preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jagode Truhelke Osijek

Login
Udžbenici
Lista linkova je prazna
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 10. 2011.

Ukupno: 316460
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
eTwinning "Upoznaj svoje sugrađane!"
Oznaka kvalitete za eTwinning projekt "Upoznaj svoje sugrađane!"
Irena Bando / datum: 14. 7. 2022. 14:13

Kako je projekt uspješno priveden kraju voditeljica za školu eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane  Irena Bando dobila je Oznaku kvalitete za provedbu projekta.

Oznaku kvalitete su također dobili i učenici koji su sudjelovali u projektu.  


[OPŠIRNIJE]Istraživanje o Jagodi Truhelki - otkrivanje na otvorenom
Irena Bando / datum: 31. 5. 2022. 15:23

Učenici 8.razreda, sudionici eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane, napravili su edukativnu igru na otvorenom pomoću aplikacije Actionbound.

U igri je potrebno pronalaziti razne lokalitete koji otkrivaju pojedinosto o spisateljici po kojoj naša škola nosi ime-Jagodi Truhelki.

Mentorica kod učeničkih istraživanja o Jagodi Truhelki i pri izradi igrice Actionbound o Jagodi Truihelki bila je učiteljica povijesti Lena Cvenić Lijić

 


[OPŠIRNIJE]Intervju s Rebekom Glavaš
Irena Bando / datum: 31. 5. 2022. 15:18

U okviru eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane učenica naše škole Tonka Grubišić napravila je intervju s našom bivšom učenicom, mladom spisateljicom i umjetnicom-Rebekom Glavaš.

Mentor pri izradi intervju i prezentacije bila je školska knjižničarka Irena Bando

" type="application/x-shockwave-flash">

 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija eTwinning projekta "Upoznaj svoje sugrađane!"
Irena Bando / datum: 26. 5. 2022. 08:45


[OPŠIRNIJE]Mlada talentirana sugrađanka, slikarica i spisateljica- Rebeka Glavaš
Irena Bando / datum: 11. 5. 2022. 10:31

U sklopu projekta Upoznaj svoje sugrađane jedan od zadataka bio je izabrati neku zanimljivu osobu s naših područja te istražiti o njoj. Učenici su proučavali mladu talentiranu umjetnicu i spisateljicu Rebeku Glavaš koja je prije 3 godine pohađala OŠ Jagode Truhelke.

Rebeka je zanimljiva po tome što je unatoč nekim svojim ograničenjima (ADHD) uspjela maksimalno razviti svoje potencijale u crtanju i pisanju. Do sada je napisala nekoliko knjiga, a jedna joj je knjiga i objavljena.

Izuzetno je nadarena za crtanje, gdje crta portrete svoje omiljenih likova s posebno naglašenom facijalnom ekspresijom i mnoštvom detalja i simbolike.

Digitalni plakat o Rebeki Glavaš:

Rebeka Glavaš – od poteškoća u razvoju do darovitosti, autor: Irena


[OPŠIRNIJE]Osvojeno 3. mjesto u izboru projektnog plakata
Đurđica Janković / datum: 21. 1. 2022. 17:20

U sklopu aktivnosti eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane, učenici naše škole sudjelovali su u izradi plakata. Koliko vrijedno rade govori nam to da je plakat Petre S. i Tonke G. iz 8.a, osvojio 3. mjesto. Ovim putem im čestitamo.


[OPŠIRNIJE]RSS


eTwinning "Upoznaj svoje sugrađane!"

Započeo je eTwinning Upoznaj svoje sugrađane

Naša se škola uključila u eTwinning projekt Upoznaj svoje sugrađane gdje će učenici istraživati poznate osobe grada Osijeka, njihova djela, lokacije njihova djelovanja te vrednovati njihov utjecaj na kulturnu scenu. Projekt je namijenjen knjižničarima osnovnih i srednjih škola koji će u suradnji s učiteljima u svojim školama te učenicima, zajednički raditi na aktivnostima te kreirati bazu radova o zaslužnim osobama njihovoga mjesta stanovanja.

U ovaj projekt uključeni su: Lena Cvenić Lijić (učiteljica povijesti i engleskog jezika), Đurđica Janković (učiteljica informatike) i Irena Bando (školska knjižničarka).

Projekt Upoznaj svoje sugrađane zamišljen je kao istraživačka nastava koja će kroz niz manjih istraživačkih zadataka, pod vodstvom mentora, učenike upoznati s pojmom zavičajna i kulturna produkcija. 
 

preskoči na navigaciju