preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek

Login
Udžbenici
Lista linkova je prazna
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 10. 2011.

Ukupno: 316239
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
4. OBILJEŽAVANJE DANA DAROVITIH U NAŠOJ ŠKOLI
Autor: Đurđica Janković, 12. 5. 2019.

 

Pod opširnije možete pročitati tekst naše knjižničarke Irene Bando o 4. obilježavanju Dana daroviih u našoj školi.


Već petu godinu (od 2014.g) u našoj školi djeluje Tim za kreativni razvoj s ciljem razvoja i primjene tehnika i vještina koje razvijaju kreativnost. Njegove aktivnosti ostvaruju se u radu s djecom naglašavajući važnost korištenja inovativnih metoda rada.  Glavna aktivnost Tima organizacija je Dana darovitih (21.3.) koji ističe važnost prezentiranja projekata zasnovanih na međupredmetnom povezivanju. Prezentacije naglašavaju važnost kreativne i smislene primjene web alata te poticanje stvaralaštva u svim segmentima odgoja i obrazovanja.

Ove godine su Dani darovitih u našoj školi počeli s prezentacijama scenskih izvedbi učenika u nastupu Pokaži što znaš! a najbolji scenski prikazi bili su uvršteni u završnu prezentaciju Dana darovitih s izvedbom Nikole Pavišića sa skladbom na sintisajzeru „Pink Panter“ te plesnim performansom sa sjenama Lore Zubović i Ive Petrović.

Nakon toga, slijedile su brojne prezentacije osmišljene naprednom digitalnom tehnologijom među kojom je bila stop animaciju „Very hungry caterpillar“ projekt učenika II., III. i VI. razreda pod mentorstvom Višnje Cvek, Liane Mur, Kristine Šimunec, Gordane Maksimović Erkapić i Silvije Petrović.  Stop animaciju izradili su Leon Topalović, Niko Novak,  Meri Drinić i Helena Turk, u programu Tinkercad.

Korištenje microbitova u nastavi glazbene kulture u IV. razredu predstavili su učenici Lorena Cvek i Nikola Grubišić. Prezentacija je urađena u programu M:block a mentori projekta su bili Liana Mur i Višnja Cvek.

Dugogodišnji projekt školske knjižnice Igrajmo se glagoljicom! prezentirali su učenici  Zen Igladić, Matej Karačić Šoljić, Luka Milošić, Neo Murk i Borna Večei, koji su predstavili svoju inovativnu igru „glagoljički bingo“ i „glagoljičke puzle“. Mentori projekta o glagoljici bili su Ivana Kovačić i Irena Bando.

Prezentacije Pokaži što znaš! u programu Animatron predstavile su mnogobrojne učenike naše škole s različitim talentima. U prezentiranju svojih talenata sudjelovali su učenici od I. do VIII. razreda. Mentorica projekta bila je pedagoginja Anita Milaković a prezentaciju je pripremila pripravnica Ana Maria Stošić.

Prisustvovanje Tjednu mozga na Medicinskom fakultetu, učenici su se susreli s mnogobrojnim zanimljivim radionicama i naučili mnoštvo novih kreativnih znanstvenih informacija. Mentorica tog projekta bila je Sanja Grizelj a prezentaciju je napravila u programu Smilebox.

Potpuno samostalni e-kreativni uradak prikazao je učenik Filip Damjanić koji je osmislio BOING-igricu u programu Unity engine. Igricu je demonstrirao među publikom te uključio neke učenike da je premjerno isprobaju.

Integraciju razredne nastave i školske knjižnice učenici su pokazali radionicom izrade glagoljičkih inicijala u tehnici „reljef u limu“ te napravili QR kodove, unutar kojih je upisana transliteracija glagoljičkog teksta, koji se nalazi na radovima. Potom je postavljena izložba radova čineći trajni izložbeni postav u školi. Radove su izradili učenici IV.c a mentori su bili Gordana Herhenreder i Irena Bando. Odličan primjer međupredmetnog povezivanja se predstavio uključivanjem informatike, jer su učenici osim izrade QR kodova napravili prezentaciju u Movie Makeru koja je predstavljala e-izložbu glagoljičkih inicijala. Prezentaciju su pripremile Leona Hauzer i Marta Pavlović uz mentorstvo Đurđice Janković i Irene Bando.

Osim prezentacija napravljenih uz pomoć sofisticiranih programa i web alata postavljene su izložbe likovnih radova (straničnika za knjige i nakita) proizišlih iz projekta o slavonskoj ornamentici koji se nekoliko mjeseci provodio u školskoj knjižnici. Radove su napravile Mare Jukić, Tonka Radeljak i Leona Hauzer pod mentoriranjem Irene Bando.

Druga izložba je rezultat višemjesečnog kreativnog rada u produženom boravku učenika I. - IV. razreda pod vodstvom Ane Vukojević i Anite Hrehorović. Kreativan rad su koncipirale u programu Smilebox.

Po završetku programa za sve gledatelje organiziran je e-kviz, koji su učenici igrali preko svojih mobitela. Pitanja kviza su sadržavala pitanja iz prezentacija te se tako provjeravalo koliko su učenici iz publike iz prikazanih prezentacija naučili o darovitosti. Kviz je pripremila Katarina Kretić u programu Socrative.

Kako bi se učenici nagradili i ubuduće motivirali za ovakve aktivnosti pet učenika s najvećim brojem točnih odgovora na kvizu zajedno sa sudionicima programa odvedeni su u kino. Gledali su najnoviji film produkcije Disney-a „Dumbo“ koji je prekrasna avantura života najpoznatijeg slona na svijetu koji ističe vrijednost individualnih različitosti i obiteljske vrijednosti.

 

Prezentacije možete pogledati na :

https://www.tes.com/lessons/UosDoOahSOhoJA/kreativna-jagoda-radovi

 

Voditeljica Tima i Dana darovitih:

Irena Bando

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju