preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek

Login
Udžbenici
Lista linkova je prazna
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 10. 2011.

Ukupno: 316236
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prikaz rezultata istraživanja Virtualnih dana darovitih
Autor: Irena Bando, 25. 5. 2020.

Virtualni dani darovitih provodili su se u potpunosti mrežno zbog pandemije koronavirusa. To je projekt Tima za kreativni razvoj koji je uklopljen u KA1 Projekt Erasmus + pod nazivom Kreativna iintegracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT.

Pored ostalih pripremnih poslova i aktivnosti realizacije digitalnih uradaka, završne aktivnosti sadržavale su istraživanje i anketiranje učenika s ciljem uključivanja učenika na virtualno sudjelovanje na manifestaciji. Ispitivanje učenika odvijalo se mrežno, ispunjavanjem anketnih upitnika procijenjivanjem (sklala procijene)digitalnih prezentacija i ispitivanja znanja o pregledanim prezentacijama (sadržajna znanja i upoznavanje s web alatima).


Procijenjivanje kvalitete digitalnih radova

Cilj procijenjivanja prezentacija bio je također i upoznavanje s mogućnostima sofisticirane uporabe IKT u svrhu stvaranja motivacije za njihovo korištenje.

Poveznica na Anketu za glasovanje za najbolji digitalni rad: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkTte2JNESY9JnVTsJIa-mfJUNVVLRlpXNEFYQUlGV1cwNDA4S0tNNFFZWC4u
 
U obilježavanju Virtualnih dana darovitih sudjelovalo je 316 učenika (66%učenika škole), a 126 učenika(14%) pristupilo je anketi glasovanja za najboji rad. 
 
Konačne ocijene prezentacija dobivene su izračunavanjem aritmetičkih sredina dobivenih ocijena, a najbolje ocijenjen rad bio je Video TikTok Oh Nanana plesni izazov - Produženi boravak (k)od kuće, koji je dobio ocijenu 4,7  (85,7 % glasova) te je proglašen najboljim digitalnim uradkom Virtualnih dana darovitih.
 
Kviz znanja
Kviz znanja sačinjavao je pitanja koja su podrazumjevala znanje o prezentacijama (obrađeni obrazovni sadržaj u prezentacijama) ili pitanja o korištenom web alatu. Cilj kviza znanja bio je naglasiti učenicima važnost pažljivog promatranja i uočavanja.
 
Poveznica za Kviz provjere znanja o digitalnim radovima: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkTte2JNESY9JnVTsJIa-mfJUMEI2TTQ1UVBQWlo0TjBOR1dOMlpUUFcxVi4u
 
Kviz znanja o prezentacijama rađenih u officeu 365 u programu za izradu anketa sačinjavao je 39 pitanja. Učenici koji su osvojili 100 posto bodova na Kvizu znanja o prezentacijama bili su: Borna Boras, učenik 7.c, Katja Boras, učenica 7.c i Lara Bosak, učenica 6.a
 
Sudjelovanje zaposlenika na Danima darovitih
Od zaposlenika je sudjelovalo ukupno 14 osoba (37%): 3 učiteljice razredne nastave (Jelena Novaković, Nada Radotić i Liana Mur); 5 učitelja predmetne nastave (Ana Alšić, Josip Šalavardić, Vjera Kurović, Iris Zorić, Vedrana Čerina i Vedran Čerina,); 3 učiteljice produženog boravka (Ana Vukojević, Anita Hrehorović i Nikolina Kuruc); 3 stručna suradnika (Irena Bando, Benjamin Lamza i Monika Ćosić).
 
Ocijenjivanje kvalitete radova članova Tima
Kako bi se dobio uvid u kvalitetu digitalnih uradaka Članovi  Tima ocijenjivali su radove prema kategorijama: informativnost i korisnost, tehnička zahtjevnost izvedbe, jasna i logička struktura, poštivanje pravila autorstva, originalnost ideje i kreativnost izvedbe.
 
Poveznica na anketu: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkTte2JNESY9JnVTsJIa-mfJUODRZSThTRlpFRkdNOThFVDJPOTdWMTRXSC4
 
Prema rezultatima ankete slijede radovi prema najbolje ocijenjenim kategorijama:
informativnost i korisnost- Interaktivni plakat o Svjetskom danu knjige i autorskih prava
tehnička zahtjevnost izvedbe- Video JagODA radosti
jasna i logička struktura-Slikopriča Medo se prerano probudio
poštivanje pravila autorstva- Virtualna galerija o Snježnoj kraljici
originalnost ideje- Abeceda
kreativnost izvedbe- TikTok Oh Nanana plesni izazov
 
Korišteni alati u prezentacijama:
Među prezentiranim radovima prikazale su se vrlo inspirativne mogućnosti korištenja web alata i računalnih programa kao što su: Prezzi, Imovie, Emaze, Bookcreator, Piktochart, VivaVideo, Bitmoji, piZap, Video Sound, Editor, Windows Movie Maker, Spark Adobe,Powtoon, FilmoraGo i DaVinci Resolve.
 
 
Analizu i istraživanje uradila je voditeljica projekta Irena Bando.
19. svibnja 2020.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju