preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek

Login
Udžbenici
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 10. 2011.

Ukupno: 316236
Kalendar
« Ožujak 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
vijesti
Popis udžbenika za šk. god. 2022./2023.
Irena Bando / datum: 29. 6. 2022. 10:59

Popis svih udžbenika koji će se koristiti u šk.god. 2022./2023.

Sve navedene udžbenike će osigurati škola.


[OPŠIRNIJE]Dodatni obrazovni materijali (DOM) za šk.god. 2022./2023.
Irena Bando / datum: 29. 6. 2022. 12:28

Popis radnih bilježnica i drugih dodatnih obrazovnih materijala (kutije s priborom, likovne mape...) koje roditelji trebaju kupiti.


[OPŠIRNIJE]Obavijesti za kraj nastavne godine
Ana Vukojević / datum: 20. 6. 2022. 10:57

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji,

sutra, 21. lipnja, je zadnji nastavni dan i sati će biti skraćeni 10 minuta, odnosno trajat će 35 minuta. Druga smjena počinje u 13 sati. Ispraćaj osmaša je predviđen u 10 sati. Poželjno je da roditelji nazoče ispraćaju ispred školskog ulaza.

Svečana podjela svjedodžbi za osme razrede bit će 30. lipnja u 17 sati u školskom holu. Za sve ostale učenike podjela svjedodžbi bit će 4. srpnja u 9 sati za neparne razrede te u 10 sati za parne razrede. Svečana dodjela priznanja i nagrada bit će 4. srpnja u 11 sati u školskom holu.

Sretan završetak nastavne godine žele vam svi zaposlenici škole!

 


[OPŠIRNIJE]"Srednjokaz" - The End
Đurđica Janković / datum: 20. 6. 2022. 09:29

Učenici 8.a i 8.c razreda, zajedno sa svojim razrednicama, uspješno su odradili projekt „Srednjokaz“.


[OPŠIRNIJE]Oproštaj učenika 4.a razreda s učiteljicom
Anamarija Buzgo / datum: 17. 6. 2022. 19:12

Učenici 4.a razreda organizirali su na lijevoj obali Drave oproštaj od svoje učiteljice Nade Radotić.

Vještine i kreativnost kojima se ponosila njihova učiteljica kroz protekle godine potvrdili su samostalno osmišljenom pripredbom i scenografijom.

Kroz nekoliko sati druženja s učenicima i njihovim obiteljima izmijenjivale su se suze, smijeh i pjesma.
Posljednja je to generacija učenika, posebna lijepa učiteljičina uspomena pred odlazak u mirovinu.


[OPŠIRNIJE]Uspješno okončan e-Twinning projekt Srednjokaz u 8.b
Višnja Cvek / datum: 16. 6. 2022. 10:10

Početkom nastavne godine 2021./2022. učenici 8. b su se s razrednicom Vjekoslavom Hrastović, svjesni važnosti odabira srednje škole, odlučili uključiti u e-Twining projekt Srednjokaz unutar kojega su se provodile aktivnosti profesionalnoga usmjeravanja.


[OPŠIRNIJE]Šestaši snimili reklame na engleskom jeziku
Ana Vukojević / datum: 15. 6. 2022. 10:34

Učenici 6.c razreda su u sklopu projekta Novac dobili zadatak snimiti svoju reklamu na engleskom jeziku pod mentorstvom svoje učiteljice engleskog jezika Iris Zorić.

 Prije samog snimanja morali su pogledati reklame na engleskom jeziku, upoznali su se s razlikama između oglasa, televizijskih, radijskih  i novinskih reklama, naučili su koje tehnike oglašivači koriste  da bi privukli kupce da kupe njihov proizvod. Učenici su radili u skupinama, a imali su više opcija:

1. opcija bila je da naprave reklamu kakvu su već negdje vidjeli,

2. opcija bila je da naprave parodiju na neku reklamu, a

3. opcija bila je da snime reklamu za neki svoj izmišljeni proizvod

Nakon što su snimili reklame, učenici osmih razreda pogledali su i  evaluirali njihove uratke po zadanim kriterijima i tako smo dobili najuspješnije radove. 

Koliko su uspješno izvršili projektni zadatak, procijenite sami!

Pogledajte videouratke u nastavku!

Iris Zorić, prof.

https://youtube.com/shorts/7wFSRAgubxQ?feature=share

https://youtube.com/shorts/iBvDWKBEmt4?feature=share

https://youtu.be/c5cycny_LB8

https://youtu.be/mQPKl6RqSpM

https://youtube.com/shorts/d7sNtGxJ8Pk?feature=share

https://youtu.be/99dJace9dWg

https://youtube.com/shorts/6IHkGkwWVV0?feature=share

https://youtu.be/XSaG2yXteW8

https://youtube.com/shorts/QtqfrCAo-gA?feature=share

 

 


[OPŠIRNIJE]Osmaši posjećuju i upoznaju srednje škole
Ana Vukojević / datum: 11. 6. 2022. 13:30

Učenici osmih razreda u pratnji školske psihologinje Martine Ivandić i pedagoginje Ane Vukojević posjetili su Medicinsku školu Osijek kako bi se upoznali s programima i zanimanjima koje škola nudi. Psihologinja Mirna Ilakovac učenike je provela po školi te su imali priliku iz prve ruke vidjeti kako se mjeri šećer i tlak te demonstraciju vježbi disanja namijenjenih pacijentima nakon operativnih zahvata. U laboratoriju su promatrali različite stanice kroz digitalne mikroskope te su izvodili zanimljive kemijske pokuse koje su im pripremili učenici medicinske škole. Našim osmašima posjet je bio nadasve zanimljiv i koristan. Osim ovotjednog posjeta Medicinskoj školi, naši su osmaši tijekom svibnja posjetili i Ugostiteljsko-turističku školu u sklopu Dana otvorenih vrata i promotivne kampanje njihova projekta BudiVirtuOS. Tamo su obišli strukovne praktikume te su čuli sve o praktičnoj nastavi u ugostiteljskim objektima, ali i na moru. Najzanimljiviji dio zasigurno je bio sudjelovanje u spravljanju i degustaciji zdravih obroka i bezalkoholnih koktela. Dani otvorenih vrata održali su se i u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića te Elektrotehničkoj i prometnoj školi koje smo također posjetili. Detaljne informacije o programima, upisima i zanimanjima ostalih srednjih škola učenici su imali prilike dobiti na Sajmu srednjih škola koji se 20. svibnja održao u holu naše škole.

Fotografije s navedenih posjeta te Sajma srednjih škola možete pogledati u rubrici Foto-galerija.

pedagoginja Ana Vukojević


[OPŠIRNIJE]Svečana dodjela priznanja - Naše učenice u društvu najboljih
Višnja Cvek / datum: 10. 6. 2022. 17:39

Osječko-baranjska županija organizirala je 10. lipnja 2022. svečanu dodjelu priznanja učenicima  koji su osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima ili sudjelovali na državnim smotrama.


[OPŠIRNIJE]JAVNI GOVORI NA SATU ENGLESKOG JEZIKA
Ana Vukojević / datum: 9. 6. 2022. 18:07

Učenici 5., 7. i 8. razreda su povodom obilježavanja Dana medijske pismenosti od 2. do 8. svibnja dobili projektni zadatak iz engleskog jezika pripremiti javne govore pod mentorstvom svojih učiteljica engleskog jezika Katarine Ćorković Matančić i Iris Zorić.

Prije same pripreme, trebali su proučiti upute kako javni govor treba biti strukturiran, naučili su fraze na engleskom jeziku koje se koriste da bi govor zvučao uvjerljivije, naučili su najpoznatije tehnike uvjeravanja, usvojili su pravila komunikacije s publikom, uočili su važnost  uspostavljanja kontakta očima, gestikulacije, boje glasa, mimike, stava tijela i  samopouzdanja.  Također su gledali javne govore na engleskom jeziku te proučavali tehnike javnog govorništva.

Učiteljice su učenike najprije upoznale s kriterijima vrednovanja te su nakon toga dobili niz teza vezanih uz  aktualne teme kao npr. BOOKS ARE THE ONLY SOURCE OF LEARNING, PARENTS ARE CHILDREN' S BEST FRIENDS, ECO- FASHION IS THE FUTURE, CLOTHES DON' T MAKE THE MAN, TRAVELLING AROUND THE WORLD IS BETTER THAN STAYING AT HOME, A FRIEND IN NEED IS A FRIEND INDEED, VIRTUAL LIFE IS MORE INTERESTING THAN REAL LIFE itd.    

Nakon što su održali govor, morali su publici postaviti nekoliko pitanja o svojoj temi te odgovarati na pitanja publike. Na kraju je publika  morala evaluirati govornike po prethodno zadanim kriterijima te dati svoj komentar na javni govor. Učenici su bili vrlo uspješni u izvršenju zadatka te su naučili kako nadvladati tremu od javnog nastupa, kako zvučati samopouzdano, ali i kako prihvatiti konstruktivnu i dobronamjernu kritiku. Ovaj projekt je također i priprema za sudjelovanje na Međunarodnom natjecanju u javnom govorništvu i debati u koje sljedeće godine namjeravamo  uključiti i naše učenike. U takvoj vrsti natjecanja su ove godine učiteljice Katarina Ćorković Matančić i Iris Zorić sudjelovale u ulozi ocjenjivača javnih govora i debata u organizaciji škole Binus School Serpong iz Indonezije.

 

Koliko su uspješno naši učenici odradili zadatak, provjerite i sami u sljedećem videu.


https://www.youtube.com/watch?v=oJivWf6LcxM

Iris Zorić i Katarina Ćorković Matančić


[OPŠIRNIJE]Apliciran i prihvaćen novi EU projekt "Krea(k)tivnost suvremenog učenja"
Irena Bando / datum: 3. 6. 2022. 10:31

Na posljednjem natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske Unije prihvaćen je projekt OŠ Jagode Truhelke pod nazivom Krea(k)tivnost suvremenog učenja, Ključne aktivnosti 1 (KA1), koji se odnosi na stručna usavršavanja u inozemstvu. 

Projekt će obuhvaćati suvremene metode aktivnog učenja na otvorenom, a sastojat će se od odlaska na seminare u inozemstvo, Job Shadowinga (praćenje nastave u drugoj školi) i mobilnosti učenika u svrhu suradničkog učenja. Trajat će od 1.srpnja 2022. do 31.12. 2023.

Partneri u ovom projektu su Osnovna škola dr. Janeza Mencingerja iz Bohinjske Bistrice (Slovenija) i Osnovna škola Selasskoli iz Reykjavika (Island).

U projekt je uključeno 8 nastavnika: učiteljica razredne nastave Liana Mur, učiteljica engleskog jezika i povijesti Lena Cvenić Lijić, učiteljica engleskog jezika Vedrana Čerina, učitelj povijesti Benjamin Lamza, pedagoginja Ana Vukojević, učiteljica informatike Anamarija Buzgo i psihologinja Martina Ivandić. U projekt su uključeni učenici 2. i 6. razreda koji će ići na mobilnost u Sloveniju.

Koordinatorica projekta je školska knjižničarka Irena Bando.


[OPŠIRNIJE]Financijska pismenost učenika OŠ Jagode Truhelke - školski projekt Novac
Višnja Cvek / datum: 31. 5. 2022. 19:45

Financijsku pismenost možemo definirati kao kombinaciju znanja, vještina, stavova i ponašanja potrebnih za donošenje ispravnih financijskih odluka. Financijska pismenost važna je u razumijevanju financijskih proizvoda i donošenju ispravnih financijskih odluka jer smanjuje broj individualnih, ali i poduzetničkih promašaja te umanjuje rizik od siromaštva i pridonosi ekonomskom rastu i razvoju kako pojedinca tako i društva u cjelini.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima/starateljima
Ana Vukojević / datum: 10. 6. 2022. 13:49

Poštovani roditelji/staratelji,

17. lipnja u školi je nenastavni radni dan te će umjesto nastave biti organizirane sportsko-rekreacijske aktivnosti.

Učenici razredne nastave (od 1. do 4. razreda) i roditelji koji žele i mogu okupljaju se pred glavnim ulazom u 9:00 sati te odlaze na obližnje igralište i u parkove. U sportsko-rekreacijskim susretima mogu sudjelovati i roditelji. Učenici trebaju ponijeti sportske rekvizite (lopte, badminton, obruč, guma, krede, frizbi itd.) te adekvatnu obuću i odjeću.

Za učenike predmetne nastave sportsko-rekreacijske aktivnosti bit  će organizirane na školskom igralištu.

Okupljanje učenika je u 8 sati na školskom igralištu po razrednim odjelima. Aktivnosti započinju predstavljanjem uspjeha Školskog sportskog društva „Jagoda“, odnosno predstavljanje učenika sudionika na državnim natjecanjima i najsportaša.

Nakon predstavljanja slijede revijalne utakmice između učenika i roditelja/staratelja.

 Istovremeno će se održati nogometna utakmica na vanjskom igralištu u kojoj sudjeluju dječaci i roditelji te odbojkaška utakmica u dvorani u kojoj sudjeluju djevojčice i roditelji. Trajanje nogometne utakmice je 2 puta po 15 minuta dok se odbojka igra u dva seta.

Nakon predstavljanja  i revijalnih utakmica na sportskim terenima održat će se sportski susreti po izboru, nogomet, košarka i odbojka  u samoorganizaciji učenika i roditelja.

Molimo roditelje zainteresirane za sudjelovanje u sportskim aktivnostima da se jave razrednom učitelju do srijede 15. lipnja do 12 h s napomenom u kojem sportu žele sudjelovati.

 

S poštovanjem!

Ravnatelj Franjo Vukelić


[OPŠIRNIJE]UPISI DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE
Ana Vukojević / datum: 1. 6. 2022. 10:53

UPISI DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE za šk. godinu 2022./23.

provodit će se u holu škole

6. i 7. lipnja 2022.

(ponedjeljak i utorak)

od 8 do 12 sati i

od 16 do 19 sati

NAPOMENA:

Roditelj/staratelj ili skrbnik na upis treba ponijeti samo svoju osobnu iskaznicu ili uvjerenje o mjestu prebivališta ili boravišta te dokument s djetetovim OIB-om (zdravstvena ili osobna iskaznica).


[OPŠIRNIJE]Izložba učeničkih radova eTwinning projekta Igrajmo se glagoljicom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu
Irena Bando / datum: 31. 5. 2022. 17:06

Povodom manifestacije Knjižna booka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 28. svibnja 2022. izloženi su likovni radovi učenika OŠ Jagode Truhelke.

Izloženi radovi su na temu glagoljice, a realizirani su u okviru međunarodnog eTwinning projekta Igrajmo se glagoljicom (Upoznajmo stara pisma) u koji su uključeni učenici 6.razreda naše škole. Također su uključeni i učitelji: Benjamin Lamza, Anamarija Buzgo, Dobrila Maričić, Đurđica Janković i voditeljica projekta školska knjižničarka Irena Bando.

Više o projektu 

 


[OPŠIRNIJE]Dani otvorenih vrata HGSS-a
Ana Vukojević / datum: 18. 5. 2022. 19:41

Dana 18. svibnja našu su školu posjetili volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja iz Karlovca i Osijeka, u sklopu europskog projekta Sigurna.hr te su održali radionicu za učenike trećih razreda. Voditelj programa i koordinator za ronjenje i penjanje upoznali su učenike s načinima rada HGSS-a te su im pokazali opremu za penjanje i ronjenje. Glavne zvijezde na radionici bile su Lota i Max, potražni psi koji igraju važnu ulogu u spašavanju ljudskih života i nezamjenjivi su u akcijama spašavanja. Koordinatori i pomoćnik za vježbu prezentirali su vježbe s Lotom i Maxom učenicima koji su im oduševljeno pljeskali. Djelić atmosfere s radionice pogledajte u fotogaleriji dolje pod Opširnije.

 


[OPŠIRNIJE]Tea Jurkin državna prvakinja iz hrvatskog jezika
Ana Vukojević / datum: 16. 5. 2022. 09:00

Učenica 7. a razreda Tea Jurkin osvojila je 1. mjesto na XXVII. državnom Natjecanju iz hrvatskog jezika koje je održano u Zadru od 11. do 13. svibnja. Čestitamo Tei i njenoj mentorici Vlatki Bosutić-Cvijić na ostvarenom rezultatu!


[OPŠIRNIJE]SREDNJOKAZ - 5. etapa: UPOZNAJMO SREDNJE ŠKOLE
Đurđica Janković / datum: 13. 5. 2022. 13:42

Bivše učenice OŠ Jagode Truhelke iz Osijeka, sada srednjoškolke, su se sa velikim zadovoljstvom odazvale pozivu učenika 8.a i 8.c razreda u sklopu eTwinning projekta "Srednjokaz" u koji su uključeni s razrednicama. 


[OPŠIRNIJE]Uspjeh učenice Lare Malkoč na državnom LiDraNu 2022.
Višnja Cvek / datum: 12. 5. 2022. 10:23

Glazbeni uspjesi našega učenika Ivana Čepe bili su dovoljan povod za pisanje osvrta o njegovim pjesmama


[OPŠIRNIJE]Sudjelovanje na međunarodnom natjecanju povodom Dana Europe
Ana Vukojević / datum: 8. 5. 2022. 17:37

Učenici 6.c razreda: 

Lota Šarac, Benjamin Kardum te Nika Dokonal ove su godine na poticaj svoje učiteljice engleskog jezika, Iris Zorić, sudjelovali na međunarodnom natjecanju LET'S CELEBRATE EUROPE DAY! (FEIERN WIR DEN EUROPA TAG!). Na natjecanju je sudjelovalo 14 zemalja. 

(Indija, Poljska, Rumunjska, Hrvatska, Vietnam, Mongolija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kolumbija, Brazil itd.), s tri kontinenta, pristiglo je oko 150 radova na njemačkom i engleskom jeziku, a učenici su bili različitih uzrasta, djeca i mladež.

Učenici su mogli napraviti crteže, video, pjesmu, digitalni rad na temu Europe, pandemije, važnosti mladih za budućnost Europe i to na engleskom i njemačkom jeziku. 

Učenica Lota Šarac ušla je u finale i među prvih 7 je na tom natjecanju. Danas, 8. svibnja, imali  smo svečanu ceremoniju finala preko Zoom- a jer se sutra, 9. svibnja, obilježava Dan Europe. 

Čestitke našoj  učenici Loti, ali i učenicima Niki Dokonal i Benjaminu Kardumu na sudjelovanju i kreativnim radovima. Ono što je najljepše, učenici su govorili engleski i njemački jezik i još više uočili koliko je važno i lijepo učiti i znati strane jezike.

Fotografije radova pogledajte dolje pod opširnije, a snimku proglašenja pobjednika možete gledati na sljedećem linku: 

https://www.youtube.com/watch?v=gIXZ-m3U2qA

Iris Zorić

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni susret sedam zemalja na engleskom jeziku
Ana Vukojević / datum: 1. 4. 2022. 16:26

Učenici petih i sedmih razreda i njihova mentorica, učiteljica engleskog i njemačkog jezika Katarina Ćorković Matančić, sudjelovali su na međunarodnom susretu na Zoomu, 26. ožujka 2022.

Zemlja domaćin bila je Turska, a ostale zemlje sudionice bile su: Egipat, Gruzija, Malezija, Mongolija i Rusija. Bilo je preko 85 sudionika.

Tema susreta bila je Razumijevanje čina pomoći.

Naši učenici bili su vrlo aktivni i komunikativni. Iznijeli su svoja stajališta na zadanu temu i ujedno se osvrnuli na aktualnu situaciju glede ruske invazije na Ukrajinu i pomoći koju pružamo ukrajinskom narodu, tj. izbjeglicama iz Ukrajine koje sada žive u Osijeku.

U Kahoot kvizu o poznavanju engleskog jezika, naši učenici pokazali su zavidno znanje i osvojili prva tri mjesta.

Svi smo bili jako sretni i zadovoljni te su učenici izrazili želju za ponovnim susretom.

Čestitke svim sudionicima!

Katarina Ćorković Matančić, prof.

 

 


[OPŠIRNIJE]Prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika
Ana Vukojević / datum: 30. 3. 2022. 17:04

Tea Jurkin, učenica 7. a razreda, osvojila je prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika. Čestitke našoj Tei i mentorici, učiteljici Vlatki Bosutić-Cvijić!


[OPŠIRNIJE]REZULTATI MEĐUNARODNOG NATJECANJA HIPPO
Administrator / datum: 30. 3. 2022. 16:59

Na međunarodnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika HIPPO, sljedeći učenici su među 15% najboljih u Hrvatskoj i plasirali su se na europsku razinu natjecanja:

Mentorica: Katarina Ćorković Matančić

1. Katja Kokorić (5.b)

2. Erika Kuridža (5.b)

3. Tea Jurkin ( 7.a)

Mentorica: Vedrana Čerina

1. Madia Drinić (4.a)

2. Nevia Matijak (4.c) 

3. Mata Zubović (4.b)

Mentorica: Iris Zorić

1. Mia Stojić ( 6.c)

2. Nika Dokonal ( 6.c)

3. Josip Turk ( 6.a)

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama!

 


[OPŠIRNIJE]Završetak humanitarne akcije
Ana Vukojević / datum: 25. 3. 2022. 17:34

Poštovani,

svima zahvaljujemo na velikom odazivu i sudjelovanju u školskoj humanitarnoj akciji u kojoj je prikupljen veliki broj artikala i potrepština za ljude izbjegle iz Ukrajine. Mali dio doniran je osječkom Samostanu sestara vasilijanki u kojem je smješteno 15 ukrajinskih izbjeglica, dok je najveći dio dostavljen Crvenom križu. Učenici naše škole i njihovi roditelji/staratelji još su jednom pokazali veliko srce i nesebičnu pomoć za ljude izbjegle iz ratom pogođenih područja, kojima je to najviše potrebno!

 


[OPŠIRNIJE]E-TWINNING PROJECT- CALLING FOR PEACE
Ana Vukojević / datum: 10. 3. 2022. 14:23

Učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda naše škole uključili su se u međunarodni E- Twinning projekt - CALLING FOR PEACE, na poticaj svojih učiteljica engleskog i njemačkog jezika Iris Zorić, Katarine Ćorković Matančić  i Lane Hajduković. Projekt su započeli učitelji iz Poljske, a cilj projekta je izraziti podršku učiteljima i djeci Ukrajine, stoga su naši učenici sastavili 140 pisama podrške na engleskom jeziku. U pisma su uključili motivacijske poruke, pjesme, crteže, osobna iskustva njihovih roditelja koji su također iskusili rat. 

   Učenici su pokazali veliko suosjećanje i podršku onima kojima je to trenutno najpotrebnije. Radove učenika prikazali smo u obliku videa i fotografija, a izložbu radova planiramo uskoro organizirati i u školi.

Fotografije i videouratke pogledajte pod Opširnije.

Iris Zorić

 


[OPŠIRNIJE]64. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 2022.
Anamarija Buzgo / datum: 4. 3. 2022. 14:21

U privitku (OPŠIRNIJE) se nalaze službeni rezultati 64. županijskog natjecanja mladih tehničara. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima.


[OPŠIRNIJE]KIDS WORLD NEWS
Ana Vukojević / datum: 1. 3. 2022. 19:16

Učenici petih razreda i učenica osmog razreda OŠ Jagode Truhelke, Osijek sudjelovali su u međunarodnom projektu Kids World News na engleskom jeziku.

Njihov zadatak bio je da snime dobru vijest iz Osijeka ili Hrvatske i to su i napravili kao pravi profesionalci - novinari, reporteri, voditelji.

Adrian A.&Antonio K.-K. su prvi (njihova uvodna špica je zakon!) - Mate Rimac

Petra S. 4:54 - moj grad Osijek

Katja K.&Erika K. 5:50 - zatvaranje termoelektrane Plomin

Iris G.&Gabrijela J. 7:47 - RTL pomaže djeci i vremenska prognoza

Barbara S. 8:35 - Ferris Wheel u Osijeku

Nina J. 9:11 - prikupljanje pomoći za nastradale u potresu na Banovini

Luka B. 11:25 - obnavljanje crkve Preslavnoga Imena Marijina

https://www.youtube.com/watch?v=pdIgimF2nms

Hvala Edyta Piskor na odličnoj ideji i certifikatima i pohvale svim ostalim učenicima i njihovim nastavnicima/mentorima koji su sudjelovali u ovom projektu.

Thank you, guys!

You rock!

Nastavnice - Katarina Ćorković Matančić, prof. i Iris Zorić, prof.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJESTI ZA UPIS DJECE U PRVI RAZRED
Ana Vukojević / datum: 23. 2. 2022. 16:19

Poštovani roditelji/staratelji!

Na poveznici OPŠIRNIJE nalaze se informacije vezane za postupanja pri upisu djece u prvi razred.

U prilogu na poveznici također se nalazi  obrazac upitnika kojega treba popuniti i poslati školskoj liječnici na način opisan u proceduri.

S poštovanjem!

pedagoginja Ana Vukojević


[OPŠIRNIJE]Videouputa za samotestiranje
Ana Vukojević / datum: 12. 2. 2022. 11:20

Poštovani roditelji/staratelji,

slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

ravnatelj Franjo Vukelić


[OPŠIRNIJE]HIPPO ENGLISH LANGUAGE OLYMPIAD
Ana Vukojević / datum: 11. 3. 2022. 17:37

Ove smo godine, po prvi puta, 11. ožujka 2022. u našoj školi organizirali međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika. Tako su i mlađi učenici naše škole dobili priliku sudjelovati u natjecanju jer su do sada u natjecanjima iz engleskog jezika sudjelovali isključivo osmi razredi. Koordinatorica natjecanja je profesorica engleskog i njemačkog jezika Iris Zorić, a profesorice Katarina Ćorković Matančić i Vedrana Čerina su također sudjelovale u nadziranju i provođenju natjecanja. 

Natjecali su se 4., 5., 6. i 7. razredi, svatko u svojoj kategoriji, a ukupno je sudjelovalo 45 učenika.

Učenici su izrazili veliki interes za ovo natjecanje, a s nestrpljenjem očekuju rezultate kao i sljedeće slično natjecanje.

Fotografije s natjecanja pogledajte pod Opširnije.

Iris Zorić

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje godišnjice rođenja Jagode Truhelke (5. veljače)- e knjiga "Pogodi o Jagodi!"
Irena Bando / datum: 5. 2. 2022. 09:41

Pogodi o Jagodi! projekt je školske knjižnice u suradnji s učiteljicom hrvatskog jezika, učiteljicom informatike i učiteljima razredne nastave.
Provodio se od 17. prosinca 2021.obilježavajući godišnjicu smrti Jagode Truhelke i trajao je do 5. veljače 2022. kada se obilježava njezina godišnjica rođenja.

Projekt se nadovezuje na prošlogodišnji projekt Inspirirani Jagodom Truhelkom u kojem je prikupljeno mnoštvo materijala o Jagodi Truhelki, a koje su učenici u ovogodišnjem projektu iskoristili za stvaranje zabavnih igrica korištenjem web alata.

 

 


[OPŠIRNIJE]Osvojeno 3. mjesto u izboru projektnog plakata
Đurđica Janković / datum: 21. 1. 2022. 17:34

U sklopu aktivnosti eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane, učenici naše škole sudjelovali su u izradi plakata. Koliko vrijedno rade govori nam to da je plakat Petre S. i Tonke G. iz 8.a, osvojio 3. mjesto. Ovim putem im čestitamo.


[OPŠIRNIJE]Početak projekta Škola za 21. stoljeće-Škola za kreativnost
Ana Vukojević / datum: 20. 1. 2022. 14:52

Naša škola sudjeluje u projektu Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost kojeg provodi osječka udruga Klikeraj od siječnja do kraja kolovoza 2022. godine, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.


[OPŠIRNIJE]Digitalna božićna priredba
Ana Vukojević / datum: 23. 12. 2021. 14:57

S velikim veseljem pozivamo vas da pogledate našu digitalnu božićnu priredbu koju su pripremili učenici i učitelji/voditelji. Izostanak tradicionalne božićne priredbe nije spriječio učenike da budu marljivi, veselo raspoloženi, kreativni i vrijedni kroz različite prigodne aktivnosti u ovo blagdansko vrijeme. Što su sve pripremili, pogledajte u videu na linku dolje. Pozdravljamo i goste iznenađenja koji su pristali biti malim dijelom naše priredbe. Tko su i što nam poručuju, otkrijte na kraju videa!

Sretan Božić i nova godina!

pedagoginja Ana Vukojević

https://drive.google.com/file/d/1FBQnd9SANpTJcN5nHaph9qzugMEGoV6n/view?usp=sharing


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Srednjokaz
Višnja Cvek / datum: 16. 12. 2021. 08:32

Učenici 8. a, b, c razreda pod voditeljstvom razrednica Đurđice Janković, Vjekoslave Hrastović i Vesne Ovničević, uključili su se u e Twinning projekt Srednjokaz kojim će se provoditi aktivnosti profesionalnog usmjeravanja na području Republike Hrvatske u školskoj godini 2021./2022. 


[OPŠIRNIJE]MY DIGITAL BOOK IN ENGLISH - A PROJECT
Ana Vukojević / datum: 3. 12. 2021. 16:07

Cijeli smo rujan, listopad i studeni u našoj školi raznim radionicama i projektima obilježavali Godinu čitanja. Tim povodom je profesorica engleskog i njemačkog jezika Iris Zorić zadala učenicima šestih i osmih razreda projekt: izraditi DIGITALNU KNJIGU NA ENGLESKOM JEZIKU prema točno zadanim smjernicama.

Učenici su prvo trebali odabrati bajku, basnu ili kratku priču koju žele prezentirati u knjizi, a oni najkreativniji su čak izmislili i napisali svoje priče na engleskom jeziku.

Za izradu su većinom koristili aplikaciju BOOKCREATOR no neki su koristili SPARKADOBE aplikaciju. U knjigu su morali ubaciti slike, tekst, pouku priče te svoj glasovni zapis kako pripovijedaju. Tako je nastalo oko 100 digitalnih knjiga.

Nakon što su ih izradili, šesti razredi su prema točno zadanim kriterijima morali PROČITATI i EVALUIRATI knjige osmaša, a osmaši njihove.

Knjige koje su ocijenjene najvišim ocjenama će biti predstavljene na IZLOŽBI RADOVA iz svih predmeta koju planiramo organizirati do kraja nastavne godine.

Učenici su uživali ne samo u izradi knjiga nego i u evaluaciji tuđih i tako su htjeli ili ne, zahvaljujući evaluaciji, pročitali jako puno knjiga. Zajedno s nastavnicom ispravili su eventualne pogreške u pisanom dijelu knjige.

Bili su vrlo ponosni kad su nakon projekta vidjeli konkretan rezultat svoga rada.

https://read.bookcreator.com/gIPKuIozm32bwSpHNaHnHg-P2onWyF8ZaVOOltlnT6VP-g1cDnwIdA/4wyqczaeRl2faPCLY_y1BA

https://read.bookcreator.com/6h58GZYRBKi3oysEg2a0U-2ouIo97jScIBM-Ks4v-eQrAiR6oAAGug/WK6Rh8i-QVmP77syiuEEHg

https://read.bookcreator.com/8YkPrqB1xUZ1oxWRAoeTyR0hC7z2/uUzPPYu3T1uIpl1JjO01fQ

https://read.bookcreator.com/VIPJ4wg0nS5GWbR31yEJ0FiNhQdDqJW45CbvB_1NKQYkqJN06WXlLQ/lqmpiPI4SZ2r5_pcrGGA4Q

https://read.bookcreator.com/h5gXwF0XGBYpgmun4uKNy4lai0B3/GKWzHvO1T_ySY1lB_vV6iw

https://read.bookcreator.com/2hgEpNel1pOd8tpwVVIkrxWtd4n1/qS-S0JePS3SA4pongFE2tg

https://read.bookcreator.com/fd8gDwfeTlP0rgTCtqfmVQfntaw1/TimMbENLTYCU28xNydd0-A

Tekst napisala: Iris Zorić, prof.

 

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning Upoznaj svoje sugrađane
Irena Bando / datum: 8. 11. 2021. 13:03
logo projekta

Naša se škola uključila u eTwinning projekt Upoznaj svoje sugrađane gdje će
učenici istraživati poznate osobe grada Osijeka, njihova djela, lokacije njihova djelovanja te vrednovati njihov utjecaj na kulturnu scenu. 
Projekt je namijenjen knjižničarima osnovnih i srednjih škola koji će u suradnji s učiteljima u svojim školama te učenicima, zajednički raditi na aktivnostima te kreirati bazu radova o zaslužnim osobama njihovoga mjesta stanovanja.

U ovaj projekt uključeni su: Lena Cvenić Lijić (učiteljica povijesti i engleskog jezika), Đurđica Janković (učiteljica informatike) i Irena Bando (školska knjižničarka).


[OPŠIRNIJE]Objava članaka naših djelatnika u stručnom časopisu Zrno
Ana Vukojević / datum: 20. 10. 2021. 12:40

U jesenskom broju (rujan-prosinac 2021.) stručnog časopisa Zrno, koji nosi naslov Iz vrtića i škola grada Osijeka, objavljena su čak četiri stručna članka naših djelatnika. Školska knjižničarka Irena Bando napisala je dva članka: jedan o kreativnom radu u školskoj knjižnici pod nazivom Školska knjižnica-mjesto inspiracije i kreacije i drugi o EU projektu Erasmus+/KA1 Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT. Učiteljice engleskog i njemačkog jezika Iris Zorić i Katarina Ćorković Matančić u članku Zajedničko učenje s prijateljima diljem svijeta  predstavile su međunarodni projekt E-meet my class o vježbanju komunikacije na engleskom jeziku. Pedagoginja Ana Vukojević pisala je o radu i primjerima dobre prakse u produženom boravku u članku Uspješne slobodne aktivnosti dopunjuju redovitu nastavu. Tekstovi svih članaka uskoro će biti dostupni u digitalnom prikazu časopisa na web stranici https://casopis-zrno.hr/, a dotad ih možete pročitati u oglednom primjerku časopisa u školskoj knjižnici te u ovdje postavljenoj knjižici skeniranih radova iz časopisa.

 

Ovaj broj časopisa Zrno posvećen osječkim osnovnim školama, realiziran je pod inicijativom Grada Osijeka, Upravnog odjela za društvene djelatnosti, a naša knjižničarka Irena Bando koordinirala je osječkim školama i sudjelovala u uredništvu.


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Erasmus dana - ErasmusDays
Ana Vukojević / datum: 14. 10. 2021. 08:21
Naša škola uključila se ove godine u obilježavanje #ErasmusDays - Erasmus dana. Sudjelovala je  31 škola iz Slavonije i Baranje, a obilježavamo ih tako  što smo izradili zajedničku digitalnu  izložbu Erasmus projekata u kojoj ostale škole mogu pronaći inspiraciju za svoje projekte i pročitati o učinku Erasmus projekata na učenike i nastavnike. 
Svaka škola, pa tako i naša, predstavljena je na dvjema stranicama digitalne knjige. Predstavili smo projekte KA1 i KA2 u kojima smo sudjelovali. Nadamo se da će ova knjiga inspirirati i druge škole i učitelje za sudjelovanje  u sličnim projektima.
 
 
Tekst napisala: Iris Zorić

[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA UČITELJA
Ana Vukojević / datum: 11. 10. 2021. 17:48

Povodom Svjetskog dana učitelja, 5. listopada, profesorica engleskog i njemačkog jezika Iris Zorić je sa svojim učenicima šestih i osmih razreda taj dan obilježila zamjenom uloga učitelj- učenik pa su učenici preuzeli ulogu učitelja engleskog jezika. 

Učenici su unaprijed odabrali temu koju su željeli ponoviti s razredom. 

Jako su se lijepo pripremili za nastavne sate te su poput pravih učitelja pripremili razne igre, kvizove u digitalnim alatima, prezentacije, kartice s riječima, pitanjima itd., a njihova učiteljica je uživala slušajući ih kako tečno govore engleski jezik.

Učenici su bili jako motivirani za ovu aktivnost te su na kraju zaključili kako je biti učitelj vrlo lijepo, ali nimalo lako.

Ovu zanimljivu aktivnost namjeravamo uvesti za obilježavanje  svakog Dana učitelja.

https://drive.google.com/file/d/1GhTO-l43lbX6EYVHS6zWkhqdt1Ur-x4E/view?ts=61615360

Iris Zorić, prof.

Učenici 4. b razreda također su zamijenili uloge sa svojom učiteljicom Dobrilom Maričić i na jedan dan postali učitelji. Bilo im je, kako sami navode, jako zanimljivo.

U fotogaleriji pogledajte kako su se naši učenici snašli kao učitelji.

 


[OPŠIRNIJE]EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2021
Ana Vukojević / datum: 4. 10. 2021. 18:36

Profesorice engleskog i njemačkog jezika naše škole Iris Zorić i Katarina Ćorković Matančić su u tjednu od 20.9 -26.9.2021. organizirale nekoliko radionica vezanih uz temu EUROPSKI DAN JEZIKA. Sudjelovali su skoro svi razredi od 5.-8.razreda.

Učenici su imali zadatak odabrati i istražiti  jedan ili više europskih jezika i zemalja u kojima se ti jezici govore te naučiti nekoliko riječi ili rečenica na tim jezicima.
Informacije koje su prikupili istraživanjem prezentirali su u različitim oblicima:
u obliku preklopne knjige (LAP BOOK), majice ili plakata.
Nakon izrade rada, učenici su koristeći engleski jezik  i ostale europske  jezike prezentirali svoje radove. 
Također su imali zadatak slušajući različite pjesme na stranim jezicima prepoznati na kojem je jeziku pjesma koju slušaju. 
Na kraju smo odigrali nekoliko kvizova na temu europskih jezika, a učenici s najviše pogođenih pitanja su osvojili i simboličnu nagradu.  
Na kraju svih radionica, izložili smo učeničke radove po cijeloj školi.
 
https://drive.google.com/file/d/1o4XOpedPjnfut_tgtLEIaokAryCq-W3F/view?ts=61583a09
 
Teskt napisale: Iris Zorić, prof. i Katarina Ćorković Matančić, prof.

[OPŠIRNIJE]eTwinning "Igrajmo se glagoljicom!" u OŠ Jagode Truhelke
Irena Bando / datum: 30. 9. 2021. 12:21

Početkom nove školske godine u OŠ Jagode Truhelke započeo je međunarodni  eTwinning projekt "Igrajmo se glagoljicom!" u koji su uključene 4 škole iz inozemstva i 7 škola iz Hrvatske. U projektu sudjeluje nekoliko djelatnika naše škole: školska knjižničarka Irena Bando (voditeljica projekta), Nada Radotić (učiteljica 4.a), Dobrila Maričić (učiteljica 4.b), Anamarija Buzgo (učiteljica informatike), Đurđica Janković (učiteljica informatike) i Benjamin Lamza (učitelj povijesti). Uključeni su učenici 4. i 6. razreda, te učenici izvannastavne aktivnosti Kreativna škola.
 
Kako glagoljička kulturna baština već duže vrijeme zauzima značajno mjesto u prostoru odgoja i obrazovanja, za njeno kvalitetno izučavanje potrebni su složeni kreativni pristupi zasnovani na istraživačkom procesnom učenju, strukturiranom pretraživanju informacija te učenja kroz igru i stvaralaštvo. To se u ovom projektu nastoji postići integracijom više nastavnih predmeta, spajanjem stvarne i virtualne stvarnosti, kreativnim korištenjem IKT, učenjem kroz igru i likovnim radionicama.
Izučavanje važnosti starog hrvatskog (staroslavenskog) pisma ovim će projektom sumirati spoznaje i dati rezultate rada različitih zemalja te tako obraditi temu u širem slavenskom kontekstu.

Voditelji  i autori projekta su Irena Bando (OŠ Jagode Truhelke, Osijek) i Anita Drenjančević Ex Kočiš (OŠ Josipovac). 

Projekt će trajati 10 mjeseci, odnosno do kraja ove školske (nastavne) godine.

Više o projektu na Mrežnoj stranici Igrajmo se glagoljicom/eTwinning.


[OPŠIRNIJE]POLICIJA EDUCIRALA PRVAŠIĆE
Ana Vukojević / datum: 13. 9. 2021. 11:20

Policijski službenici Postaje prometne policije Osijek posjetili su našu školu u petak 10. rujna i održali edukativno predavanje našim prvašićima u sklopu nacionalne preventivne akcije „Poštujte naše znakove“. Teme predavanja bile su: siguran i pravilan put od kuće do škole, prelazak preko kolnika, kretanje pješaka, mjesta za igru, poštivanje semaforske prometne signalizacije, vožnja u automobilu i vožnja biciklom. Prvašići su aktivno sudjelovali u edukaciji, a posebno su se razveselili prometnim prslucima koje su dobili na poklon od policijskih službenika.


[OPŠIRNIJE]Seminari u inozemstvu unutar projekta KA1
Irena Bando / datum: 10. 9. 2021. 10:04

U sklopu međunarodnog projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT djelatnice naše škole pohađale su u Barceloni od  23. do 28. 8. 2021 dva seminara:

Irena Bando, školska knjižničarka sudjelovala je na semianru Teach with a Twist! Motivate your students with Creative Teaching Strategies. Seminar se temeljio na istraživačkom učenju te naglasio važnost integriranja kreativnog mišljenja i rješavanja problema u proces učenja, usmjerenost na učenike s ciljem poticanja učeničkog angažmana i motivacije za učenje i značaj efikasne integracije kreativnih digitalnih alata u učenju i poučavanju.

 Na seminaru There Is an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning sudjelovala je Anamarija Buzgo, učiteljica Informatike. Na seminaru su eksperimentirali s različitim aplikacijama za kreiranje sadržaja, alatima za učenje i za praćenje napretka učenja te za suradnju i komunikaciju. Također su se upoznali s raznim dostupnim materijalima koji mogu pomoći u poučavanju o opasnostima na internetu.

 

  


[OPŠIRNIJE]Javno predstavljanje međunarodnog projekta Erasmus+/KA1
Irena Bando / datum: 5. 9. 2021. 00:14

Javno predstavljanje međunarodnog projekta Kreativna integracija IKT u obrazovanju: Metoda 3IKT  održalo se 1. rujna 2021. u OŠ Jagode Truhelke. Projekt je financiran iz fonda Europske unije unutar programa Erasmus+/KA1, a traje već dvije godine. U projekt je uključeno 15 djelatnika škole, a 5 djelatnika odlazi na stručnu edukaciju u inozemstvo: pedagoginja škole Ana Vukojević, učiteljica Engleskog jezika Vedrana Čerina, učitelj Povijesti Vedran Čerina, učiteljica Informatike Anamarija Buzgo i Školska knjižničarka i voditeljica projekta Irena Bando. Cilj projekta je pronalaženje kreativnih metoda korištenja IKT, koje bi se na efikasan način integrirale u školske kurikulume te provele u praksi osuvremenjujući odgojno-obrazovni proces u školi


[OPŠIRNIJE]OBAVIJESTI ZA POČETAK NASTAVNE GODINE
Ana Vukojević / datum: 3. 9. 2021. 12:25

 

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji!

Od ponedjeljka 6. rujna u školu na nastavu dolaze svi učenici. Organizacija rada je prikazana u tablicama u prilogu.

Ujutro u prvu smjenu dolaze učenici neparnih razreda, a popodne učenici parnih razreda osim učenika prvih razreda.

Pažljivo svi proučite informacije i postupajte sukladno uputama, kako u navedenim dokumentima škole, tako i dokumentima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja na njihovim stranicama.

U prilogu na poveznici OPŠIRNIJE su:  Raspored ulaska učenika u školu po smjenama i razrednim odjelima, satnica za svaki odjel i Plan provedbe odgojno-obrazovnog rada s epidemiološkim mjerama, svim obvezama i potrebnim postupanjima.

Podsjećam da se učenicima redovito prati opće zdravlje i mjeri temperatura te da ih se ne upućuje u školu ako nisu potpuno zdravi.

Svi učenici trebaju ponijeti školsku torbu za preuzimanje udžbenika. Prvi dan učenici ne moraju imati preobuku.

Učenike od petog do osmog razreda potrebno je uputiti u školu sa zaštitnom maskom. 

Upute o organizaciji rada i zaštitnim mjerama će se prilagođavati aktualnom epidemiološkom stanju.

Svima želim zdravu, sretnu i uspješnu novu nastavnu godinu.

Srdačan pozdrav, ravnatelj Franjo Vukelić.

 

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni projekti interkulturalne razmjene E-MEET MY CLASS
Ana Vukojević / datum: 24. 6. 2021. 15:49

Profesorice engleskog i njemačkog jezika naše škole Iris Zorić i Katarina Ćorković Matančić inicirale su međunarodne projekte pod nazivom INTERNATIONAL CULTURAL EXCHANGE-E-MEET MY CLASS sa zemljama iz cijelog svijeta (Brazil, Mexico, Turska, Poljska, Slovačka, Israel, India, Egipat itd.) U projekt  su bili uključeni gotovo svi učenici viših razreda naše škole.

    Cilj projekta je bio usavršavanje engleskog jezika, živa usmena komunikacija na engleskom jeziku, upoznavanje stranih zemalja, njihove kulture te promicanje naše zemlje.

 Projekt je trajao cijelu školsku 2021. godinu, a s obzirom na entuzijazam učenika i učiteljica vjerojatno će trajati i puno duže.

     Prije svakog virtualnog sata, uvijek dogovaramo detalje s učiteljima engleskog jezika iz drugih zemalja.

Unutar ovog projekta, učenici također sudjeluju u projektu razmjene videa koji sami stvaraju, izrađuju zajedno videoknjige te se dopisuju putem e-maila ili padleta sa svojim vršnjacima.

      Učenici će za svoje aktivno sudjelovanje dobiti i  certifikate CULTURAL AMBASSADORS što ih dodatno motivira za daljnje učenje i usavršavanje engleskog jezika.

    Ovo je jedno potpuno novo i jako korisno iskustvo za naše učenike i za nas učiteljice, a iz ovog projekta rađa se sve više ideja za buduće projekte u koji se mogu uključiti i drugi učitelji naše škole.

Više o projektu pogledajte na sljedećem linku:

https://read.bookcreator.com/n1tLCjXKa8gHsVnDpla3Rq1RzgE3/qocGPWukR_WVgf-FwAu33g

Tekst napisale:

Katarina  Ćorković Matančić  i Iris Zorić.


[OPŠIRNIJE]Dolazak na informativne razgovore i sastanke s učiteljima
Ana Vukojević / datum: 15. 11. 2021. 21:29

Poštovani,

od 16. studenog, roditelji i staratelji koji dolaze na informacije i sastanke u školu trebaju učitelju kod kojeg dolaze predočiti COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o preboljenju, odnosno testiranju. Molimo da se informativni razgovori s učiteljima i razrednicima obavljaju na daljinu, odnosno da se u najmanjoj mogućoj mjeri održavaju uživo licem u lice.

 

 


[OPŠIRNIJE]Provedena radionica "Održivo gospodarenje otpadom"
Ana Vukojević / datum: 27. 4. 2022. 17:25

Danas, 27. travnja, u našoj je školi provedena radionica „Održivo gospodarenje otpadom“ s učenicima drugih razreda. Interaktivna radionica organizirana je u suradnji s Unikomom, u sklopu projekta izgradnje i nedavnog otvorenja reciklažnog dvorišta Donji grad, a vodila ju je učiteljica Martina Tokić. Cilj radionice bio je ukazati na važnost odvajanja otpada, odnosno reciklaže u kućanstvu, gradskoj četvrti kao i u cijelom gradu. Učenici su aktivno sudjelovali te su po završetku radionice bili nagrađeni simboličnim poklončićima i ručkom.