2022-05-08 17:37:00

Sudjelovanje na međunarodnom natjecanju povodom Dana Europe

Učenici 6.c razreda: 

Lota Šarac, Benjamin Kardum te Nika Dokonal ove su godine na poticaj svoje učiteljice engleskog jezika, Iris Zorić, sudjelovali na međunarodnom natjecanju LET'S CELEBRATE EUROPE DAY! (FEIERN WIR DEN EUROPA TAG!). Na natjecanju je sudjelovalo 14 zemalja. 

(Indija, Poljska, Rumunjska, Hrvatska, Vietnam, Mongolija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kolumbija, Brazil itd.), s tri kontinenta, pristiglo je oko 150 radova na njemačkom i engleskom jeziku, a učenici su bili različitih uzrasta, djeca i mladež.

Učenici su mogli napraviti crteže, video, pjesmu, digitalni rad na temu Europe, pandemije, važnosti mladih za budućnost Europe i to na engleskom i njemačkom jeziku. 

Učenica Lota Šarac ušla je u finale i među prvih 7 je na tom natjecanju. Danas, 8. svibnja, imali  smo svečanu ceremoniju finala preko Zoom- a jer se sutra, 9. svibnja, obilježava Dan Europe. 

Čestitke našoj  učenici Loti, ali i učenicima Niki Dokonal i Benjaminu Kardumu na sudjelovanju i kreativnim radovima. Ono što je najljepše, učenici su govorili engleski i njemački jezik i još više uočili koliko je važno i lijepo učiti i znati strane jezike.

Fotografije radova pogledajte dolje pod opširnije, a snimku proglašenja pobjednika možete gledati na sljedećem linku: 

https://www.youtube.com/watch?v=gIXZ-m3U2qA

Iris Zorić

 


Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek