preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek

Login
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 10. 2011.

Ukupno: 313059
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Kreativna integracija IKT u obrazovanju-Metoda 3IKT

                                                            

Mrežna stranica projekta: https://metoda3ikt.wixsite.com/3ikt    

I ove godine, naša je škola uspješno aplicirala projekt Agencije za mobilnost i programe Europske Unije (AMPEU) u području stručnog usavršavanja u inozemstvu (KA1), te će 6 sudionika putovati na stručne seminare u nekoliko različitih država. U prijavnoj aplikaciji razrađen je projekt pod nazivom  „Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT“ (https://metoda3ikt.wixsite.com/3ikt)  koja će dobivenim znanjima i iskustvima u inozemstvu eksperimentalno provesti inovativnu metodologiju  temeljenu na efektivnom korištenju IKT. Metodologija će obuhvaćati koncept trostrukog utjecaja IKT na odgoj i obrazovanje: IKT za motivaciju za učenje, IKT u procesu stjecanja znanja i IKT kao kreativno sredstvo za prezentiranje znanja. IKT će se nastojat staviti u samo one segmente učenja i poučavanja, gdje se pomoću njega dobiva dodana vrijednost, a koristiti će se isključivo u  međupredmetnom povezivanju integriranjem više nastavnih predmeta i područja.

U projekt je uključeno 15-ak učitelja i stručnih suradnika a provodit će se dvije godine. Na edukacju u inozemtvo uputit će se: Ana Vukojević, učiteljica produženog boravka; Vedran Čerina, učitelj povijesti; Vedrana Čerina, učiteljica engleskog jezika; Liana Mur, učiteljica razredne nastave i Irena Bando, školska knjižničarka. Voditeljica projekta je dr.sc. Irena Bando.

Priloženi dokumenti:
 ka1.jpg (56.91 KB)

vijesti
Završno izvješće-90 bodova
Irena Bando / datum: 12. 4. 2022. 16:45

Projekt KA1 Kreativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT završio je 31.12.2021. Nakon toga je predano završno izvješće koje je sadržavalo 30ak pitanja koja su iziskivala opsežne odgovore.

Povjerenstvo za ocijenjivanje Agencije za mobilnost i programe EU završno je izvješće ocijenila s 90 od 100 bodova, što znači da će preostalih 20% sredstava biti isplaćeno u cijelosti.

Ponosna sam na tako uspješnu realizaciju projekta i zahvaljujem se svim sudionicima projekta: Vedrani Čerina, Ani Vukojević, Vedranu Čerini, Anamariji Buzgo, Martini Ivandić i Sanji Grizelj. Zahvaljujem ravnatelju Franji Vukeliću na podršci.

Koordinatorica projekta Irena Bando


[OPŠIRNIJE]Članak " Kreativna integracija IKT u projekte" u digitalnom časopisu Pogled kroz prozor
Irena Bando / datum: 4. 4. 2022. 12:34

Članak školske knjižničarke Irene Bando pod nazivom Kreativna integracija IKT u projekte objavljen je 31.ožujka 2022. u digitalnom časopisu za obrazovne stručnjake Pogled kroz prozor.

U članku je opisana suvremena metodologija učenja i poučavanja korištenjem web alata i računalnih programa, kreativnih likovnih i dramskih radionica te učeničkih istraživanja 

Jedan dio opisanih aktivnosti oslanja se na provedbu Erasmus+, KA1 Kreativna integracija IKT u obrazovanje:Metoda 3IKT  u cilju prenošenjem znanja s edukacija u inozemstvu primjenjujući ih u realizaciji projekta o spisateljici po kojoj škola nosi ime Jagodi Truhelki.

Prezentacija suvremenog pristupa obrazovanja predstavljena je u e- knjizi gdje provedene aktivnosti čine jednu sustavno organiziranu originalnu cjelinu. 


[OPŠIRNIJE]Digitalni alati s primjerima korišteni u radu s učenicima unutar projekta Krativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT
Irena Bando / datum: 30. 1. 2022. 19:49

Tijekom projekta testirali su se određeni web alati te su prikazana njihova svojstva i mogućnosti na konkretnim primjerima.


[OPŠIRNIJE]Evaluacija Erasmus+, KA1 broja uključivanja u Virtualne dane darovitih i analiza korištenih alata
Irena Bando / datum: 27. 1. 2022. 22:16

Jedan od pokazatelja razvoja digitalnih kompetencija u školi i efikasnost primjene Metode 3IKT, koji su se ujedno postavili kao krajnji cilj projekta Erasmus+, KA1 pod nazivom Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT, praćenje je broja uključivanja sudionika (učenika i učitelja) u Virtualne dane darovitih, odnosno kreativnu izradu digitalnog sadržaja. 


[OPŠIRNIJE]Analiza utjecaja projekta "Kreativna integracija IKT u obrazovanju" na uključenost i kvalitetu radova na Danima darovitih
Irena Bando / datum: 27. 1. 2022. 18:08

Usporedba i analiza kvalitete digitalnih radova s 5. i 6.Virtualnih dana darovitih(VDD) procijenjenih na Carnet Useres Conferences-CUC 2021.
Uspoređujući količinu radova koji su sudjelovali na 5. i 6. VDD, značajan je podatak da se broj prijavljenih radova na 6.VDD približno udvostručio te da je više radova i veći je broj radova ocijenjeno s iznimnom ocjenom (iznad M=4,87) u odnosu na 5. VDD, kada je takav izniman uspjeh postiglo samo dva rada. 
Ukupna prosječna ocjena svih radova koji su sudjelovali na 5. VDD podjednaka je s ukupnom prosječnom ocjenom radova sa 6. VDD te iznosi približno ∑M=4,7 te da je ona bila u okviru odličnoga. Velika većina radova koji su doprinijeli VDD prosječno su bili izvrsnog uspjeha.
Zaključno,  analizom prosječnih ocjena radova 5. i 6. VDD ocjenjenih na CUC 2021. godine, može se uočiti kako je generalno došlo do pozitivnih promjena u navedenom projektu. 

Analizu izradile voditeljica projekta: školska knjižničarka Irena Bando i školska psihologinja Martina Ivandić

 


[OPŠIRNIJE]Analiza uporabe IKT u OŠ Jagode Truhelke-utjecaj Projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT
Irena Bando / datum: 27. 1. 2022. 17:55

Istraživanje o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u nastavi u Osnovne škole Jagode Truhelke provedeno je kako bi se utvrdio stupanj efikasnosti korištenja IKT i njegova kreativna primjena.

Ispitivanje se provelo u sklopu realizacije KA1 Erasmus+ projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT s ciljem utvrđivanja trenutnog efikasnog korištenja IKT u svrhu kvalitetnijeg odgoja i obrazovanja. Anketa je  provedena 2020. te ponovno 2021. godine s ciljem praćenja i analiziranja razvoja primjene IKT u školi.


[OPŠIRNIJE]Procjena kvalitete korištenja web alata u radu s učenicima u Erasmus+/KA1 "Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT"
Irena Bando / datum: 26. 1. 2022. 17:43

Povećanje digitalnih kompetencija u procijeni pojedinih web alata sudionica projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT učiteljica informatike Anamarije Buzgo testirala je utjecaj pojedinih web alata na motivaciju za učenje, kvalitetu procesa stjecanja znanja i rezultat rada-ishod učenja,odnosno ostvareni digitalni uradak (Metodu 3IKT).
Evaluaciju je provodila s učenicima izborne nastave informatike  4.razreda procijenjivajući: kreativnost korištenja IKT, usvajanje znanja korištenjem IKT, motivaciju za rad korištenjem IKT, kooperativnost korištenjem IKT i samoaktualizacija ili samoostvarenost korištenjem IKT.

Iz evaluacijske analize zaključeno je da je većina alata ocjenjena vrlo dobrom ili izvrsnom ocjenom osobito u području kreativnosti. Od navedenih alata istaknuli su se Kahoot i Quizizz s izvrsnim ocjenama u svih pet kategorija. Odmah iza njih nalaze se Plickers, Canva, Collage Maker te Word Wall.

Evaluacijsku analizu je obradila psihologinja Martina Ivandić

 


[OPŠIRNIJE]Testiranje metode "Obrnute učionice" unutar Erasmus+,KA1 "Kreativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT"
Irena Bando / datum: 19. 1. 2022. 23:26

Sudionica projekta Erasmus+, KA1 Kreativna integracija IKT u obrazovanju Ana Vukojević testirala je učinkovitost metode Obrnuta učionica, koju je izučavala u svom seminaru The Flipped Classroom.

Nakon provedenih nekoliko radionica zaključila je da korištenjem metode Obrnute učionice, gdje su učenici kod kuće prije obrade nastavnog sata,trebali samostalno proučiti neke pojmove i materijale na temu obrnute učionice, bili aktivniji i produktivniji, a na kvizu su postigli bolje rezultate. 


[OPŠIRNIJE]Članak o projektu Erasmus+, KA1 "Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT objavljen u u stručnom časopisu Zrno
Irena Bando / datum: 3. 12. 2021. 12:03

U jesenskom broju (rujan-prosinac 2021.) stručnog časopisa Zrno, koji  je posvećen osječkim osnovnim školama i predškolskim ustanovama objavljen je stručni članak koordinatorice projekta Irene Bando koja je napisala je članak pod nazivom: Kreativna integracija IKT u obrazovanju:: Metoda 3IKT.

U članku je navedeno kako se problem nedovoljnih kompetencija rješava stručnim dukacijama u inozemstvu te primjenom i prenošejem novih znanja u školu.


[OPŠIRNIJE]Erasmusdays - predstavljanje Erasmus+, KA1 projekta "Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT"
Irena Bando / datum: 16. 11. 2021. 12:34

Unutar manifestacije Erasmusdays koja se provodila u čast obilježavanja Dana Erasmusa, naša je škola sudjelovala u izradi zajedničke digitalne izložbe 31 škole Slavonije i Baranje koje provode Erasmus+ projekte, koja se oblikovala u zajedničku e-knjigu Erasmus i Slavonija i Baranja se vole

Naša je škola predstavila Erasmus+, KA1 projekt Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT,  koji se odnosi na stručna usavršavanja u inozemstvu i Erasmus +,  KA2 projekt Transforming Fablabs Into Steamlabs koji se bavi školskim partnerstvima.


[OPŠIRNIJE]Izlaganje na međunarodnoj konferenciji Carnet Users Conference-CUC 2021- Predstavljanje Erasmus+,KA1 projekta "Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT"
Irena Bando / datum: 1. 11. 2021. 11:52
Djelatnice naše škole koordinatorica projekta školska knjižničarka Irena Bando i sudionica projekta učiteljica informatike i matematike Anamarija Buzgo na CUC 2021(27.-29.10.) predstavile su projekt Erasmus +/KA1 s izlaganjem  Kreativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT.
 

[OPŠIRNIJE]Članak u Školskim novinama "Projekt Erasmus+, Kreativna integracija IKT-a u nastavi/ Motivirajte svoje učenike kreativnim nastavnim strategijama"
Irena Bando / datum: 19. 10. 2021. 14:26

U Školskim novinama broj 31-32 izašlih 19.listopada 2021. koordinatorica projekta Irena Bando napisala je stručni članak pod nazivom Projekt Erasmus+, Kreativna integracija IKT-a u nastavi/ Motivirajte svoje učenike kreativnim nastavnim strategijama. U članku je opisano kako stručna usavršavanja u inozemstvu u okviru Erasmus+programa, projekta Ključne aktivnosti 1 utječu na stjecanje kompetencija za unaprijeđivanje obrazovnog procesa.

 


[OPŠIRNIJE]Izlaganje na Državnom skupu za mentore i savjetnike knjižničare o Erasmus+, KA1 "Kreativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT"
Irena Bando / datum: 4. 10. 2021. 18:54

Na stručnom skupu za mentore i savjetnike školske knjižničare u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, 30.9.2021.učiteljica informatike Anamarija Buzgo i školska knjižničarka Irena Bando imale su izlaganje o Erasmus+,K1 projektu koji se trenutno provodi u našoj školi. Izlaganje je imalo naziv Erasmus+/KA1 "Kreativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT".

Predstavile su projekt koji ima za cilj rješavati nedostatne digitalne kompetencije u školi, a to se nastoji provesti kreativnom uporabom IKT, web alata i aplikacija te primjenom Metode 3IKT. U izlaganju su predstavaljene sve evaluacije projekta koje potvrđuju da je projekt utjecao na povećanje digitalnih kompetencija, kao i na motivaciju za korištenjem digitalne tehnologije u školi.


[OPŠIRNIJE]E- priručnik Metoda 3IKT- scenariji poučavanja
Irena Bando / datum: 15. 9. 2021. 12:23

Kao rezultat primjene novih znanja s edukacija ​u inozemstvu, sudionici projekta imali su zadatak da izrade scenarije poučavanja prema Metodi 3IKT: da koriste IKT kao sredstvo za motivaciju, kao proces stjecanja znanja i kao sredstvo za kreativnu uiporabu znanja izradom digitalnih pšrezentacija.

Priručnik (e-knjiga) sadrži preko 14 scenarija poučavanja koji su proizišli unutar Erasmus+, KA1 projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju: metoda 3IKT.

Autori navedenih primjera su sudionici projekta, a priručnik su izradile u BookCreatoru koordinatorica projekta školska knjižničarka Irena Bando i učiteljica informatike i sudionica projekta Anamarija Buzgo


[OPŠIRNIJE]Javno predstavljanje KA1 projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT
Irena Bando / datum: 1. 9. 2021. 22:31

Javno predstavljanje međunarodnog projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT  održalo se 1. rujna 2021. u OŠ Jagode Truhelke. Projekt je financiran iz fonda Europske unije unutar programa Erasmus+/KA1, a traje već dvije godine.

Cilj projekta je metodološki integrirati IKT u nastavu kako bi se potaknulo učenike na učenje i kako bi se učenicima pružilo kvalitetnije obrazovanje.

Kako bi djelatnici stekli nova iskustva bili su upućeni na edukaciju u inozemstvu nakon čega su nove vještine i znanja prenijeli na svoju okolinu.

Prezentacije mobilnosti:


[OPŠIRNIJE]Seminar „There Is an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning“ (Barcelona, Španjolska)
Irena Bando / datum: 1. 9. 2021. 15:12

Anamarija Buzgo, učiteljica informatike u razrednoj nastavi OŠ Jagode Truhelke sudjelovala je na seminaru There Is an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning, koji se održao od 23. do 28. kolovoza 2021. u Barceloni, organiziran u sklopu Erasmus+ projekta (KA1) koji se provodi u školi.


[OPŠIRNIJE]Seminar "Teach with a Twist! Motivate your students with Creative Teaching Strategies“ (Barcelona, Španjolska)
Irena Bando / datum: 31. 8. 2021. 14:48

U sklopu Projekta Erasmus+/KA1 Kreativna prezentacija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT sudionica i voditeljica projekta Irena Bando, bila je na seminaru Teach with a Twist! Motivate your students with Creative Teaching Strategies, koji se održavao 23.-28.kolovoza 2021. u Španjolskoj u Barceloni.

 


[OPŠIRNIJE]Seminar "The Flipped Classroom Approach“ (Online)
Irena Bando / datum: 29. 8. 2021. 15:19

Pedagoginja Ana Vukojević, pohađala je 29. 8. 2021. online seminar The Flipped Classroom Approach (Pristup Obrnute učionice) u organizaciji Europass Teacher Academy. Sudionici seminara upoznali su metodički postupak Obrnute učionice, načine planiranja, stvaranja i primjene istog u nastavi kroz praktične materijale te primjere koji razvijaju IKT vještine.


[OPŠIRNIJE]Primjeri digitalnih radova s 5. i 6. Virtualnih dana darovitih projekta Erasms+, KA1 "Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT"
Irena Bando / datum: 11. 5. 2021. 20:25

Primjeri digitalnih radova s 5. i 6. Virtualnih dana darovitih koji su centralna manifestacija Erasmus+, KA1 projekta pod nazivom Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT.

Kako se manifestacija sastoji od prezentiranja kreativnih digitalnih uradakac, napravljene dvije e-knjige s 5. Virtualnih dana darovitih(2020.) i 6. Virtualnih dana darovitih (2021.)


[OPŠIRNIJE]Seminar 'Digtal media: the classroom of the future' (Barcelona, Španjolska)
Irena Bando / datum: 8. 9. 2020. 15:24

Vedran Čerina, učitelj povijesti OŠ Jagode Truhelke sudjelovao je na seminaru „Digtal media: the classroom of the future“. Seminar se održavao od 31. 8 do 6. 9. 2020. u Barceloni, a organiziran je u sklopu Erasmus+ projekta (KA1) kojeg škola trenutno provodi


[OPŠIRNIJE]Seminar "Best Social Media and Web Solutions for your Classroom (Nica, Francuska)
Irena Bando / datum: 24. 8. 2020. 15:28

Vedrana Čerina, učiteljica Engleskog jezika u OŠ Jagode Truhelke, je od 10. do 15. kolovoza 2020. sudjelovala u seminaru „The Best Social Media and Web Solutions for your Classroom“. Seminar se odvijao u Nici (Francuska), a djelatnica naše škola ga je pohađala u sklopu Erasmus+ projekta (KA1) kojeg škola trenutno provodi.


[OPŠIRNIJE]Prikaz rezultata istraživanja provedbe natjecanja na Virtualnim danima darovitih i analiza uključenosti
Irena Bando / datum: 13. 5. 2020. 15:46

Virtualni dani darovitih provodili su se u potpunosti mrežno zbog pandemije koronavirusa. To je projekt Tima za kreativni razvoj koji je uklopljen u KA1 Projekt Erasmus + pod nazivom Kreativna iintegracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT (https://metoda3ikt.wixsite.com/3ikt).

Pored ostalih pripremnih poslova i aktivnosti realizacije digitalnih uradaka, završne aktivnosti sadržavale su istraživanje i anketiranje učenika s ciljem uključivanja učenika na virtualno sudjelovanje na manifestaciji. Ispitivanje učenika odvijalo se mrežno, ispunjavanjem anketnih upitnika procijenjivanjem (sklala procijene)digitalnih prezentacija i ispitivanja znanja o pregledanim prezentacijama (sadržajna znanja i upoznavanje s web alatima).

 

[OPŠIRNIJE]Aktivnost projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju:Metoda 3IKT na Virtualnim danima darovitih(2020.)
Irena Bando / datum: 23. 3. 2020. 15:36
Dani darovitih glavna su manifestacija koja se provodi unutar KA1 projekta "Kreativna integracija IKT u obrazovanju". Cilj te aktivnosti je promatrati utjecaj novih tehnologija na kreativnu i efikasnu uporabu IKT prije i nakon odlaska djelatnika na seminare u inozemstvo.
 

[OPŠIRNIJE]Seminar Super teachers of 21st century (Paris, Francuska)
Irena Bando / datum: 17. 3. 2020. 15:31

U sklopu KA1 projekta  pod nazivom Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT  djelatnica OŠ Jagode Truhelke školska knjižničarka Irena Bando pohađala je seminar Super teachers of 21st century. Seminar  se održavao u Parizu u Francuskoj od 9. do 13. ožujka 2020.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju