2022-05-12 10:23:00

Uspjeh učenice Lare Malkoč na državnom LiDraNu 2022.

Glazbeni uspjesi našega učenika Ivana Čepe bili su dovoljan povod za pisanje osvrta o njegovim pjesmama

Tko će o komu pisati, ako ne svoj o svomu!

 

Glazbeni uspjesi našega učenika Ivana Čepe bili su dovoljan povod za pisanje osvrta o njegovim pjesmama. Svjesna kako učenici sve manje slušaju kvalitetnu glazbu, Lara Malkoč, učenica 8. razreda, pod mentoriranjem učiteljice Vjekoslave Hrastović, prihvatila se istraživačkoga novinarskog posla o glazbi koju stvara Ivano i onoj lakih nota, koju uglavnom slušaju mladi.

Kao rezultat toga rada nastao je kritički osvrt koji je pozvan na državnu smotru LiDraNo. Larin rad Sentimentalnim baladama protiv lakih nota,  našao se među 15 najuspješnijih novinarskih radova u Republici Hrvatskoj koji je predstavljen u Vodicama od 25. do 27. travnja. Državno prosudbeno povjerenstvo, kojega su činili vrsni novinari hrvatskih medija te predstavnici AZOO-a i učitelja, Larin je rad izuzetno pohvalilo uz savjet da što prije napiše i intervju s Ivanom dok nije postao popularan kao Justin Bieber!

Rad je objavljen u Zborniku literarnih i novinarski radova učenika osnovnih i srednjih škola LiDraNo 2022.

Sretno Ivanu i Lari u budućim radovima!

U prilogu možete pročitati Larin rad, a na poveznicama poslušati Ivanove pjesme.

Vjekoslava Hrastović, prof.

Larin rad /upload/os-jtruhelke-os/images/newsimg/1664/File/14.O%C5%A0%20-%20Sentimentalnim%20baladama%20protiv%20lakih%20nota%20-%20Knjiga19727.pdf 

Ivanove pjesme:

https://youtu.be/DqamoJlIGO0

 https://www.youtube.com/watch?v=zKF0JgPJbWQ

https://www.youtube.com/watch?v=6ERiVveDtP4


Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek