preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek

Login
Udžbenici
Lista linkova je prazna
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 10. 2011.

Ukupno: 316457
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Static HTML
vijesti
Prezentacija projektnog učenja na temu "Površina" učenika 5.razreda
Irena Bando / datum: 31. 5. 2022. 15:39

Prezentacija učenika 5.razreda međužupanijskog projekta Škola 21.stoljeća-Škola za kreativnost na temu projektnog učenja o površini.

Mentor radionica Irena Bando i Anamarija Buzgo.


[OPŠIRNIJE]Učenička konferencija Proljetna škola kreativnosti
Ana Vukojević / datum: 28. 5. 2022. 20:10

Ove subote, 28. svibnja, učenici petih i šestih razreda, polaznici izvannastavnih aktivnosti u sklopu projekta Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost, sudjelovali su na velikoj učeničkoj konferenciji Proljetna škola kreativnosti, u pratnji školske pedagoginje i psihologinje. Na konferenciji koju je organizirala osječka udruga Klikeraj u prostoru Stare pekare u Tvrđi, svoje su projektne aktivnosti na temu Površine prezentirali učenici iz čak 16 osnovnih škola iz nekoliko županija. Naši učenici petih razreda pod vodstvom mentorica knjižničarke Irene Bando i učiteljice informatike Anamarije Buzgo istraživali su kako doživljavamo površinu vanjskog prostora unutarnjim osjetilima, dok su šestaši uz mentorice psihologinju Martinu Ivandić i pedagoginju Anu Vukojević otkrivali kako se emocije odražavaju na vanjsku površinu osobe te što se krije ispod površine. Vrlo kreativne i zanimljive radionice na kojima su sudjelovali naši učenici na Proljetnoj školi kreativnosti su: Boje oko nas, Cijanotipija, Frottage, Otok i Od problema do rješenja. U fotogaleriji dolje pod Opširnije pogledajte kako im je bilo.


[OPŠIRNIJE]Edukacija "Zarolaj klikere"
Ana Vukojević / datum: 5. 2. 2022. 14:10

Dana 5. veljače 2022. održana je još jedna edukacija u sklopu projekta „Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost“ udruge Klikeraj. Na edukaciji su sudjelovale i stručne suradnice naše škole; pedagoginja Ana Vukojević, knjižničarka Irena Bando i psihologinja Martina Ivandić. Sudionici su na virtualnoj edukaciji Zarolaj klikere stekli nova znanja koja obuhvaćaju osnove psihologije kreativnosti te razvoj kreativnosti u djetinjstvu. Kreativnost je vrlo često isprepletena s pojmom darovitosti, a odnosi se na sposobnost razvijanja nečega novog, originalnog i neuobičajenog, što ima određenu relevantnost i vrijednost. Kroz edukaciju su prezentirane različite strategije i tehnike poticanja kreativnog mišljenja djece. Osobit naglasak bio je na načinima poticanja kreativnog mišljenja kroz igru. Naša škola bit će opremljena s paketom didaktičkih igara namijenjenih upravo razvijanju kreativnog mišljenja kod djece. Didaktičke igre će se u sklopu ovoga projekta koristiti s potencijalno darovitim učenicima četvrtih razreda kako bi se potaknuo razvoj vještina fluentnosti, fleksibilnosti, originalnosti, elaboracije, divergentnog i konvergentnog mišljenja te mnogih drugih procesa. Učenici će na vrlo zabavan način kroz različite igre moći razvijati svoju kreativnost, čime se ujedno potiče i razvoj novih životnih vještina primjenjivih u različitim područjima.

psihologinja Martina Ivandić


[OPŠIRNIJE]Edukacija "Projektno učenje"
Irena Bando / datum: 31. 1. 2022. 08:27
Dana 29. siječnja 2022. naša Škola sudjelovala je u još jednoj virtualnoj edukaciji u sklopu projekta „Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost“ udruge Klikeraj.
 
Edukacija je i ovoga puta bila namijenjena stručnim suradnicima i učiteljima članovima projektnog tima. Tema edukacije bila je „Projektno učenje“.

[OPŠIRNIJE]Edukacija „Identifikacija darovitosti u školi“
Ana Vukojević / datum: 22. 1. 2022. 18:21

Dana 22. siječnja održana je prva virtualna edukacija za stručne suradnike i učitelje u sklopu projekta „Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost“ udruge Klikeraj. Edukacija je održana na temu identifikacije darovitosti u školi te su u edukaciji sudjelovali i djelatnici naše škole: pedagoginja Ana Vukojević, knjižničarka Irena Bando, učiteljica informatike Anamarija Buzgo te psihologinja Martina Ivandić. Edukacija je usmjerena na razvoj kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika u području kreativnosti te smo se imali priliku upoznati s različitim strategijama i tehnikama identifikacije potencijalne darovitosti. Sudionike edukacije usmjerilo se na što sve treba obratiti pozornost prilikom uočavanja i procjene potencijalne darovitosti učenika.

 


[OPŠIRNIJE]Početak projekta Škola za 21. stoljeće-Škola za kreativnost
Ana Vukojević / datum: 20. 1. 2022. 14:52

Naša škola sudjeluje u projektu Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost kojeg provodi osječka udruga Klikeraj od siječnja do kraja kolovoza 2022. godine, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju