Učenice izvannastavne i dodatne nastave prirode i biologije zajedno s nastavnicom prirode i biologije Vesnom Ovničević sudjelovale su na radionici “Čokolada” na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Učenice 7. razreda na radionici su bile 8. travnja, a učenice 5. i 6. razreda 9. travnja.2025. godine.

Na radionici učenici su se upoznali sa načinom i sastojcima za izradu čokolade, čuli zanimljive detalje o povijesti nastanka čokolade te vrstama kakaovca od kojih se čokolada izrađuje. Sudjelovali su i u praktičnom dijelu u kojem su proučavali različito temperiranje čokolade te izradu zanimljivih čokoladnih oblika uz pomoć kalupa.
Sudjelujući na ovoj radionici razvijali su različite životne vještine, te naučili kako tamna čokolada može pomoći za bolju koncentraciju prilikom učenja.
Izrađene čokoladice učenici su pakirali u prigodne paketiće za Uskrs koje su i ponijele kući kako bi ih darovale prijateljima i obitelji.
Detalje ove kreativne i zanimljive radionice možete pogledati u foto albumu:
Vesna Ovničević, nastavnica prirode i biologije
Skip to content