. Mali dio doniran je osječkom Samostanu sestara vasilijanki u kojem je smješteno 15 ukrajinskih izbjeglica, dok je najveći dio dostavljen Crvenom križu. Učenici naše škole i njihovi roditelji/staratelji još su jednom pokazali veliko srce i nesebičnu pomoć za ljude izbjegle iz ratom pogođenih područja, kojima je to najviše potrebno!

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje godišnjice rođenja Jagode Truhelke (5. veljače)- e knjiga "Pogodi o Jagodi!"
Irena Bando / datum: 5. 2. 2022. 09:41

Pogodi o Jagodi! projekt je školske knjižnice u suradnji s učiteljicom hrvatskog jezika, učiteljicom informatike i učiteljima razredne nastave.
Provodio se od 17. prosinca 2021.obilježavajući godišnjicu smrti Jagode Truhelke i trajao je do 5. veljače 2022. kada se obilježava njezina godišnjica rođenja.

Projekt se nadovezuje na prošlogodišnji projekt Inspirirani Jagodom Truhelkom u kojem je prikupljeno mnoštvo materijala o Jagodi Truhelki, a koje su učenici u ovogodišnjem projektu iskoristili za stvaranje zabavnih igrica korištenjem web alata.

 

 


[OPŠIRNIJE]Digitalna božićna priredba
Ana Vukojević / datum: 23. 12. 2021. 14:57

S velikim veseljem pozivamo vas da pogledate našu digitalnu božićnu priredbu koju su pripremili učenici i učitelji/voditelji. Izostanak tradicionalne božićne priredbe nije spriječio učenike da budu marljivi, veselo raspoloženi, kreativni i vrijedni kroz različite prigodne aktivnosti u ovo blagdansko vrijeme. Što su sve pripremili, pogledajte u videu na linku dolje. Pozdravljamo i goste iznenađenja koji su pristali biti malim dijelom naše priredbe. Tko su i što nam poručuju, otkrijte na kraju videa!

Sretan Božić i nova godina!

pedagoginja Ana Vukojević

https://drive.google.com/file/d/1FBQnd9SANpTJcN5nHaph9qzugMEGoV6n/view?usp=sharing


[OPŠIRNIJE]Svečani prijem za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike iz županije u protekloj školskoj godini
Ana Vukojević / datum: 20. 12. 2021. 14:15

Naša učiteljica hrvatskog jezika, Vjekoslava Hrastović, našla se na popisu MZO-a najuspješnijih djelatnika u protekloj školskoj godini. Tim povodom, predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, čestitali su njoj i svim nagrađenim djelatnicima, njih 57, iz naše županije, na svečanom prijemu, u subotu 18. prosinca, u osječkom HNK-u gdje je održan i božićni koncert svih glazbenih škola županije. Čestitamo učiteljici Vjekoslavi!

 

 


[OPŠIRNIJE]TEHNICOOLUM
Đurđica Janković / datum: 15. 12. 2021. 16:42

Na osječkom Pampasu je u petak 10.12.2021., otvoren 3. sajam tehničke kulture TEHNICOOLUM na kojemu su djeci ponuđene raznorazne radionice na temu modelarstva, maketarstva, robotike, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova, 3D printanja, dronova, konstruktorstva i mnoge druge. Tridesetak učenika naše škole je uz pratnju učitelja iz povijesti, učiteljice iz produženog boravka te psihologinje posjetilo sajam dok je učenica 8.b razreda, Mihaela R., vodila radionicu zrakoplovnog modelarstva. Kako su se proveli i što su izradili možete pogledati ovdje te u fotogaleriji.

 


[OPŠIRNIJE]Boravkaši čestitali gradu rođendan pisanjem akrostiha
Ana Vukojević / datum: 7. 12. 2021. 13:47

Učenici drugih razreda u produženom su boravku prošli tjedan naučili da je akrostih* jedna zanimljiva vrsta poezije u kojoj se naslov pjesme krije u početnim slovima stihova. Tako su voljenom gradu povodom rođendana odlučili pokloniti pjesmu. U nastavku pogledajte nekoliko uspješnih učeničkih radova.

*AKROSTIH (grč.), pjesma u kojoj početna slova, slogovi ili riječi, čitani odozgo dolje, daju neku riječ. To je najčešće riječ koja označava temu pjesme, autora ili osobu kojoj je pjesma namijenjena (izvori: enciklopedija.lzmk.hr i hr.wikipedia.org). 

Anita Hrehorović, učiteljica produženog boravka

 

 


[OPŠIRNIJE]Nagrađena učenica naše škole na 28. Lampionadi
Ana Vukojević / datum: 2. 12. 2021. 10:11

Učenica 6. c razreda, Nika Grbeša, osvojila je 2. mjesto na 28. Lampionadi u otvorenoj kategoriji. Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 6.b i 6.c razreda
Ana Vukojević / datum: 25. 11. 2021. 08:28

U srijedu 24.11.2021. učenici 6.b i 6.c razreda bili su na terenskoj nastavi u edukacijsko-posjetiteljskom centru Podravlje "Naturavita" s nastavnicima Geografije, Šimom Baranićem, Prirode, Vesnom Ovničević te razrednicom 6.c, Vjerom Kurtović.

Autobusom su krenuli  ispred škole i nakon kratke vožnje stigli su u edukativni centar koji se nalazi pored naselja Podravlje. Odmah po dolasku učenici su poslušali kratko predavanje prilagođeno njihovom uzrastu o minskoeksplozivnim sredstvima i opasnostima od njih, koje je održao  g. Dubravko Krušarovski iz  MUP-a Ravnateljstva CZ. Nakon poučnog i vrlo korisnog predavanja, djeca su se kratko odmorila uz okrijepu sendvičima i sokovima, a nakon toga  je gospodin Dalibor Tonc pričom o šumi, šumarstvu, Natura 2000 područjima, šumskim požarima, životinjama u šumi, zainteresirao djecu te ih poveo u šetnju kroz šumu uz Dravu. Djeca su naučila i čula puno zanimljivosti iz prirode, naučila su razliku između crne i bijele topole, kojih životinja i biljaka ima na našem području, kako prepoznati pojedino drveće, što je imela, kakve se vrste tla kod nas nalaze, ali i kako odrediti strane svijeta i prepoznati ih u prirodi. Učenici su zainteresirano slušali i povezivali nove informacije s već ranije naučenim iz Prirode i Geografije te su postavljali brojna pitanja voditelju i svojim nastavnicima. Na terenskoj nastavi učenici su razvijali svijest o brizi i zaštiti okoliša te su proučavali i otkrivali zakonitosti međuodnosa živog svijeta. Boravak na svježem zraku i kasnojesenskom suncu posebno je veselio naše učenike. Po povratku u centar, učenici su posadili dvije sadnice hrasta lužnjaka, jednu 6.c i jednu 6.b razred, uz dogovor da će doći ponovno vidjeti kada hrast naraste. Za uspomenu na ovaj lijepo provedeni dan, učenici su dobili poklone posebno pripremljene za njih i fotografirali se ispred edukativnog centra. Oko 14:00 sati učenici su se vratili u školu.

Slike s ove poučne i zanimljive terenske nastave pogledajte u fotogaleriji.

 


[OPŠIRNIJE]Nagrada za najljepšu seriju radova natječaja Straničnik
Irena Bando / datum: 12. 11. 2021. 14:42
Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2021. u organizaciji Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” iz Šibenika na likovnom natječaju za učenike osnovnih škola učenici 6.c OŠ Jagode Truhelke pod mentorstvom školske knjižničarke Irene Bando nagrađeni su za najbolju seriju radova natječaja Straničnik.
 

[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 6.a razreda
Ana Vukojević / datum: 11. 11. 2021. 15:38

        U četvrtak  11.11.2021. učenici 6.a razreda sudjelovali su na terenskoj nastavi u edukacijsko-posjetiteljskom centru Podravlje "Naturavita" s profesoricom prirode Sanjom Merdić te profesoricom engleskog i njemačkog jezika Iris Zorić, njihovom razrednicom.

Autobusom su krenuli  ispred škole i nakon kratke vožnje stigli su u edukativni centar koji se nalazi pored naselja Podravlje. Učenici su prvo poslušali kratko predavanje prilagođeno njihovom uzrastu o minskoeksplozivnim sredstvima i opasnostima od njih, koje je održao  g. Dubravko Krušarovski iz  MUP-a Ravnateljstva CZ., a nakon toga  je gospodin Dalibor Tonc pričom o šumi, šumarstvu, Natura 2000 područjima, šumskim požarima, životinjama u šumi, zainteresirao djecu te ih poveo u šetnju kroz šumu uz Dravu.

Djeca su za vrijeme šetnje šumom čula puno zanimljivosti vezanih za pojave u prirodi te su aktivno sudjelovali u predavanju.

 Za uspomenu na ovaj lijepo provedeni dan, učenici su dobili poklone posebno pripremljene za njih i fotografirali se ispred edukativnog centra. Oko 14:00 sati učenici su se vratili u školu.

Učenici su bili vrlo zainteresirani te su dobili zadatak izraditi postere u aplikaciji Canva koji je vezan za sve što su taj dan naučili. Na taj način su povezali nastavu prirode i informatike, a njihove digitalne postere te fotografije s terenske nastave možete pogledati dolje i u fotogaleriji.

 

Tekst napisale: Sanja Merdić i Iris Zorić.

 

https://www.canva.com/design/DAEvnq8118I/1TNHTJJLaQ8Bs1l4DHSVHQ/view?utm_content=DAEvnq8118I&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink


[OPŠIRNIJE]Učenici 7. a sudjelovali u obilježavanju "Dana bijelog štapa"
Ana Vukojević / datum: 25. 10. 2021. 15:30

Učenici 7. a razreda zajedno sa svojom razrednicom Katarinom Ćorković Matančić sudjelovali su u 12. po redu akciji „Prošetajmo zajedno“. Akciju svake godine, 15. listopada, tradicionalno organizira Športska udruga slijepih „Svjetlost“, povodom Međunarodnog dana slijepih, „Dana bijelog štapa“. Naši učenici tako su doprinijeli procesu senzibiliziranja  i educiranja sugrađana, zatim skretanju pozornosti na važnost i značaj obilježavanja Međunarodnog dana slijepih osoba te na svakodnevne probleme s kojima se osobe s tom vrstom invaliditeta susreću.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Ana Vukojević / datum: 22. 10. 2021. 09:31

U petak, 15. listopada, obilježili smo u školi Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su donijeli razna peciva, kolače, kruh i proizvode od brašna koje su pekli sa svojim roditeljima i ukućanima. Posjetio nas je i svećenik župne crkve Preslavnog imena Marijina koji se molitvom obratio učenicima te blagoslovio bogatu trpezu u holu škole. Učenici su nakon svećenikovih riječi zajedno blagovali kruh i peciva u razredu.


[OPŠIRNIJE]SVEČANA PODJELA CERTIFIKATA SUDIONICIMA MEĐUNARODNOG PROJEKTA E-MEET MY CLASS
Ana Vukojević / datum: 30. 6. 2021. 11:22

Danas smo u našoj školi završili jednogodišnji međunarodni projekt pod nazivom E- meet my class ( Nice to e-meet you) .

Profesorice engleskog i njemačkog jezika  Iris Zorić i Katarina Ćorković Matančić,  obje profesorice engleskog i njemačkog jezika, organizirale su svečanu podjelu certifikata učenicima.

Čak 105 naših učenika od 5. - 8.razreda je sudjelovalo u projektu. 

Cilj projekta bio je kroz  dobro organizirane sate engleskog jezika s učiteljima engleskog jezika iz različitih  zemalja svijeta vježbati usmenu komunikaciju s vršnjacima o raznoraznim temama i usput upoznavati druge kulture i običaje.

Susreli smo se s Indijom, Turskom, Indonezijom, Meksikom, Brazilom, Poljskom, Slovackom, Egiptom, Izraelom itd.

Ovaj projekt donio nam je puno kvalitetnih suradnji, proširivanje znanja i upoznavanje s različitim ljudima koji su nam na kraju postali prijatelji . Svakako nastavljamo i sljedećih godina, a plan nam je uključiti i druge učitelje naše škole koji predaju druge predmete, a dobro se služe engleskim jezikom.

Tekst napisale:

Katarina Ćorković Matančić i Iris Zorić

 

 


[OPŠIRNIJE]ZAPAŽENI USPJESI NAŠE UČENICE
Franjo Vukelić / datum: 12. 5. 2021. 09:40
Nagrađeni rad

 

Učenica Eva Berošević, 8. C, osvojila je 2. mjesto na međunarodnom natjecanju povodom Dana Europe 9. svibnja - Let's celebrate Europe day! – na Zoom konferenciji dodjele nagrada, na kojoj je bila zajedno sa svojom mentoricom Katarinom Ćorković Matančić, učiteljicom engleskog i njemačkog jezika.

Tema je bila Proslavimo Dan Europe zajedno! – čestitaj Europi rođendan na originalan i kreativan način – u obliku videa, fotografije, pjesme, crteža, slike ili postera, kategorija – djeca od 10 do 14 godina. Eva je napravila crtež.

Sudjelovalo je 14 država - tri kontinenta, pristiglo je preko 130 radova. Komisija je izabrala samo tri rada među kojima je i Evin.

Eva je hrabro održala i odličan govor na engleskom jeziku (poduži!) u kojem je, između ostalog, spomenula našu školu i naš grad.

Ove školske godine Eva je osvojila i 2. mjesto na Županijskom natjecanju u poznavanju engleskog jezika.

Bravo, Eva! Čestitamo na odličnim rezultatima!

U prilogu pogledajte Evin nagrađeni rad.

Katarina Ćorković Matančić


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje u nacionalnom programu Noć knjige na radionici Blackout poezija
Irena Bando / datum: 30. 4. 2021. 08:59

Učenici 4.a, 23. travnja 2021. obilježili su Noći knjige u suradnji sa školskom knjižnicom sudjelujući na radionici Blackout poezija.

Radionica se odvijala na otvorenom, u prirodnom okruženju gdje su učenici imali zadatak da na starim stranicama knjiga pronalaze riječi koje su činile neku novu originalnu misao. Nakon toga, svako je svoju stranicu s osmišljenom poezijom ilustrirao.

Brošura o aktivnosti 


[OPŠIRNIJE]E-pozivnica i e-knjiga projekta "Inspirirani Jagodom Truhelkom"
Irena Bando / datum: 5. 2. 2021. 14:36
Naslovnica e-knjige

E-knjiga projekta "Inspirirani Jagodom Truhelkom"

E-pozivnica za izložbu


[OPŠIRNIJE]Projekt "Inspirirani Jagodom Truhelkom"
Irena Bando / datum: 5. 2. 2021. 14:17

Projekt Inspirirani Jagodom Truhelkom provodio se u našoj školi povodom obljetnice rođenja poznate spisateljice po kojoj naša škola nosi ime. Tim povodom organizirane su brojne aktivnosti koje su predstavljene u e-knjizi.

Također je u školi postavljena izložba.

 

https://read.bookcreator.com/1dfDhk0TkVq2eHhurvNSwcEbMCsqbkMwfK_1v9FZ9ME/v3HFquwnRamyih2PPIpLQw

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje rođendana Jagode Truhelke
Franjo Vukelić / datum: 5. 2. 2021. 09:20

Danas je rođendan Jagode Truhelke. U posljednih nekoliko dana većina naših učenika sudjelovala je u obilježavanju njenog rođendana različitim prigodnim aktivnostima. Pregled i opis aktivnosti nalazi se u tekstu, a popratne fotografije u galeriji.

Obilježavanje godišnjice rođenja Jagode Truhelke

 

Povodom obilježavanja godišnjice rođenja Jagode Truhelke - 5. veljače,  (Osijek, 5. 2. 1864.) spisateljice po kojoj je naša škola dobila ime, učenici i nastavnici su osmislili niz aktivnosti.

Projekt „Inspirirani Jagodom Truhelkom“

U projektu je sudjelovalo 5 odjeljenja razredne nastave -  osam učiteljica i oko stotinu učenika trećih i četvrtih razreda.

Učenici 3.a s učiteljicom Nadom Radotić proučavali su djetinjstvo Jagode Truhelke, poznate hrvatske književnice. Slušajući priče o Jagodinom odrastanju učenici su izradili kolaž Labudove ulice (danas Crkvene) u kojoj je Jagoda živjela te naglasili pojedine detalje koji su bili karakteristični za njeno djetinjstvo. Opise tih slika učenici su uobličili pomoću QR koda te na taj način osuvremenili prikaz kolaža.

 „U Labudovoj ulici ima jedna mala, žuta kućica, zgodna kao škatuljica. Na njoj su dva prozorca, sjajna i bistra kao dva dječja oka. Ima i jedna vrata, no koliko su prozori veseli i blistavi, toliko su vrata mrka i ozbiljna.“ Jagoda Truhelka

Intervju sa stanovnicima Donjeg grada o tome tko je bila Jagoda Truhelka proveli su učenici 3.b s učiteljicom Dobrilom Maričić. Nakon provedene ankete bili su zadovoljni jer je dosta ispitanih ljudi znalo zbog čega škola nosi njeno ime, a bilo je i onih koji su mislili da je Jagoda bila partizanka, Židovka, ravnateljica škole ili čak da je ona izmislila školu. Učiteljica Marina Vakula od odgovora ispitanika i učeničkih radova napravila je zanimljiv videouradak koji je objavljen u digitalnoj brošuri.

Učenici 3. c s učiteljicom Martinom Hergović istraživali su o Jagodi na internetu te su doznali da je bila učiteljica, pedagoginja i književnica za djecu i mladež. Na temelju proučavanja najpoznatije spisateljičine knjige Zlatni danci, učenici su metodom zamišljanja oslikavali naslovnu stranicu knjige te u glini oblikovali njezinu bistu. Također su o tome snimili i radijsku emisiju, a jedan je učenik izradio TikTok video zapis o provedenim kreativnim radionicama. 

Učenici 4.a s učiteljicom Lianom Mur istraživali su Jagodino djetinjstvo, likove, povijest, izgled i imena ulica Donjega grada te način života onoga vremena koje opisuje u svojoj zbirci pripovijedaka Zlatni danci. Tako su intervjuirali likove iz priča te izradili obiteljsko stablo obitelji Truhelka. Učiteljica Višnja Cvek snimila je njihovu dramatizaciju priče Nakraj svijeta koju je potom uredila za digitalnu brošuru. U svojim istraživanjima usporedili su ondašnje i današnje nazive ulica te otkrili podrijetlo imena donjogradskih ulica. Kako bi osuvremenili pristup i motivirali za temu i druge učenike pojedini su učenici izradili interaktivne društvene igrice (slagalice, „vješala“, kviz) te na taj način cjelokupnom projektu dali kreativan i zabavni karakter.

Učenici 4.c i njihova učiteljica Branka Vukovski proučavali su život i djelo Jagode Truhelke pretraživajući literaturu i internet te izradili edukativan pano. Osim toga, čitali su i dramatizirali priče te slikali portrete obitelji Truhelka- Jagode, Ćire, Dragoša, Anice.

Po završetku svih aktivnosti učiteljica informatike Anamarija Buzgo i školska knjižničarka Irena Bando napravile su interaktivnu brošuru te je postavile na mrežnu stranicu škole te zajedno s učiteljicom informatike Marinom Vakula pomagale učenicima u korištenju brojnih web alata i računalnih programa u realizaciji prezentacija i aplikacija.

Školska je knjižničarka također postavila tematsku izložbu o Jagodi Truhelki u kojoj je opisan Jagodin književni i društveno-koristan rad te duboka predanost pedagoškoj profesiji.

Cjelokupni projekt se provodio oko mjesec dana, a vodila ga je i koordinirala školska knjižničarka Irena Bando.

 

Truhelkini likovi u današnjem svijetu - izložba lutaka

Ova izložba lutaka je rezultat projekta vezanog uz čitanje i oživljavanje Truhelkinih djela u kojemu su sudjelovali učenici petoga i šestog razreda u veljači 2020. godine. Projekt su osmislile i realizirale učiteljice hrvatskoga jezika Klaudija Hogl, Vjekoslava Hrastović i Vlatka Bosutić-Cvijić u suradnji s majkom učenica naše škole, gospođom Majom Štimac, specijalizanticom dramaterapije.

Grupa učenika čitala je ulomke iz djela Jagode Truhelke Zlatni danci te priču Josipa Cvenića Gospa iz Labudove ulice. Izabrali su lik s kojim su se najviše povezali tijekom čitanja te su prema vanjskom opisu lika iz djela i uočenim karakternim osobinama izradili svoju lutku. Kako izraditi lutku, naučila ih je gospođa Štimac. Druga grupa učenika iščitavala je izabrane Truhelkine tekstove, pronalazila rečenice koje su im se svidjele i prepisivala ih tintom, otprilike onako kako se pisalo u Truhelkino vrijeme.

Budući da je pravilo da napravljena lutka mora progovoriti, učenici su se podijelili u skupine i osmislili lutkarsku improvizaciju na temu Truhelkini likovi u današnjem svijetu koju su odigrali pred ostalim učenicima.

Nakon krojenja, šivanja, lijepljenja, pisanja, glume i puno smijeha održan je okrugli stol u kojemu su učenici u razgovoru s voditeljicama iznijeli svoje dojmove o radionicama te ovakvom pristupu književnome tekstu.

My school – video uradak

Prošle školske godine nastavnica Iris Zorić je učenicima osmih razreda zadala projekt na engleskom jeziku "Make your own video"- video slobodne tematike.

Učenica Ana K. je odabrala temu "My school- Primary  School Jagoda Truhelka" u kojem se osvrnula na život i djela Jagode Truhelke te na predivno ozračje naše škole.

 

 

Tekst sastavila Voditeljica KUD-a

Katarina Ćorković Matančić

U Osijeku, 5. veljače 2021.


[OPŠIRNIJE]Prosinac u vrijeme korone
Višnja Cvek / datum: 30. 12. 2020. 18:09

Mnogo je značajnih datuma u mjesecu prosincu


[OPŠIRNIJE]Oooo...Orašar
Višnja Cvek / datum: 16. 12. 2020. 15:32

Orašar ove godine dolazi k vama...

 

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje datuma u mjesecu studenome
Višnja Cvek / datum: 25. 11. 2020. 16:27

U mjesecu studenome obilježili smo nekoliko značajnih datuma.

Zbog pandemije, malo drugačije nego proteklih godina.


[OPŠIRNIJE]Družba Pere Kvržice u 4.a
Višnja Cvek / datum: 6. 11. 2020. 19:35

Istraživači, putopisci, pripovjedači, izbornici, povezivači, pitalice, pismopisci, tumači likova i filmofili - to je naš 4.a


[OPŠIRNIJE]Lana Hrastović na državnom natjecanju iz Robotike
Višnja Cvek / datum: 5. 11. 2020. 09:14

62. državno natjecanje Mladih tehničara održano 20. listopada 2020.


[OPŠIRNIJE]Vjekoslava Hrastović i Irena Bando – naše najučiteljice
Franjo Vukelić / datum: 23. 10. 2020. 12:32

 

U školu stigla važna priznanja

Vjekoslava Hrastović i Irena Bando – naše najučiteljice

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja nagradilo je 504 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u Republici Hrvatskoj, a među njima i našu učiteljicu hrvatskoga jezika Vjekoslavu Hrastović te školsku knjižničarku Irenu Bando.

Nagrade su im dodijeljene za izvrsnost u radu u školi i izvan nje prema kriterijima izvrsnosti koji su navedeni u natječaju raspisanom u svibnju ove godine.

Povodom dodijeljenih im nagrada učiteljica Hrastović ističe da je najponosnija na udžbeničke materijale za aktivnu, istraživačku, problemsku i stvaralačku nastavu po kojima rade učenici naše škole, ali i učenici diljem Hrvatske. Također navodi da je ponosna na materijale koji pomažu kolegama u svakodnevnom radu s učenicima potičući njihovu darovitost jer je zadovoljan i aktivan učenik spreman na nove izazove, uspjeh i svakoga učitelja.

Knjižničarka Bando, kao najvažnije aktivnosti zbog kojih je dobila priznanje, istaknula je višegodišnji rad na međunarodnima projektima koje je koordinirala uključivši u njih brojne učitelje. Ističe da sudjelovanje u međunarodnim projektima učiteljima donosi nova iskustva i nove spoznaje koje mogu implementrati u nastavu te ju tako unaprijediti. Nadalje ističe i rad s darovitim učenicima u školi, ali i u Centru izvrsnosti te navodi da je ponosna i što je kao autorica i voditeljica nacionalnog projekta Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici upoznala učitelje i učenike kako napraviti kreativne prezentacije korištenjem web alata.

           

 

                                                                                                          VBC


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan bijelog štapa
Višnja Cvek / datum: 15. 10. 2020. 14:10

Međunarodni  Dan bijelog štapa obilježava se u svijetu s ciljem podizanja svijesti građana o  potrebama slijepih i slabovidnih osoba

 

 


[OPŠIRNIJE]Kristina Pavošević predstavljala OŠ Jagode Truhelke na državnom LIDRAN-u
Franjo Vukelić / datum: 12. 10. 2020. 15:05

Lijepa vijest!

Naša učenica Kristina Pavošević 30. rujna 2020. sudjelovala je na državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. 

Opširnije o njenom kreativnom stvaralaštvu i državnoj smotri pročitajte na donjoj poveznici.

Čestitke Kristini i mentrorici Vjekoslavi Hrastović!


[OPŠIRNIJE]Prije odlaska u virtualni svijet
Klaudija Hogl / datum: 3. 4. 2020. 10:08

Tijekom veljače i početkom ožujka 2020. družila sam se s učenicima od 1. do 4. razreda, u dogovoru s njihovim učiteljicama.


[OPŠIRNIJE]62. Natjecanje mladih tehničara
Višnja Cvek / datum: 8. 3. 2020. 12:30

Naša škola bila je domaćin 62. Natjecanja mladih tehničara - županijska razina


[OPŠIRNIJE]Pokladno veselje
Klaudija Hogl / datum: 4. 3. 2020. 14:10

LUDO MASKENBALSKO RASPOLOŽENJE

I ove smo godine, već tradicionalno, održali maskenbal. 

 


[OPŠIRNIJE]Likovni natječaj Plastelinko - 2.a
Višnja Cvek / datum: 1. 3. 2020. 16:41

Sudjelovanje na likovnom natječaju Plastelinko


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica u 2.a
Višnja Cvek / datum: 27. 2. 2020. 16:36

Obilježavanje Dana ružičastih majica


[OPŠIRNIJE]Reumatični kišobran 2.a razreda
Višnja Cvek / datum: 27. 2. 2020. 16:31

Igrokaz 2.a razreda


[OPŠIRNIJE]Večer s Jagodom
Klaudija Hogl / datum: 21. 2. 2020. 09:26

U DUHU PROŠLIH VREMENA

Večer s Jagodom  održana je u  petak  7. 2. 2020. u 20 sati.


[OPŠIRNIJE]Naša se škola zove OŠ Jagode Truhelke
Klaudija Hogl / datum: 18. 2. 2020. 15:46

Prošli tjedan, 5. veljače, na različite smo načine obilježili rođendan Jagode Truhelke.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA2 - Transforming Fablabs into STEAM Labs
Višnja Cvek / datum: 7. 2. 2020. 15:29

Posjet naših djelatnika partnerskoj školi u Belgiji, Bruxelles, u sklopu Erasmus+ projekta


[OPŠIRNIJE]Digitalni alati u nastavi
Višnja Cvek / datum: 13. 1. 2020. 19:17

Učiteljica fizike, tehničke kulture i informatike, Višnja Cvek, održala predavanje na učiteljskom vijeću 10.01.2020. o korištenju digitalnih alata u nastavi - Loomen.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica
Klaudija Hogl / datum: 8. 1. 2020. 11:19

PLATNENE TORBE SU “IN”

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv plastičnih vrećica 19. 12. 2019. u školi je održana izložba učeničkih radova učenika 4. a, b i c razreda.

 


[OPŠIRNIJE]Večer matematike 2019.
Klaudija Hogl / datum: 8. 1. 2020. 09:28

ZABAVNA STRANA MATEMATIKE

U našoj školi 12. 12. 2019. održana je Večer matematike za učenike od 2. do 8. razreda koja se u sastavu projekta Hrvatskog matematičkog društva održava već nekoliko godina.


[OPŠIRNIJE]Promotor zdravlja 2019.
Klaudija Hogl / datum: 8. 1. 2020. 09:09

ZAJEDNO PROTIV OVISNOSTI

Učenici 5.b razreda naše škole 28. listopada 2019. sudjelovali su u projektu Promotor zdravlja 2019. koji je provela Udruga Građanska prevencija „Osječka škola“. U sklopu Projekta provedene su edukativno-kreativne radionice s ciljem prevencije svih oblika ovisnosti kod djece i mladih.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan volontera - 5. prosinca 2019.
Klaudija Hogl / datum: 7. 1. 2020. 17:50

HUMANOST OPET NA DJELU

 

Nikad nije kasno da postanemo dobri.“

                                                           N. R. Anker, norveška književnica


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan invalida - 3. prosinca 2019.
Klaudija Hogl / datum: 7. 1. 2020. 17:36

UGODNA DJEČJA EMPATIJA

Našem su se pozivu i ove školske godine odazvali predstavnici Udruge UPIT. Održali su 13. prosinca izuzetno poučnu prezentaciju Rizično ponašanje kao uzrok nastanka invaliditeta.

 

 


[OPŠIRNIJE]Advent kreativnosti u osječkom Kampusu
Klaudija Hogl / datum: 18. 12. 2019. 15:09

POUČNO I VESELO BOŽIĆNO OZRAČJE

Učenice 6. i 8. razreda (skupine Ekolozi i Biolozi), s nastavnicom Vesnom Ovničević, sudjelovale su 18. 12. 2019. na manifestaciji Advent kreativnosti na osječkom Kampusu koja se ove godine prvi put održava u Osijeku.


[OPŠIRNIJE]Čajanka za bake u 6.b
Klaudija Hogl / datum: 17. 12. 2019. 10:05

U DRUŠTVU DRAGIH OSOBA

Vjerojatno sinoć (11. 12. 2019.) ni jedna učionica nije bila obasjana tolikom ljubavlju, dobrotom, nježnošću kao učionica 6. b u OŠ Jagode Truhelke.


[OPŠIRNIJE]Svečana priredba povodom dolaska Erasmus+ gostiju
Klaudija Hogl / datum: 13. 11. 2019. 09:28

SRDAČNA I TOPLA DOBRODOŠLICA

Povodom dolaska sudionika EU projekta K2 u našu školu 7. 10. 2019. održana je priredba Dobrodošli koju su s učenicima 1., 2., 3., 4., 6. i 8. razreda naše škole organizirali članovi tima za provedbu KA2 Erasmus+ projekta

 


[OPŠIRNIJE]Šestaši u Kopačkom ritu
Klaudija Hogl / datum: 13. 11. 2019. 09:14

POUČNA I ZABAVNA IZVANUČIONIČKA NASTAVA

Svi šesti razredi 23. 10. 2019. uputili su se prema Kopačkom ritu. Na ulazu dočekala ih je voditeljica koja je na zanimljiv način ispričala priču o tom poznatom parku prirode.


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u našoj školi
Klaudija Hogl / datum: 8. 11. 2019. 12:57

MIRISNO I BLAGOSLOVLJENO

Blagoslov kruha u našoj školi održan je 17. 10. 2019. (četvrtak) u 13:00 sati.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje učenika 2.a u Čitateljskom izazovu u lijepom čitanju naglas
Klaudija Hogl / datum: 30. 10. 2019. 08:31

Povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (listopad) i Mjeseca hrvatske knjige (15.10. - 15.11.), 22. listopada 2019. naša škola sudjelovala je u Čitateljskom izazovu u lijepom čitanju naglas, koji je organizirao Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnica Osijek.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju