preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 10. 2011.

Ukupno: 270807
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
vijesti
OBAVIJEST-SVIMA
Franjo Vukelić / datum: 14. 1. 2021. 11:24

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji!

Srdačno vas sve pozdravljam pred početak drugog polugodišta koje će započeti po organizaciji kako slijedi:

-na nastavu u školu dolaze učenici od 1. do 4. razreda po redovitom rasporedu s početka prvog polugodišta ( za podsjećanje točnog termina dolaska učenika od 1. do 4. razreda pogledati tablicu na poveznici opširnije)

- ujutro u ponedjeljak u školu dolaze učenici drugih i četvrtih razreda, a popodne dolaze učenici prvih i trećih razreda u termine s početka polugodišta te ulaze na svoje ulaze odvojeno kako se nebi susretali s učenicima iz drugih odjela.

učenici od 5. do 8 razreda nastavu će imati na daljinu

- nastavu na daljinu u ponedjeljak imaju prijepodne od 8:00 sati učenici 6. i 8. razreda, a od 14:00 sati nastavu na daljinu imaju učenici 5. i 7. razreda prema redovitom rasporedu. 

Podsjećam da zbog sigurnosnih mjera roditelji ne upućuju učenika u školu ako nije zdrav ili ima zdravstvene poteškoće poput povišene temperature, glavobolje, probavnih smetnji, hunjavice, grlobolje.

S ostalim informacijama važnim za početak nastave u drugom polugodištu javiti će vam se razredni učitelji.

Produženi boravak je organiziran kao u prvom plugodištu.

Srdačan pozdrav!

Ravnatelj

 


[OPŠIRNIJE]Humanost na djelu
Administrator / datum: 31. 12. 2020. 15:54

Time što dobrotu širimo oko sebe, istovremeno je učvršćujemo i u sebi samima.

                                                                                                         Arne Garborg

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Svake smo školske godine sudjelovali u više humanitarnih akcija pokazujući da mislimo na druge.

Nažalost, ovaj razarajući potres unesrećio je puno ljudi. Pretpostavljam da su mnogi od vas već samoinicijativno poduzeli nekakve korake podrške nesretnim ljudima Gline, Petrinje, Siska...

Ovim sam vas putem samo htjela zamoliti da svojim dobrim djelima pomognete u ime svoje obitelji jer zbog epidemioloških mjera za sada nećemo ništa prikupljati u školi.

Pomoć unesrećenim ljudima bit će potrebna još mjesecima. Zbog toga ćemo organizirati još neke humane aktivnosti kada se naši učenici vrate u školu.

Hvala vam svima!

 

Osijek, 30.12.2020.                       Anita Milaković, voditeljica Odgoja za volontere

 


[OPŠIRNIJE]Lana Hrastović na državnom natjecanju iz Robotike
Višnja Cvek / datum: 5. 11. 2020. 09:14

62. državno natjecanje Mladih tehničara održano 20. listopada 2020.


[OPŠIRNIJE]Vjekoslava Hrastović i Irena Bando – naše najučiteljice
Franjo Vukelić / datum: 23. 10. 2020. 12:32

 

U školu stigla važna priznanja

Vjekoslava Hrastović i Irena Bando – naše najučiteljice

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja nagradilo je 504 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u Republici Hrvatskoj, a među njima i našu učiteljicu hrvatskoga jezika Vjekoslavu Hrastović te školsku knjižničarku Irenu Bando.

Nagrade su im dodijeljene za izvrsnost u radu u školi i izvan nje prema kriterijima izvrsnosti koji su navedeni u natječaju raspisanom u svibnju ove godine.

Povodom dodijeljenih im nagrada učiteljica Hrastović ističe da je najponosnija na udžbeničke materijale za aktivnu, istraživačku, problemsku i stvaralačku nastavu po kojima rade učenici naše škole, ali i učenici diljem Hrvatske. Također navodi da je ponosna na materijale koji pomažu kolegama u svakodnevnom radu s učenicima potičući njihovu darovitost jer je zadovoljan i aktivan učenik spreman na nove izazove, uspjeh i svakoga učitelja.

Knjižničarka Bando, kao najvažnije aktivnosti zbog kojih je dobila priznanje, istaknula je višegodišnji rad na međunarodnima projektima koje je koordinirala uključivši u njih brojne učitelje. Ističe da sudjelovanje u međunarodnim projektima učiteljima donosi nova iskustva i nove spoznaje koje mogu implementrati u nastavu te ju tako unaprijediti. Nadalje ističe i rad s darovitim učenicima u školi, ali i u Centru izvrsnosti te navodi da je ponosna i što je kao autorica i voditeljica nacionalnog projekta Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici upoznala učitelje i učenike kako napraviti kreativne prezentacije korištenjem web alata.

           

 

                                                                                                          VBC


[OPŠIRNIJE]Kristina Pavošević predstavljala OŠ Jagode Truhelke na državnom LIDRAN-u
Franjo Vukelić / datum: 12. 10. 2020. 15:05

Lijepa vijest!

Naša učenica Kristina Pavošević 30. rujna 2020. sudjelovala je na državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. 

Opširnije o njenom kreativnom stvaralaštvu i državnoj smotri pročitajte na donjoj poveznici.

Čestitke Kristini i mentrorici Vjekoslavi Hrastović!


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA RADA NOVE NASTAVNE GODINE
Franjo Vukelić / datum: 3. 9. 2020. 12:35

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji!

U nekoliko priloženih dokumenata na poveznici OPŠIRNIJE (ispod ovoga teksta) nalaze se informacije vezane za odgojno-obrazovni rad u novoj nastavnoj godini u uvjetima pandemije.

Pažljivo svi proučite informacije i postupajte sukladno uputama, kako u navedenim dokumentima škole, tako i najnovijim dokumentima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja na njihovim stranicama.

U prilogu na poveznici OPŠIRNIJE su  Raspored ulaska učenika u školu po smjenama i razrednim odjelima, Satnica za svaki odjel i Plan provedbe odgojno-obrazovnog rada s epidemiološkim mjerama, svim obvezama i potrebnim postupanjima.

Roditelji učenika prvih razreda mogu doći na glavni ulaz škole pogledati popise učenika po razredima, ili nazvati ured pedagoga ili psihologa.

Za učenike prvih razreda prvi dan prijema u školu ( ponedjeljak 7. rujna) predviđen je poseban raspored s dolaskom na glavni ulaz: 1.a u 15:00 sati, 1.b u 16:00 sati te 1.c u 17:00 sati u pratnji jednog roditelja.

Svi učenici od petog do osmog razreda prvi dan trebaju u školu ponijeti barem jednu masku koju će nositi u zajedničkim prostorijama (ulaz, predvorje, garderoba, hodnici).

Svima nam želim uspješnu novu nastavnu godinu u vjeri da ćemo je svi odraditi u zdravlju i radosti, jer zajedništvom i odgovornošću možemo odolijevati izazovima virusne ugroze.

Srdačan pozdrav, ravnatelj Franjo Vukelić.

 


[OPŠIRNIJE]VAŽNA OBAVIJEST
Franjo Vukelić / datum: 1. 9. 2020. 08:34

Poštovani roditelji, staratelji!

Ukoliko imate indicije da vaše dijete pripada osjetljivoj skupini zbog svog zdravstvenog stanja (povezano s COVID-om 19), molimo vas da što prije kontaktirate svog liječnika kako bi on stručno procijenio ima li vaše dijete pohađanjem nastave u sadašnjim uvijetima pandemije povećan rizik za zdravlje. Liječnik školske medicine može izdati odgovarajuću potvrdu o dužem izbivanju s nastave.

Molimo vas da nam liječničku potvrdu dostavite u školu jer će se za tu skupinu učenika organizirati online nastava.

S poštovanjem,

Stručna služba škole.

 

Osijek, 1. rujna 2020.


[OPŠIRNIJE]Uvodne informacije o novoj školskoj godini
Franjo Vukelić / datum: 26. 8. 2020. 08:29

Draga djeco, poštovani roditelji i skrbnici!

Srdačno vas pozdravljam u ime svih zaposlenika škole i svoje osobno ime!

Pred nama je nova školska godina, odnosno nastavna godina koja započinje 7. rujna.

S obzirom na epidemiološku situaciju škola se priprema da se odgojno-obrazovni rad organizira sukladno propisanim mjerama zaštite.

Stoga pratite aktualne informacije o pripremama za početak nastave u medijima i na ovim stranicama.

Konačane planove o načinu realizacije nastave i organizacije rada u školi objavit će se na ovoj stranici u četvratak 3. rujna.

Očekujte i od  razrednih učitelja informacije putem mrežnih aplikacija.

Svima vam želim svako dobro u novoj školskoj godini!

Srdačan pozdrav!

Ravnatelj Franjo Vukelić.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST-udžbenici
Franjo Vukelić / datum: 30. 6. 2020. 09:17

Poštovani svi!

Ove godine će učenici dobiti sve udžbenike u školi. To se odnosi i na radne udžbenike. Popis udžbenika za školsku godinu 2029./21. koje osigurava škola je na poveznici opširnije.

Roditelji su u obvezi kupiti učenicima druge obrazovne materijale (radne bilježnice, kompleti za vježbe u kutijama, atlasi, mape, zbirke).

Za korištenje drugih obrazovnih materijala školi je potrebna suglasnost za korištenje.

Pribavljanje suglasnosti organiziraju razrednici putem virtualne komunikacije (mail, viber, Loomen) u obliku anketnog izjašnjavanja.

Konačni popis drugih obrazovnih materijala koje nabavljaju roditelji biti će objavljen kada završi procedura.

S poštovanjem, ravnatelj F. Vukelić.

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POHAĐANJU IZBORNIH PREDMETA OD ŠK. GOD. 2020./2021.
Benjamin Lamza / datum: 5. 6. 2020. 12:08

Poštovani roditelji,


od sljedeće školske godine (2020./2021.), to jest od ove jeseni, uvode se promjene pri odabiru i upisu nekih izbornih predmeta. Prije toga, jedna važna napomena! Nakon odabira izbornog predmeta i njegovog upisa, on postaje obavezan predmet za tog učenika do kraja njegovog školovanja u osnovnoj školi. Mogućnost ispisa s tog predmeta postoji, ali samo uz valjan i opravdan razlog i to putem pismene zamolbe Učiteljskom vijeću do 30. lipnja tekuće školske godine za sljedeću školsku godinu. Prije upisivanja određenog izbornog predmeta, lijepo molimo sve roditelje da razmisle hoće li njihovo dijete biti u mogućnosti pohađati nastavu tog predmeta do kraja svojeg osnovnoškolskog razdoblja ili neće, te shodno tome odaberu i upišu izborni predmet. Ono što se nije mijenjalo jest izborni predmet Vjeronauk koji se može upisati od 1. do 8. razreda te Njemački jezik koji se može upisati od 4. razreda.

Novosti:

Izborni predmet Informatika može se upisati od 1. do 4. razreda te u 7. i 8. razredu. U 5. i 6. razredu predmet Informatika je redovan za sve učenike.

Napominjemo da nema zapreke da prvašići upišu jedan ili oba izborna predmeta. Izvođenje nastave tih predmeta bit će uklopljeno u raspored u njihovoj redovnoj smjeni. Također, nema zapreke da učenici 4. razreda upišu jedan, dva ili sva tri izborna predmeta koji im se nude.

Roditelji budućih prvašića moći će se izjasniti o izboru pohađanja Informatike za svoje dijete prilikom upisa u školu.

Srdačan pozdrav,

Benjamin Lamza, pedagog


[OPŠIRNIJE]Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija
Klaudija Hogl / datum: 13. 1. 2020. 11:22

Poštovani roditelji!

U privitku se nalazi obavijest vezana uz zaštitu djece na internetu, a klikom na poveznicu možete pogledati HAKOM-ove publikacije vezane uz navedenu temu

https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504

 

Video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" dostupan je na poveznici 

https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

 

Pozivamo vas da proučite materijale ta da se zajedno borimo protiv negativnih internetskih utjecaja.


[OPŠIRNIJE]RSS


Osnovni podatci
KONTAKTI:
 
OŠ Jagode Truhelke
Crkvena 23
31000 Osijek
 
e-mail: skola@os-jtruhelke-os.skole.hr
 
TELEFON:
031/506-175
 
FAX: 
031/501-214
 
IBAN: HR45 25000091102027599
 
OIB 28935261786


 preskoči na navigaciju